Annoncørbetalt indhold

Annonce: Køkkentrends i 2022

Ligesom sidste år og året forinden har vi hos arkitekter og indretningsspecialister indsamlet tanker om, hvilke indretningstrends, der kunne blive fremherskende i 2022.

Covid har ændret verden, og ligesom det var tilfældet de foregående år, er det i stedet for designmesser snarere venners råd, praktiske løsninger og forbilleder set på socialmedier, der styrer de fremherskende trends. Det, hvor betydeligt købsbeslutninger bliver formet af for eksempel Instagram eller Pinterest, så vi også igennem (sponseret link) Granitops statistik. Således kunne vi se, at billeder af smukt mønstret kalksten, som flere gange om ugen blev delt af tilfredse kunder, virkede som den bedste reklame og løftede Jura Grey op som det allermest populære materiale i 2021.

Naturmaterialer

Naturmaterialer, især lyst (eg) og mørkt træ (teaktræ eller nød, sommetider også mørkbejdset finér) er fortsat populære til fremstilling af køkkenmøblementet. I særlig høj grad anvendes træ som finish på skuffe- og dørpaneler; men ofte er også andre møbler eller møbelrammeværket beklædt med træ eller træfinér.

Som det fremgår af sammendraget for 2021, vokser også stens andel af køkkenbordene fra år til år. Kvartssten er den mest populære materialetype (henved halvdelen af alle solgte bordplader). Herunder kravlede Mystery White, der ligner Bianco Carrara C til forveksling, op på en tredjeplads kun en lille smule efter ægte marmor. Ved siden af marmormønstret kvartssten ses den største stigning hos kalksten og terrazzo.

Det betaler sig altid at investere i holdbarhed og kvalitet, ligeledes er opmærksomheden rettet imod, hvor praktisk indretningsløsningen er. På dette område – ud fra, hvor nemt det er at rengøre bordpladen – har sten (især kvartssten) ingen lige. Sammenlignet med den klassiske og tidløse hvide marmor, som har ligget i top igennem årtier, er Jura-kalkstenens unikke mønster noget mere tilgivende i forhold til tilsmudsning.

Køkkenøen

Hvor man ind imellem afprøvede øer, der lignede serveringsborde (somme tider endda med hjul under), så har køkkenøen nu for tiden vokset sig stor. Køkkenøen har udviklet sig til centrum for rummet, og det indeholder næsten altid køleskab, opvaskemaskine-komfur eller andre tilsvarende hårde hvidevarer, og det omgives af siddepladser. Der findes endda sådanne projekter, hvor det åbne køkken rummer en dobbeltø, hvor der i stedet for en køkkenø i fuld længde er 2 mindre med en gang imellem. I U-køkkener finder man også vinklede L-formede øer, som i enden ind mod stuen har en hjørnesofa. Eller også findes der under en mere traditionelt designet ø (eller bardisk) et ekstrastykke/ekstrabord, der kan trækkes ud og forlænge bordpladen.

Der projekteres også sådanne dobbeltøer parallelle med et I-køkken, hvor den ene ø (i midten) erstatter spisebordet og den anden (ind mod stuen) snarere er en rumdeler, som ligner en kommode med låger ind mod stuen.

Stenbaggrund i fuld højde

Det er fortsat væsentligt at kunne lege med tekstur, tapet, dekorativ puds og robuste teglvægge; men samtidig er baggrundsstenens betydning og dimensioner vokset. En baggrund i fuld højde er moderne. Når en bordplade i natursten allerede i sig selv er et kunstværk, så er en stenplade, der dækker hele arealet mellem møblement og køkkenbord, en regulær wow-faktor!

Ofte er baggrundsstenen også med dristigt mønster (Jura Grey, Crystal Calacatta Silva eller naturlig marmor), samtidig kan en sådan rumdekoration i sig selv være forskellig fra bordpladematerialet. Som modsætning kan man i stedet for åbne hylder og baggrundssten møde en vægvitrine, som nærmest ligner et buffetskab og strækker sig fra køkkenbordet og helt op til loftet.

Farver

Modefarven i 2022 er olivengrøn, samtidig er de traditionelle farvekombinationer som hvid, grå og sort ikke forsvundet fra scenen. En undersøgelse sidst i 2021 viser, at et hvidt møblement fortsat er foretrukkent (41%), herefter følger træfinish (12%) og grå toner (10%).

Sortimentet ændrer sig, nye kollektioner

Hos Granitop supplerer vi hele tiden materialeudvalget med nye stenmaterialer, blandingsbatterier og vaske uden at afvente noget nyt årstal. Det kan ikke undgås, at en fabrik tager en bestemt kvartssten ud af produktion, eller der tilføjes materialer med nye interessante mønstre og udformning. Blandt stennyhederne er det værd at fremhæve markedsføringen af Decore Ocra , som er en kvartssten med en særpræget rustfarvet overflade, ligeledes tilføjede vi sidst i december nogle spændende marmorsorter til de sten, som kan bestilles, der er tale om Calacatta Belgia, Fantastico Arni og Macchia Vecchia!

STENENES TOP 10

JURA GREY

BIANCO CARRARA C

MYSTERY WHITE

NOBLE IVORY WHITE

NOBLE CONCRETE GREY

NERO ASSOLUTO

NOBLE CARRARA

NOBLE SUPREME WHITE

STEEL GREY

VISCOUNT WHITE

Lige udenfor top 10 finder vi de marmormønstrede kvartssten Noble Areti Bianco, Veined Michelangelo og Crystal Calacatta Silva, ligeledes Terrazzo Calacatta.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.