Annonce
Lolland

Anemonehuset får snart en ny blomstringstid

Anemonehuset på Christianssæde er ved at blive totalrenoveret, så det kan indlemmes i godsets udlejning til turister, kursister og gæster ved arrangementer, fortæller hotel- og konferencemanager Henrik Fabricius. Foto: Claus Hansen

- Alle rum skal have sit eget anemonetapet. Og tanken er, at der i stuen vil stå ingredienserne til den drink, vi kalder "den blå anemone, fortæller konferencemanager.

CHRISTIANSSÆDE I slutningen af 1800-tallet blev der bygget et gult hus i flere etager med stråtag ved Christianssæde. Huset, der oprindeligt har været bolig for en gartner, fik navnet Anemonehuset efter den lollandske nationalblomst, som Kaj Munk netop hentede i Christianssædeskoven.

Nu har indehaveren af Christianssæde Slot, Andreas Just Karberg, købt Anemonehuset, og håndværkerne har travlt med huset, hvor al indmad er hevet ud.

Et nyt tag i røde tegl er lagt, og nu skal der renoveres inden døre, så huset kan stå klar til at tage imod gæster til sommer.

- Huset var egentlig tiltænkt vores skovfoged, men hun vil hellere bo lidt mere landligt, og derfor får jeg fornøjelsen af at leje det her fantastiske hus ud, siger hotel- og konferencemanager på Christianssæde Henrik Fabricius.

Den gamle, svungne trappe, smedejernsgelænderet med rådyr på indgangs­trappen og mange andre gamle detaljer bevares i totalrenoveringen. Huset får tre dobbeltværelser, to enkeltværelser, to badeværelser, køkken, stue og bryggers med vask og tør.

- Idéen er, at man kan leje det som en feriebolig. Vi ønsker ikke langtidsudlejninger hverken til privatpersoner eller toårs-ansatte på store byggeprojekter, lyder det bestemt fra Fabricius.

Husets navn vil også komme til at præge både indretning ... og anretning.

- Alle rum skal have sit eget anemonetapet. Og tanken er, at der i stuen vil stå ingredienserne til den drink, vi kalder "den blå anemone", som vi er ved at udvikle, smiler Henrik om huset, der også får en stor terrasse, hvor man kan nyde udsigten til skoven ... og sin anemone-drink.

Også andre steder ved Christianssæde er der huse, som indlemmes i Christianssædes nye udlejningskoncept - blandt andet det lille bindingsværkshus Plantagehuset og den gamle forpagtergård.

- Det hele kommer til at hænge sammen, så vi om nogle år har slottet, Forpagtergårdens 20 dobbeltværelser, Plantagehuset, Jægerhuset og altså også Anemonehuset.

Lige nu er næsten alt hevet ud af Anemonehuset - undtaget den gamle svungne trappe til førstesalen. Foto: Claus Hansen
18-01-2022. Foto Claus Hansen. Henrik Fabricius i Jægerhuset. Anemonehuset er ved at blive renoveret. Henrik fortæller om tankerne med huset, vi skal over og kigge, der er tegninger... og muligvis også lidt snak om andre projekter på Christianssæde. Foto: Claus Hansen
. Foto: Claus Hansen
. Foto: Claus Hansen
Annonce
Annonce
Sport

Elma lavede 21 mål i rekordsejr

Annonce
Guldborgsund

Godt vejr betyder flere gæster

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

Ældreminister fik gode råd fra frontpersonale

112

Ubudne gæster kom med vin og kage

Erhverv

Poul Nyrup besøgte lærlinge på Femern-byggeplads

Lolland

Opholdssted rykker ind i nedlagt skole

Guldborgsund

Klimaaktivister foran sukkerfabrikken: Det er ikke raketvidenskab, det her

Lolland

Landsbyordninger truet af lukning

Lolland

Maribo Varmeværk skifter formand i utide

Guldborgsund

Endnu en Scandlines-færge får rotorsejl

112

Politiet tilkaldt: Bevæbnet kvinde gik rundt på vej

Lokal nyt

DMI: Op til 25 grader på Lolland-Falster torsdag

112

93 klip i kørekort

Guldborgsund

Byrådsmøder sendes live på Facebook

Lolland

Er der en læge til stede? Nej, formentlig ikke

Annonce
Lolland

Masser af indbrud i biler

Lolland

Pussy Power i Reventlowparken

112

Tilbageholdt af kvinde: Knallertkører havde promille på 1,92

Lolland

Mange kæmper alene og taber kampen mod vægten

112

Mand truede med kniv

112

Politiets Dølle-rapport: Graffiti, kokain, billet-tyveri og ukvemsord

Lolland

Fart og en duft af dyre dråber

Sport

BK Thor-bryder besvimede ved NM

Annonce
Annonce