Annoncørbetalt indhold

Annonce: Disse overvejelser bør du gøre dig, hvis du overvejer at fravælge forsikringer

Såfremt du overvejer at fravælge visse ikke-lovpligtige forsikringer, er der en række af ting som du bør være opmærksom på.

Ikke-lovpligtige forsikringer som kan fravælges – vel at mærke med potentielt store konsekvenser – indebærer eksempelvis en (sponseret link) god ejerskifteforsikring eller en kaskoforsikring på bilen. Der er selvfølgelig forskellige konsekvenser ved at fravælge afhængig af forsikringstypen, men der er alligevel en række af fællestræk, der går igen for overvejelserne. I denne artikel vil vi komme ind på netop de ting som du bør overveje, hvis du påtænker at fravælge en eller flere af dine forsikringer.

Økonomi og risiko
Det eneste incitament for at fravælge en eller flere forsikringstyper er en økonomisk besparelse. For mange personer udgør forsikringsudgifter rent faktisk en betydelig del af det månedlige budget og det kan derfor være tillokkende at fravælge en eller flere forsikringer mod at få lidt flere penge til rådighed hver måned. Faktum er dog, at der – uanset hvor lille risikoen synes – dog altid er en risiko for at uheldet er ude. Dvs., at der er ingen forsikring, der kan påstås at være fuldstændig ubrugelig. Dertil kommer, at mangel på visse forsikringstyper kan skabe store forhindringer ved eksempelvis optagelsen af lån eller ved indgåelsen af aftaler med en part, der ligeledes løber en risiko ved, at du ikke har en forsikring. Det kan således siges, at selvom visse forsikring ikke er påkrævet ved lov, er de alligevel nødvendige for at man eksempelvis kan låne penge til et hus.

Tryghed i hverdagen
Det næste punkt er tryghed i hverdagen. Tryghedsfølelsen og herunder i hvilken retning dine tanker går, når du ikke skal tænke på noget specifikt, er utrolig betydningsfuldt for vores velvære. Hvis man eksempelvis har problemer med at sove om natten eller tankerne konstant går mod, at man ikke er sikker, hvis et uheld forekommer, så kan det både bidrage til risikoen for at udvikle stress og det er simpelthen ikke den økonomiske besparelse værd, hvis man går på kompromis med sit mentale helbred. Nogle personer kan sagtens klare denne byrde og det er således vigtigt at tage stilling til netop hvilken person du er.

Tænk på dine nærmeste
En forsikring har typisk ikke kun betydning for dig selv. Forsikringer har også betydning for dine nærmeste – særligt, hvis du har en familie med børn involveret. Af den grund kan man ikke tillade sig at være egoistisk når forsikringer skal fravælges. Tænk i høj grad på, hvilke konsekvenser fravælgelsen kan have for dine børn og andre nærmeste og tag med udgangspunkt heri beslutningen om, hvilke forsikringer som du kunne finde på at vælge fra. Til at starte med, kan du også tage en snak med dit forsikringsselskab for at se om de kan tilbyde en bedre løsning.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • Folketidende