Annonce
Guldborgsund

Antallet af sager om kriminelle unge stiger

Flere unge kriminelle har i år fået truffet en afgørelse om et opholdssted, og det er en meget stor stigning i forhold til for bare to år siden. Foto: Guldborgsund Kommune
Antallet af kriminelle unge, der er blevet anbragt, er steget betragteligt og koster i år Guldborgsund Kommune 13 millioner kroner.

GULDBORGSUND: Antallet af sager om kriminelle unge, der har boet i Guldborgsund, imens de begik kriminalitet eller var mistænkt for det, er steget voldsomt.

Det viser et dokument, som indgik i drøftelserne hos beskæftigelses- og erhvervsudvalget mandag.

Sagerne er behandlet af Ungdomskriminalitetsnævnet, som også beslutter den foranstaltning, der skal sættes i gang over for de unge. Kommunen kan derfor ikke styre udgifterne til anbringelserne, og de seneste to år har antallet været meget forskellige.

Annonce

Antallet er steget helt vildt. Og hvis jeg skal kigge helt ud over pengene, så er det en udfordring, at så mange unge under 18 år er havnet i kriminalitet.

René Christensen, DF, formand for beskæftigelses- og erhvervsudvalget

I 2020 var udgifterne på 1,2 millioner kroner, imens de i 2021 var på 10,5 millioner kroner. Og for 2022 har de taget et yderligere spring til knap 13 millioner kroner.

- Antallet er steget helt vildt. Og hvis jeg skal kigge helt ud over pengene, så er det en udfordring, at så mange unge under 18 år er havnet i kriminalitet, siger René Christensen, Dansk Folkeparti, der er formand for beskæftigelses- og erhvervsudvalget.

Færre anbringelser, højere priser

Af dokumentet fremgår det også, at der er sket en større tilgang af udsatte unge i kommunens Ungeenhed. I begyndelsen af 2022 var der 356 unge på mellem 15 og 17 år, imens der et år tidligere var 279.

Det giver ikke mening at have en dyr anbringelse til mange millioner, og så bare slippe det unge menneske ud på et værelse for sig selv, så snart personen fylder 18 år.

René Christensen, DF, formand for beskæftigelses- og erhvervsudvalget

Egentlig er antallet af anbringelser faldet. Til gengæld er priserne på anbringelser steget, og på den måde har de gode resultater ikke haft en reel effekt på udgifterne.

For at hjælpe de unge og samtidig få udgifterne til at falde, har Center for Arbejdsmarked reorganiseret indsatsen og delt den op i to. En modtagefunktion og en behandlingsfunktion.

Medarbejderne i modtagelsen skal arbejde for at etablere en tidlig indsats i langt flere sager og på den måde reducere behovet for anbringelser. Og kommunen forventer, at det vil have en effekt, i og med at det tunge sagsbehandlingsarbejde vil ligge i behandlingsfunktionen.

Annonce

Efterværn skal styrke indsats

At følge de særligt udsatte unge allerede fra 15-års alderen er unikt for Guldborgsund, siger René Christensen.

- Normalt ville man først møde dem, når de som 18-årige dukker op i Jobcentret for at søge om kontanthjælp. Men her kan vi forsøge at hjælpe dem inden da.

Samtidig har man et fokus på efterværnet, tilføjer han.

- Det giver ikke mening at have en dyr anbringelse til mange millioner, og så bare slippe det unge menneske ud på et værelse for sig selv, så snart personen fylder 18 år. Derfor har vi et efterværn. Al forskning viser, at skift for disse unge, der har været udfordret i deres børne- og ungeliv, er det værste, de kan komme ud for. Derfor giver det mening, at de igennem efterværnet stadig er løst tilknyttet deres opholdssted, efter de er blevet myndige.

Annonce
Annonce
112

EKSPLOSIONSAGTIG BRAND I CAMPINGVOGN

Annonce
Guldborgsund

84-ÅRIG UDSAT FOR TYVERI PÅ ÅBEN GADE VED HØJLYS DAG

Annonce
Forsiden netop nu
Biler

LÆNGERE VENTETID PÅ RESERVEDELE

112

GULD- OG SØLVSMYKKER STJÅLET VED INDBRUD

Guldborgsund

ÆLDRE MÅ VENTE PÅ, AT HJEMMEHJÆLPERE BLIVER SAT FRI

112

NARKOPÅVIRKET BILIST PARKEREDE PÅ MOTORVEJEN

Sport

NFC-TRÆNER VENTER NYE SPILLERE INDEN VINDUET LUKKER

Lokal nyt

LOKALE UDVIKLINGSPROJEKTER FÅR MILLIONSTØTTE

Femern

UTILFREDSE FEMERN-ARBEJDERE BLOKERER INDGANG OG FORTSÆTTER STREJKE

Guldborgsund

RINGEDE 112 FLERE GANGE: KVINDE SIGTET FOR MISBRUG AF FARESIGNAL

112

TYV LAGDE SIN TELEFON TIL OPLADNING I BUTIK - ANHOLDT DA HAN KOM TILBAGE

Lokal nyt

STIGENDE FØDEVAREPRISER KOSTER FAMILIER 500 KRONER OM MÅNEDEN

112

ALT FOR STÆRKT PÅ MOTORVEJ

112

POLITI SÆTTER OVERVÅGNING OP

Saxkjøbing Avis

DEN ONDE MALER FIK EN MINDESTEN

Annonce
Motorsport

MIKKEL MAC BLEV ETTER

Hop i havet

HOPPEDE I HAVET FOR MILJØET

Veterantog

KULDEGYSNINGER PÅ DEN GODE MÅDE

Lolland

SÆLMA OG LUFFE FIK NAVN

Traktortræf

FLERE DELTAGERE OG TILSKUERE END FORVENET

112

TO EFTERSØGES I SAG OM KRÆNKELSE

Erhverv

NORDIC SUGAR ØGER OVERSKUDDET

Hylddalen

- VI HAR ARMENE OPPE, MEN PÅ EN LIDT SJOV MÅDE

Annonce
Annonce