Annoncørbetalt indhold

Annonce: Hvordan kan man blive statist i en film?

Har du altid leget med tanken om at blive statist i en film? Men har du lagt idéen fra dig, fordi du mener, at det er svært? I så fald kan du glæde dig over, at det faktisk ikke er tilfældet.

Der findes nemlig et hav af måder, hvorpå du kan lande et job som statist i en film, tv-serie e.l.

Hvis du gerne vil vide mere om dette, skal du blot læse med herunder. Her vil du nemlig blive præsenteret for tre mulige metoder til, hvordan du kan blive statist.

Hold øje med stillingsopslag på nettet

Først og fremmest er det en god idé, at du holder øje med stillingsopslag på nettet. Der findes nemlig flere steder, herunder hos (sponseret link) Go Talent, hvor castere slår sådanne opslag op, når de mangler statister.
Dette er den klart bedste måde at realisere dit ønske om at blive statist. Ved at bruge denne løsning, kan man nemlig fokusere på at sende ansøgninger til nogen, der faktisk mangler statister.
Her er det dog vigtigt at huske på, at du næppe er den eneste, der har lyst til at være statist. Derfor vil der ofte være rift om at få pladserne. Finder du et sådant opslag, handler det derfor om at være hurtig.

Tilmeld dig et castingbureau

Det kan også være en rigtig god idé at tilmelde dig et castingbureau. På denne måde er du nemlig sikret, at du vil blive kontaktet, når der er nye jobs, der tiltaler dig.
Det betyder ikke, at du bliver nøje udvalgt til at være statist. Det betyder blot, at du vil være en af de første, der får besked om, at der nu søges statister til en film, tv-serie eller deslige.
Derfor kan der ikke stilles nogen garanti ved, at du får statistroller, hvis du tilmelder dig et castingbureau. Dog kan du være sikker på, at det i hvert fald ikke mindsker dine chancer.

Bliv headhuntet

Den tredje mulighed er, at du simpelthen bliver headhuntet. Det er meget sjældent, at det sker, hvis du blot skal være statist, eftersom sådanne rolle sjældent har stor betydning.
Dog kan det være, at du har arbejdet på en produktion, hvor du har gjort godt indtryk. Derfor har en producer, instruktør e.l. måske tilbudt dig at være statist i et andet projekt.
Af samme grund er der mange, der starter med at være statist, men stille og roligt tager imod større opgaver og roller. Til sidst ender de faktisk med at blive skuespillere.

Hvor meget tjener man som statist?

Du skal ikke blive statist for at tjene penge. Det er meget sjældent, at det faktisk er noget, du får betaling for - i hvert fald i form af et kontant pengebeløb.
I mange tilfælde vil man blive aflønnet med et gavekort, biografbilletter e.l. I andre tilfælde er der slet ikke nogen aflønning, da produktionen ikke har råd til det.
Derfor skal du ikke forsøge at finde jobs som statist, hvis du har et ønske om at tjene penge. Vil du tjene penge, skal du i stedet forsøge at blive skuespiller.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.