Annoncørbetalt indhold

Annonce: Boligmarkedet har set enorm vækst, men stormen er stilnet en anelse af

Både i løbet af 2020 og 2021 har boligpriserne på det danske marked fået et gevaldigt nøk opad, og i en lang periode steg priserne vitterligt uge for uge. I nogle dele af landet nåede mange salgsannoncer således aldrig i trykken, og det er blevet mere og mere alment, at man har skullet give mere end udbudsprisen, for at sikre sig handlen – altså det stikomvendte af afslag i prisen! Hen mod slutningen af 2021 har markedet dog fundet et mere jævnt niveau.

Hvad skete der med priserne i 2020 og 2021?

Der kan ikke herske nogen tvivl om, at coronavirus har vendt både op og ned på de flestes dagligdag. For nogle kun for en stund, for andre stadigvæk. Dermed opstod der også allerede i sommeren 2020 en enorm interesse for fritidsinteresser der netop krævede tid, og som var låst til et bestemt geografisk sted. Konkret betød dette en stor stigning i salget af sommerhuse og lystbåde, ligesom antallet af udlejninger også steg. Denne effekt har man også set i samtlige ferier og helligdage i 2021. Ikke nødvendigvis fordi folk fik flere penge mellem hænderne, for mange tværtimod, men så har folk i stor stil tyet til tjenester som (sponseret link) Laanius for at få styr på finansieringen gennem et lån.

Den selvsamme interesse afspejler sig også i boligmarkedets udvikling. Pludselig fandt mange ud af, at det måske ikke var så fedt at bo i storbyen, hvis man alligevel ikke havde mulighed for at udnytte de mange muligheder, som man netop har ved at bo i en by som København, Aarhus, Odense eller Aalborg. Samtidig har pandemien også fået mange til at rykke tættere på hjemstavnen. Pga. sygdom eller frygt for samme, har mange opdaget et større behov for at være nær deres familie, og der kan det bare gøre en verden til forskel, om man bor 15 min. eller to timer væk.

Hvorfor stiger boligpriserne?

Når efterspørgslen stiger, uden at udbuddet nødvendigvis kan følge med, så stiger prisen helt naturligt. Der har generelt været en stigning over de seneste mange år, dog ikke over hele landet, og ikke nær så kraftig som den blev i løbet af 2020 og især i sommeren 2021. Kun nogle yderområder oplevede ikke en stigning, men over hele landet, og altså ikke blot hvor det gik allerstærkest, steg priserne på både huse og lejligheder med ca. 1 % om måneden! For et hus eller en lejlighed til 3.000.000 kunne det altså betyde en ekstra månedsløn blot ved at udskyde eller fremrykke salget en måned.

Priserne toppede i midten af året

Det siger dog sig selv, at selv med stigende efterspørgsmål og et mindre udbud, så har ingen privatpersoner ubegrænset økonomi. For folk, der er en del af boligmarkedet med ejendom i eks. hus eller lejlighed, får de naturligvis del i den stigning som markedet oplever. Men for alle der står udenfor og er førstegangskøbere, er det et kapløb med tiden om at komme med på markedet, da det ellers udelukkende bliver dyrere og dyrere at købe drømmeboligen.

Priserne toppede derfor for en stund midt i sommeren 2021, og den tidligere beskrevne stigning på ca. 12 % på et år skal netop også findes mellem juni 2020 og juni 2021. Det stemmer desuden også meget godt overens med, at de sidste coronarestriktioner for den omgang var ved at være borte, hvilket generelt har været med til at gøre boligmarkedet mindre hæsblæsende.

Priserne er nok ikke på vej mod et dyk nedad

Selvom kurven altså knækkede i midten af 2021, så er der ikke noget der tyder på, at priserne decideret er på vej nedad. Tværtimod er der blot tale om en normalisering, og hen mod slutningen af 2021 er priserne derfor også begyndt langsomt at stige, men i et noget mere moderat tempo end hidtil.
De gode nyheder, hvis man er hus- eller lejlighedsejer og overvejer at sælge, er desuden, at salgstiderne er de laveste siden midten af 00’erne. Således tager det i gennemsnit blot 120 dage at sælge et hus, 73 dage at sælge en lejlighed eller 103 dage at sælge et sommerhus. Det passer samtidig med, at udbuddet også er det laveste siden 2005, og det er således fortsat sælgers marked – de huse og lejligheder der er, ryger generelt hurtigt. Det handler derfor om at holde et skarpt øje, og byde alle muligheder velkommen.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • Annonce-billede-skabelon