cookie-og-privatlivspolitik
Allerede i 2017 - hvor billedet her med Rebecca Galsgaard fra Borgerforum i Søllested blev taget - havde Min Landsby-appen en lift-funktion. Men nu kommer der en ny og bedre version, som skal testes i Horslunde.

2

Billeder

Allerede i 2017 - hvor billedet her med Rebecca Galsgaard fra Borgerforum i Søllested blev taget - havde Min Landsby-appen en lift-funktion. Men nu kommer der en ny og bedre version, som skal testes i Horslunde.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Få et lift via landsby-app

Med Ren Energi Lolland og Movia i ryggen udvides forsøg.
25. september 2020 kl. 06:28 Af David Arnholm

HORSLUNDE Når der bliver længere mellem busserne, hvad stiller man så op i de lollandske landsbyer? Svaret finder man måske i Horslunde, hvor flere initiativer skal være med til at øge mobiliteten.

Den velkendte idé med en blafferbænk, hvor man kan sætte sig, hvis man vil signalere, at man gerne vil have et lift, får nemlig en digital pendant. Via appen Min Landsby vil man således inden længe kunne både efterlyse og tilbyde lift, og så får de andre borgere i landsbyen en notifikation.

Det er en videreudvikling fra den første version af appen, hvor der blot var et link til tjenesten Go More. Men den funktion er der vist ikke mange, der har brugt, vurderer Tommy Olsen.

Han arbejder med "fremtidens intelligente mobilitet" hos Reel - Ren Energi Lolland - og fortæller, Go More i højere grad er bygget op om, at passageren skal betale for liftet, mens tanken i det nye system er, at det skal være gratis at få et lift.

- Vi er meget spændt på, hvor meget det kan, siger han, og spændingen deles af Movia, der har været med til at finansiere projektet.

Annonce

- I Movia er vi begejstrede for at supplere den kollektive transport med samkørsel. At aktivere de mange tomme bilsæder vil give et stort løft til mobiliteten i Horslunde, skriver kommunikationsdirektør Camilla Struckmann.


Udsat af corona

Ifølge Tommy Olsen var det målet, at forsøget skulle sættes i gang umiddelbart efter efterårsferien.

- Men det handler om samkørsel, og samkørsel og corona kan lyde lidt modstridende, så vi har trukket den lidt, tilføjer han.

Som nævnt er der også andre initiativer på vej. Således er det planen at indkøbe elcykler, som man eksempelvis vil kunne bruge til ture mellem Horslunde og stationen i Søllested. Det projekt skal efter planen sættes i værk i et samarbejde med cykeludlejningsfirmaet Donkey Republic og en lokal cykelhandler.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE