cookie-og-privatlivspolitik
Lederen af Nakskov Skibs- og Søfartsmuseum, Mogens Andreasen, har sat færgen "Bukken Bruses" maskintelegraf på "Stop."

2

Billeder

Lederen af Nakskov Skibs- og Søfartsmuseum, Mogens Andreasen, har sat færgen "Bukken Bruses" maskintelegraf på "Stop."
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Museum og Freuchen-forening sat på gaden

Ingen dialog om ny anvendelse af Havnebygningen.
05. maj 2021 kl. 07:19 Af Marianne Knudsen

NAKSKOV - For helvede da, udbryder lederen af Nakskov Skibs- og Søfartsmusem, Mogens Andreasen, da avisen møder ham i går ovenpå offentliggørelsen af, at der skal være café og restaurant i museets nuværende lokaler i Havnebygningen.

I hvert fald hvis arkitektforslaget for Nakskov inderhavn og Havnebygningens fremtid gennem- føres.

- Det værste er, at nogle af de arkitekter, der har været her for at kigge, sagde: "Nej, det skal bevares", og ved ét af de to møder, vi har været til, deltog kommunaldirektør Thomas Knudsen, og han sagde, at museet hører til i Havnebygningen. Så for os lyder det lidt mærkeligt, at vi pludselig skal væk, siger Mogens Andreasen.

Han undrer sig også, fordi Realdania i 2005 bidrog til indretning af loftsetagen til museet.

Det er Lolland Kommune, der ejer museet, og som kan bestemme over museumseffekterne, og Mogens Andreasen siger, at han er spændt på, hvad kommunen nu vil gøre ved alle tingene:

Annonce

- Det vil jeg gerne vide, for der er mange uvurderlige ting. Senest har vi hjulpet den koreanske ambassade med nybygningsteg- ningerne af "Jutlandia". Vi har tegninger på alle 234 skibe, der blev bygget på Nakskov Skibsværft, samt kontrakterne.

Formanden for Foreningen Peter Freuchen, Otto Paludan, siger, at han er dybt rystet og rystet over søfartsmuseets skæbne. Freuchenforeningen, der selv ejer sine effekter, har lokaler i Havnebygningen og står også til at skulle ud:

- Jeg forstår ikke, at A.P. Møller Fonden (der betaler ombygningen af Havnebygningen, red.) ser det som dens opgave at lave en restaurant i Havnebygningen og lægge lokaler til lager og varemodtagelse samt personalefacilitieter, og det kan irritere mig, at vi først nu får at vide, at vi skal ud.

- Vi har sendt mails til Nakskov 2030 og til arkitektfirmaerne, der deltog i konkurrencen, men fik ingen reaktion. Jeg er ked af det, for der er de rigtige rammer i Havnebygningen om en mindestue, siger Otto Paludan.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE