cookie-og-privatlivspolitik
Beboerne i de nye lejligheder i den gamle postbygning nåede kun at bo få uger i lejlighederne, før rotterne tog over og drev beboerne på flugt.
Beboerne i de nye lejligheder i den gamle postbygning nåede kun at bo få uger i lejlighederne, før rotterne tog over og drev beboerne på flugt.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Rotterne vrimler i helt nye lejligheder ved banegård

Beboere er blevet genhuset i sommerhus.
02. februar 2019 kl. 14:03 Af Martin S Poulsen

Annonce

NYKØBING Simon Sellers tager en dyb indånding efterfulgt af en lang pause og afslutter med et rungende suk, inden han svarer.

- Jo, det er desværre korrekt. Der er et massivt rotteangreb i bygningen. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Vi har aldrig tidligere været oppe at slås med rotter, som vi er lige nu i Nykøbing, siger Simon Sellers, der er administrationschef for ejendomsselskabet Estate Invest, der er hjemmehørende i Frederiksværk.

Sidste forår fremlagde Estate Invest, der i flere år har ejet den gamle postbygning på Banegårdspladsen, planer for bygningens fremtidige brug. Ideen var først at lave kontorlokaler til udlejning på bygningens førstesal og lejligheder i stueetagen. De planer blev imidlertid hurtigt skrottet for i stedet at lave i alt otte lejligheder i bygningen.

- Seks af lejlighederne er udsat for rotteangreb. I den ene lejlighed har der været flere rotter, end der kan tælles. Vi har været nødt til at brække gulvbrædderne op i lejligheden for at finde ud af, hvor rotterne kommer fra. Men vi har endnu ikke fundet årsagen, siger Simon Sellers.

Beboerne flyttede ind i den renoverede tidligere postbygning ved indgangen til december sidste år. Men der gik ikke lang tid, før rotterne flyttede med ind.

- Vi fik den første anmeldelse for tre uger siden. Den kom fra den særligt hårdt ramte lejlighed på første sal. Normalt er det beboernes egen indboforsikring, der skal stå for genhusningen, men situationen er så akut og ekstrem, at vi har valgt at gå ind og hjælpe beboerne i lejligheden med genhusning. Vi har ikke ledige lejemål i Nykøbing, så vi har været nødsaget til at leje et sommerhus i Marielyst til beboerne, forklarer Simon Sellers, der også har modtaget besked fra en anden lejer i bygningen, der ligeledes ønsker genhusning på grund af rotteplagen.

- Der er blevet observeret rotter i seks ud af de otte lejligheder, men nogle lejemål er mere berørt end andre. Rotter har også været et problem i vores anden ejendom i Nykøbing, der ligger i Langgade, siger Simon Sellers.

Han er led og ked af situationen.

- Vi arbejder i døgndrift på at løse problemet. Det har været nødvendigt at betale for privat egenbetalt rottebekæmpelse. Det har desværre været nødvendigt, fordi vi ikke har fået noget konstruktivt ud af samrabejdet med kommunens rottebekæmper. Og vi må ikke hente udbud fra andre firmaer, der måske kan klare rottebekæmpelsen bedre. Så vi har været nødt til at gå udenom kommunen og betale helt af egen lomme, siger Simon Sellers.

Estate Invest har ifølge Simon Sellers gjort alt hvad de kunne for at komme rotterne til livs.

- Vi har haft eksperter i kloakker til ad to omgange at undersøge kloakkerne. Der er blevet brugt gaskanoner for at finde huller i stikledninger, men lige lidt har det hjulpet. Vi er ikke kommet nærmere en løsning, siger Simon Sellers.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Dyrere cigaretter 22. september 2019 kl. 20.56

AF: FREDDIE EHLERS

Diget ved Østersøen 19. september 2019 kl. 18.32

AF: ANTON EBSEN

Hejs flaget! 18. september 2019 kl. 10.47

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

Annonce