Annonce
Sport

AFRIKANSK MESTER KLAR TIL AT SENDE LOKAL BOKSER I GULVET

Chris Thompson (til højre) - der skal bokse mod Kem Ljungquist 16. september i Nykøbing F. Hallen - havde masser ord med på vejen til den lokale bokser forud for deres skæbnekamp. Foto: Ron Sibiya
Chris Thompson har ikke det store tilovers for Kem Ljungquists chancer, når de to kæmper tørner sammen i Nykøbing F. Hallen 16. september.

FAKTA OM KAMPEN

  • Det er første gang, der vil blive kæmpet om et senior-bælte i vægtklasserne bridger- og sværvægt i Danmark.
  • I sværvægtsklassen, må du veje, hvad du vil. I Bridgerweight, må du veje op til 101 kilo.
  • 'Bridgerweight' navnet er opkaldt efter seksårige Bridger Walker, der i 2020 reddede sin fireårige søster fra en angribende gadehund.
  • De fire største forbund i verden er IBF, WBA, WBO og - den mest anerkendte - WBC.

    WBC har haft langt flest historiske kampe, hvor deres eftertragtede bælter er blevet kæmpet om af blandt andre: Muhammad Ali og Mike Tyson.


NYKØBING: Det bliver den største kamp i begge bokseres liv, når de skal satse hele butikken på at få deres navn indgraveret i boksningens og WBC's historiebøger.

Kem blev smidt ud af Anthony Joshuas træningslejr, fordi han ikke var god nok, og så spørger du mig, om jeg er bange for ham? Come on

Chris Thompson

Men det betyder ikke, at Chris Thompson - der er afrikansk mester anno 2022 - har særligt mange nerver  omkring sin falsterske modstander. Det udtaler han, da Folketidende taler med ham forud for kampen.

- Jeg tror, Kem Ljungquist vil blive overrasket over min styrke, og jeg tror, han ryger i gulvet før tid uden de store problemer. Det her er den største kamp i begge vores liv, og jeg ved, jeg er i stand til at tage WBC-bæltet med hjem, siger bokseren.

Annonce

Største kamp for begge

For dem begge er det her kulminationen af årtier lang træning, amatørmesterskaber og hundredvis af sparringer og kampe.

- Jeg har arbejdet ekstremt hårdt for det her, og det er slet ikke til at forestille sig, hvor langt en af os vil komme efter den her kamp. Det er det, der gør den så interessant, siger sydafrikaneren med en rekordliste på 12 sejre og 2 nederlag.

En sejr vil katapultere vinderen af opgøret op ad WBC-ranglisten, og det vil uundgåeligt gøre enhver efterfølgende kamp langt mere værdifuld, både økonomisk og i forhold til et VM-skud.

Annonce

- Kem blev smidt ud

Kem  tilbragte et par dage med den verdenskendte superstjerne, Anthony Joshua for at hjælpe til mod den britiske stjernes kamp. Nu mener Chris Thompson, at Kem langtfra var på det niveau, der skulle til. Foto: Privat.

Når man spørger den 27-årige, 195 centimeter høje sydafrikaner, hvordan han har det med at skulle op mod en, der både er højere end ham og har en længere amatørkarriere bag sig, samt har sparret mod de allerbedste - ikke bare i verden, men nogle af de bedste i historien - så rykker sydafrikaneren blot på skuldrene og sender en stikpille mod falstringen.

- Kem blev smidt ud af Anthony Joshuas træningslejr, fordi han ikke var god nok, og så spørger du mig, om jeg er bange for ham? Come on, siger han på engelsk.

Kem Ljungquist er også blevet inviteret til træningslejr hos en af de bedste nogensinde, Tyson Fury, to gange.

- I sidste ende betyder det ikke noget. Jeg kunne ligeså godt gøre det, men jeg har travlt med min egen karriere. Han er ikke så meget højere end mig, og jeg er i mit livs form. Alt er tilrettelagt op til kampen helt ned til mindste detalje, og jeg er sikker på, at det bælte ikke bliver Kems. Jeg ved også, hvordan det er med hjemmebanefordel indenfor boksning, så det er klart, hvordan jeg vil prøve at vinde, siger bokseren og understreger, at han vil gå efter en knockout.

Kem Ljungquist selv siger om Chris Thompsons udtalelser, at han er glad for, at høre, at den sydafrikanske bokser kommer i bedst mulig form.

Følg med i Folketidendes dækning af bokseopgøret mellem Chris Thompson og Kem Ljungquist, når vi følger de to op til deres kamp 16. september.

Billetter kan købes på www.ticketmaster.dk. Søg blot på ' Kem Ljunquist' i søgningsfeltet. Begivenhed findes ligeledes på Facebook.


Annonce
Annonce
Lolland

TO SOGNE LÆGGES SAMMEN EFTER PRÆSTESTRID

Annonce
Kultur

STJERNE-DIRIGENT OG BIGBAND INDTAGER BY

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

TO BOLIGBLOKKE SKAL RIVES NED

Rejsegilde

NY STADIONHAL BLIVER DYRERE END VENTET

Gaslækager

ENERGISTYRELSEN: OVER HALVDELEN AF GASSEN ER UDE AF RØRLEDNINGER

Energikrise

FJERNVARMEKUNDER KAN ÅNDE LETTET OP

Gaslækager

RUSLAND VIL HAVE SAG OM GASLÆKAGER TAGET OP I FN'S SIKKERHEDSRÅD

Energikrise

JULESTJERNERNE LYSER KUN I FÅ TIMER

Gaslækager

MYNDIGHEDER INDKALDER TIL BRIEFING OM GASLÆKAGER ONSDAG - FØLG LIVEBLOG

Lolland

SNART KAN DU KOMME I INFRARØD SAUNA

Royalt

PRINS JOACHIMS BØRN MISTER PRINSESSE- OG PRINSETITLER

112

UNG BUTIKSTYV STAK AF, FØR POLITIET NÅEDE FREM

112

FORMODET FALSK BANKMAND ANHOLDT

Lolland

TRYKKET STEMNING: LILLE PLEJEHJEM TRUET AF LUKNING

Indland

SOL OG VIND SKAL HJÆLPES PÅ VEJ MED MIDLERTIDIGE ELMASTER

Annonce
Håndbold

NFH FORLÆNGER MED CHEFTRÆNEREN

112

STOPPET MED 1.700 KILO I OVERLÆS AF GRØNTSAGER

Guldborgsund

LOKAL MINKAVLER VIL IKKE HAVE DYR I BURENE IGEN

Lolland

SKEPTISK BYRÅD GODKENDTE PARTNERSKABSAFTALE

Guldborgsund

ÆLDRE SAGEN SØGER FLERE SKOLEVENNER

Erhverv

DANSKE NETBUTIKKER MANGLER MÆRKNING AF FARLIGE VARER

112

MAND FUNDET DØD I HAVNEBASSIN

Gasledning til LF

SELSKAB KLAPPER I OM GASLEDNINGEN

Annonce
Annonce