cookie-og-privatlivspolitik
Khalid Ali viser den pletfri kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen. Han er godt træt af, at kunderne bliver væk på grund af rotteangreb andre steder i bygningen.
Khalid Ali viser den pletfri kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen. Han er godt træt af, at kunderne bliver væk på grund af rotteangreb andre steder i bygningen.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

- Vi har ingen rotter, men kunderne bliver væk

Forretningsdrivende i stueetage på Banegårdspladsen er frustrerede over rotteangreb på første sal
05. februar 2019 kl. 14:30 Af Martin S Poulsen

Annonce

NYKØBING - Omsætningen er styrtdykket. Kunderne er blevet væk. De er blevet skræmt væk over historien om rotteangreb oppe på første sal. Men der er ingen rotter her.

Khalid Ali bestyrer pizzeriaet "Hot and Tasty" i den gamle postbygning ved stationen. Søndag plejer at være en travl dag for Khalid Ali og de fem ansatte i pizzeriaet. Men kasseapparatet stod stort set stille hele søndag.

- Vi har haft stedet her i over fire år, og jeg har aldrig nogensinde oplevet rotter her. Vi holder stedet pænt og rent, forklarer Khalid Ali, mens han viser rundt i køkkenet og baglokalerne, der denne mandag formiddag, hvor Folketidende er på besøg, ser helt rene og indbydende ud. Der er ingen spor af rotter.

Khalid Ali er ked af, at pizzeriaet på grund af rotteangreb i lejlighederne oven over pizzeriaet har mistet kunder.

- Rotterne har vi aldrig set noget til. Vi har altid fået elite-smiley, når Fødevarestyrelsen laver kontrol, siger han.

Folketidende beskrev lørdag, hvordan flere af de otte nye lejligheder på førstesalen i den tidligere postbygning er blevet udsat for rotteangreb. I to af lejlighederne har angrebet været så slemt, at ejendomsselskabet Estate Invest, der ejer bygningen, har været nødt til at genhuse beboerne.

- Der har stort set ikke været kunder her, siden der blev skrevet om det i avisen. Og jeg kan se på Facebook, at folk advarer hinanden om at spise her på grund af rotterne. Men det er helt forkert. Der sker ikke noget ved at spise her, for her er ingen rotter, slår Khalid Ali fast.


Tyk betonmur

I slikbutikken ved siden af har man ikke oplevet samme fald i antal kunder, men ejeren Hussein, der ikke ønsker sit efternavn i avisen, understreger, at der heller ikke i slikbutikken er observeret rotter.

- I sidste uge kom der en kvinde fra kommunen og spurgte, om vi havde haft besøg af rotter. Det kunne vi fortælle, at det har vi ikke haft. Det samme siger jeg til kunderne, når de spørger om det. Jeg har haft butikken i snart et år, og der har aldrig været rotter, siger Hussein.

På vinduet ved indgangen hænger en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen. Den er fra 14. januar. Kontrolrapporten viser ingen anmærkninger.

Hussein tror ikke, at rotterne fra førstesalen kan komme ned i stueetagen.

- Der går ingen rør op til førstesalen, som rotterne kan kravle i. Og der er et tykt betonloft imellem de to etager. Selv rotter kan ikke komme igennem tyk beton, siger han.

Jonas Pedersen har været bygningens vicevært de seneste to år. Han har aldrig tidligere oplevet rotter i ejendommen.

- Der har været rotter udenfor på pladsen, men aldrig inde i huset, siger han.

Siden rotterne først meldte deres indtog i bygningen for nogle måneder siden, har Estate Invest og kommunens rottebekæmpelsesfirma Kiltin forsøgt flere metoder til at komme rotterne til livs.

- Der har været kloak-tv og røg i kloakkerne. Der er ikke blevet fundet utætheder, og alt er jo også helt nyt, siger en undrende Jonas Pedersen.

Estate Invest har ud af egen lomme betalt skadedyrsfirmaet Rentokil for at slippe af med rotterne. Firmaet har været i gang den sidste uges tid.

- I morgen kommer de med en rottehund. Det er en specielt trænet foxterrier, der skal finde rotterne og finde ud af, hvor de kommer fra, forklarer Jonas Pedersen.

Læs også artiklerne "Kommune vil tjekke kloakrør længere ud" og "jeg vågnede op til kradselyde" i tirsdagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce