cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Online-apotekerne har medvind i sejlene

Den digitale udvikling har for alvor taget Danmark med storm. Danskerne handler på nettet som aldrig før, og hvert eneste år byder nye brancher sig til på e-handelsmarkedet. De seneste par år er selv traditionelt konservative butikker blevet rykket online. Det gælder ikke mindst salget af medicin hos online-apotekerne.
14. juni 2019 kl. 13:06 Af Apotekeren

Annonce

Der er i dag rigtig mange kunder som vælger at købe deres medicin online når de skal bruge det. På et (sponseret link) netapotek kan kunder nemlig bestille både håndkøbs- og receptpligtig medicin ind og få leveret lige til døren. Danskerne er nogle af dem som er allerlængst fremme, når det kommer til at handle på nettet og her er indkøb af medicinalprodukter altså ikke nogen undtagelse.

Selvom apoteksbranchen i længere tid har været beskytte af lovgivingen, så har den relativt konservative industri altså måtte se dele af salget rykket online. Primært fordi kunderne efterspørger det. Der er nemlig rigtig meget tid at spare ved at handle på et online apotek. Hvis man ikke har tid til at komme ned på apoteket udenfor de travle timer kan man nemlig sagtens opleve en rigtig lang ventetid på at få udleveret sit medicin. Hele den proces spare man altså ved at shoppe online på netapoteker.

Enklere og nemmere
Netapoteker fungerer på samme måde som fysiske apoteker bortset fra, at indkøbet blot sker online. Til gengæld er der samme service, håndtering og sikkerhed ved alle produkter som netapotekerne. For selvom den fysiske del af servicen mangler, så er der er masser af råd og vejledning som følger med, når man handler apoteksvarer online. Der er nemlig knyttet en telefonlinje og en kontaktformular på de fleste netapoteker, så det er nemt at modtage råd og vejledning i forbindelse med at man bestiller apotekervarer online.

Der er på netapotekerne det samme udvalg som hos de fysiske butikker. Derfor kan man også finde receptmedicin, personlig pleje produkter, kosttilskud og meget andet på siderne. Det kan tilmed være en smule nemmere at finde sine produkter på online apotekerne. Der er nemlig ofte en søgemaskine på websiderne, som gør det helt enkelt at finde lige præcis det man skal bruge.

Lovændring står bag udbuds-boom
Det store boom i antallet af online apoteker er specielt steget siden foråret 2015, hvor en ny lov på apoteksområdet trådte i kraft. Loven sikrede nemlig, at apoteker stadig har monopol på salg af receptpligtig medicin, men den åbnede samtidigt op for at kunderne selv kunne vælge, hvordan de vil modtage deres medicin. Det er ifølge en artikel fra Berlingske grunden til det øgede antal online apoteker i Danmark. Der er stadig langt til en fuld liberaliseret lovgivning på apoteksområdet, så derfor er det ikke alle der kan åbne en webshop med apoteksvarer og begynde at sælge ud. Dog er salget af online apoteksvarer steget eksplosivt siden dets start for over ti år siden. Om online apotekerne fortsat i fremtid kan lange medicinalindustriens produkter over online-disken er et ubesvaret spørgsmål. Dog stiger e-handel stadigvæk som det har gjort siden det begyndte i 00’erne, så mon ikke også onlineapoteker bliver en integreret del af den måde danskerne modtager medicin på i fremtiden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

Annonce