Annoncørbetalt indhold

Annonce: Det vidste du ikke om den ikoniske soya sauce fra Asien

Den mørke og meget kendte sauce fra asien, bedre kendt som Soya sauce er blevet en større og større del af vores køkken. Oprindeligt stammer saucen fra Kina, men med tiden har de omkringliggende lande som Japan, Indonesien og Malaysia ”opfundet” deres egen variant af Soya sauce.

Det, der særligt kendetegner Soya sauce, er smagen af salt og umami som stammer fra fermenterede Soya bønner. Smagen kan dog variere alt efter hvilket asiatisk land den kommer fra. Det skyldes, at hvert land har hver sin traditionelle opskrift. Du vil derfor kunne opleve en forskel i farven, smagens kraft, salt- og sukkerindhold.

En ting har de forskellige sauce tilfælles, og det er at der er fremragende i diverse asiatiske retter. Det bruges ikke kun som dyppelse til forårsruller, men også som krydderi og selve madlavningen.

Hvad er Soya sauce lavet af?

Soya saucen er meget simpel, og kræver ikke den helt lange indkøbsliste. Du skal derimod have godt med tålmodighed, og 4 meget simple remedier som består af sojabønner, hvede, salt og vand. Selve processen er forholdsvis nem og simpel, men kræver dog en masse tid og ekspertise for at få den helt rette Soya sauce.

Første step i at lave den helt perfekte Soya sauce, handler om at lægge Soya bønnerne i blød. Herefter skal bønnerne dampes med meget høj varme til de er helt tørre. Når bønnerne er helt udtørret, tilsættes der ristede hvedekerner, som skal være med til at øge gæringsprocessen samt give smag.

Der skal dog også tilsættes noget mere vand samt salt, som vil fungere som et konserveringsmiddel.

En helt rigtig Soya sauce tager op imod 1 år, hvor andre lagres endnu længere.

Hvilken mad kan man bruge det i?

Soya saucen bliver ofte relateret som en dyppelse til diverse madoplevelser, hvor det være betegnes som en lille smagstilføjelse. Soya saucen er særlig kendt herhjemme som en tilføjelse til sushi og forårsruller. (Sponseret link) Soya kan dog også bruges til meget mere, og kan blive en delikat tilføjelse til din daglige madlavning. Udover at det bliver brugt til sushi og forårsruller, så bliver Soya sauce også ofte brugt i forskellige wok, nudel og risretter. Her kan det både være vegetariske retter, men også retter med alle former for kød. Det er derfor næsten kun fantasien der sætter grænser, og det gælder ikke kun asiatiske retter.

Udover at Soya sauce kan indgå i forskellige retter, så er det også en fremragende tilsætning til diverse marinader. Her taler vi marinader til Kylling, oksekød og svinekød, hvor det vil være en god tilføjelse til din marinade.

Hvorfor er Soya Sauce sundt?

Overordnet er Soya bønner sunde, da de har et højt indhold af diverse vitaminer samt et højt proteinindhold. Når Soya bønnerne bliver fremstillet til Soya sauce mister det sine proteiner, men derimod bibeholdes de mange former for vitaminer.

Udover at det indeholder mange vitaminer, så er det også uden nogen former for fedt og lavt kalorieindhold. Soya er derfor en super god tilføjelse til dig som går meget op i kost, men også for dig der bare går op i god og velsmagende mad.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.