Annonce
Sport

Appeludvalg omstøder eksklusion

Maribo Kajakklubs tidligere sportschef Finn Larsen har fået medhold i sin klage over at være blevet ekskluderet af klubben. Foto: Anders Knudsen

Dansk Kano og Kajak Forbund giver Finn Larsen medhold i klage.

MARIBO Maribo Kajakklub havde ikke ret til at smide den mangeårige frontfigur og leder gennem næsten 50 år, Finn Larsen, ud af klubben på det foreliggende grundlag.

Det fastslår Dansk Kano og Kajak Forbunds Appeludvalg i kendelse dateret 30. november.

For et år siden valgte Maribo Kajakklubs nye bestyrelse at ekskludere Finn Larsen, der netop var udtrådt af bestyrelsen efter længere tids uenigheder og stridigheder.

Peimært om den fremtidige linje i klubben men hoved på sømmet var en fejlbehæftet medlemsregistrering til Lolland Kommune, som endte med at koste kajakklubben omkring 200.000 kroner i tilbagebetalte tilskudsmidler.

Et beløb, som kunne være blevet meget større, hvis ikke der var blevet indgået et forlig med kommunen.

Men Finn Larsen fandt de øvrige påstande, der blev fremført som årsag til eksklusionen, direkte forkerte og usande og klagede til kajakforbundets appeludvalg.

Blandt andet skulle han, efter bestyrelsens opfattelse, have medvirket til et dårligt psykisk arbejdsmiljø i klubben, handlet illoyalt og usandfærdigt i forhold til fremtidige planer om blandt andet en ny klub med navnet VandSport 20, som senere er blevet til noget.

Derudover bliver Finn Larsen også beskyldt for at favorisere en enkelt roer og acceptere mobning og racistiske udtalelser blandt roerne, så der opstår en "hakkeorden" iblandt dem, står der i bestyrelsens svar til appeludvalget.

Et billede, som Finn Larsen ikke kan genkende.

Kompliceret

- Det passer ganske enkelt ikke. Hvis roerne skal præstere i et elitemiljø, skal der være en vist hierarki, som man skal indordne sig under, og når elitesportsfolk træner så meget, så nytter det ikke at behandle alle ens, siger Finn Larsen, der gerne medgiver, at medlemsregistreringen kunne have været bedre.

- Men det er altså ekstremt kompliceret i forhold til de mange typer roere, der er i klubben og hvilket aktivitetsniveau, de befinder sig på, og hvor længe de er indmeldt i klubben.

- Jeg synes, vi gjorde det på den rigtige måde, men kommunen og nogle revisorer var af en anden mening, lyder det fra Finn Larsen, der også er blevet beskyldt for at have indberettet medlemstallet i et andet bestyrelsesmedlems navn.

- Det er direkte usandt, siger Finn Larsen.

Appeludvalget finder ikke bestyrelsens påstande tilstrækkeligt belyst, og appeludvalget hæfter sig også ved, at Finn Larsen efter sin udtrædelse på generalforsamlingen, af bestyrelsen, jævnfør ordlyden i kendelsen, 1. december sidste år blev tilbudt jobbbet som leder af den fortsatte drift af klubbens eliteaktiviteter.

Et tilbud han dog takkede nej til, da han ikke fandt at den nødvendige økonomi fra klubbens side var til stede. 14 dage senere blev Finn Larsen ekskluderet.

- Dette må tages som en tilkendegivelse af, at man i bestyrelsen, trods det passerede med medlemsindberetningerne, fortsat har tillid til, at Finn Larsen på tilfredsstillende vis kunne bestride disse opgaver.

- Derved har bestyrelsen efter appeludvalgets opfattelse givet afkald på senere at kunne bruge forholdene omkring medlemsindberetningerne som grundlag for en eksklusion, står der i kendelsen fra appeludvalget.

Annonce
Annonce
Guldborgsund

TIDLIGT UDE FOR AT FINDE DEN RETTE EFTERSKOLE

Annonce
Energikrise

- MAN SKAL OGSÅ LEVE

Annonce
Forsiden netop nu
Indland

MYNDIGHEDER SÆTTER SIG SAMMEN FOR AT HÅNDTERE GASLÆK

Guldborgsund

SPEJDER ER NOGET, MAN ER

Guldborgsund

GRATIS ADGANG TIL ARRANGEMENTER RESTEN AF ÅRET

Guldborgsund

ÅBNER NY RESTAURANT MIDT I EN KRISETID

Energikrise

- VI ER RET OPTIMISTISKE PÅ LOLLAND-FALSTERS VEGNE

Fodbold

NFC-FORMAND: - STADIG FULD TILLID TIL CLAUS JENSEN

Guldborgsund

FOND MANGLER AFTAGERE TIL MILLION

Indland

BEREDSKABSNIVEAU HÆVET TIL NÆSTHØJESTE NIVEAU EFTER GASLÆK

Lolland

LETTET CAFÉEJER: NU KAN KUNDERNE BETALE MED KORT

112

KVINDE FASTKLEMT I SENGEHEST

Guldborgsund

MÅSKE HURTIGERE SAGSBEHANDLING I BYGGESAGER

Energikrise

- ALT BLIVER SLUKKET UNDTAGEN KØLESKABET

112

ET OVERLÆS OG TO NARKOBILISTER

Annonce
Guldborgsund

SOCIALUDVALG SKAL FINDE 28 MILLIONER

Lolland

- PÅ REKORDÅRET NÅEDE VI AT SÆLGE TRE TON SILD PÅ TRE KVARTER

Kultur

LIGE NU TRÆNGER VERDEN TIL LIDT SIKKERHED

Guldborgsund

- DET ER ALTID ET FREMSKRIDT, AT HAN ER LYDHØR

Indland

TERRORDØMT SPRINGER BYRET OVER I SAG OM ANERKENDELSE SOM AGENT

Varmestrid

VARMESTRID SÆTTES PÅ PAUSE

Royalt

DRONNING MARGRETHE FÅR OVERRAKT SPROGPRIS AF DEN NORSKE DRONNING

112

KØRTE GALT PÅ MOTORVEJEN

Annonce
Annonce