Annonce
Sport

Appeludvalg omstøder eksklusion

Maribo Kajakklubs tidligere sportschef Finn Larsen har fået medhold i sin klage over at være blevet ekskluderet af klubben. Foto: Anders Knudsen

Dansk Kano og Kajak Forbund giver Finn Larsen medhold i klage.

MARIBO Maribo Kajakklub havde ikke ret til at smide den mangeårige frontfigur og leder gennem næsten 50 år, Finn Larsen, ud af klubben på det foreliggende grundlag.

Det fastslår Dansk Kano og Kajak Forbunds Appeludvalg i kendelse dateret 30. november.

For et år siden valgte Maribo Kajakklubs nye bestyrelse at ekskludere Finn Larsen, der netop var udtrådt af bestyrelsen efter længere tids uenigheder og stridigheder.

Peimært om den fremtidige linje i klubben men hoved på sømmet var en fejlbehæftet medlemsregistrering til Lolland Kommune, som endte med at koste kajakklubben omkring 200.000 kroner i tilbagebetalte tilskudsmidler.

Et beløb, som kunne være blevet meget større, hvis ikke der var blevet indgået et forlig med kommunen.

Men Finn Larsen fandt de øvrige påstande, der blev fremført som årsag til eksklusionen, direkte forkerte og usande og klagede til kajakforbundets appeludvalg.

Blandt andet skulle han, efter bestyrelsens opfattelse, have medvirket til et dårligt psykisk arbejdsmiljø i klubben, handlet illoyalt og usandfærdigt i forhold til fremtidige planer om blandt andet en ny klub med navnet VandSport 20, som senere er blevet til noget.

Derudover bliver Finn Larsen også beskyldt for at favorisere en enkelt roer og acceptere mobning og racistiske udtalelser blandt roerne, så der opstår en "hakkeorden" iblandt dem, står der i bestyrelsens svar til appeludvalget.

Et billede, som Finn Larsen ikke kan genkende.

Kompliceret

- Det passer ganske enkelt ikke. Hvis roerne skal præstere i et elitemiljø, skal der være en vist hierarki, som man skal indordne sig under, og når elitesportsfolk træner så meget, så nytter det ikke at behandle alle ens, siger Finn Larsen, der gerne medgiver, at medlemsregistreringen kunne have været bedre.

- Men det er altså ekstremt kompliceret i forhold til de mange typer roere, der er i klubben og hvilket aktivitetsniveau, de befinder sig på, og hvor længe de er indmeldt i klubben.

- Jeg synes, vi gjorde det på den rigtige måde, men kommunen og nogle revisorer var af en anden mening, lyder det fra Finn Larsen, der også er blevet beskyldt for at have indberettet medlemstallet i et andet bestyrelsesmedlems navn.

- Det er direkte usandt, siger Finn Larsen.

Appeludvalget finder ikke bestyrelsens påstande tilstrækkeligt belyst, og appeludvalget hæfter sig også ved, at Finn Larsen efter sin udtrædelse på generalforsamlingen, af bestyrelsen, jævnfør ordlyden i kendelsen, 1. december sidste år blev tilbudt jobbbet som leder af den fortsatte drift af klubbens eliteaktiviteter.

Et tilbud han dog takkede nej til, da han ikke fandt at den nødvendige økonomi fra klubbens side var til stede. 14 dage senere blev Finn Larsen ekskluderet.

- Dette må tages som en tilkendegivelse af, at man i bestyrelsen, trods det passerede med medlemsindberetningerne, fortsat har tillid til, at Finn Larsen på tilfredsstillende vis kunne bestride disse opgaver.

- Derved har bestyrelsen efter appeludvalgets opfattelse givet afkald på senere at kunne bruge forholdene omkring medlemsindberetningerne som grundlag for en eksklusion, står der i kendelsen fra appeludvalget.

Annonce
Annonce
112

INDBRUD HOS AFTENSKOLE: COMPUTERE OG PENGEKASSE STJÅLET

Annonce
Femern

KÆMPESTEN PÅ OMKRING 60 TONS FUNDET VED UDGRAVNINGEN TIL FEMERNTUNNEL

Annonce
Forsiden netop nu
112

FULD SEJLER ANHOLDT - SEJLEDE IND FORAN ANDRE

Lokal nyt

REFA MSK PÅ ANKLAGEBÆNKEN

112

HUND DØD EFTER OVERFALD

Nordlys

DET SMUKKESTE NORDLYS OVER SYDHAVSØERNE

Lolland

KOSTER 4,2 MILLIONER KRONER AT FLYTTE TO FORENINGER

Vejr

ENDELIG EN GOD OMGANG REGN

Guldborgsund

- DET HAR FAKTISK VÆRET OVERVÆLDENDE

Guldborgsund

BYLAUG FIK OPBAKNING TIL AT RÆKKE UD TIL GRØNNE INVESTORER

Guldborgsund

PIPHANSENS DYR SKAL HAVE NYE HJEM

Guldborgsund

LUKNING AF GÅGADE UDFORDRER TAXIER MED GANGBESVÆREDE KUNDER

112

BUSPASSAGER MED ULOVLIG KNIV

sport

EFTER VERBAL KRIG: MARK O. MADSEN HAR FÅET MODSTANDER OG DATO

Lolland

MARIBO DUFTER AF MIDDELHAVET: - DET GIVER LIGE BYEN ET PIFT

Annonce
Politik

FORETRÆKKER VALG INDEN NYT FOLKETINGSÅR

Erhverv

LOLLANDS BANK FORNUFTIGT GENNEM FØRSTE HALVÅR

Lolland

KOMMUNE IMPORTERER ARBEJDSKRAFT TIL ÆLDREPLEJEN

Politik

INGEN KANDIDATER SYD FOR NÆSTVED

Sport

UBESEJRET BOKSER OG DEBUTANT MELDES KLAR

Lolland

BEBOERE DROPPER KAMPEN FOR AT FÅ PRÆST TILBAGE

112

STJÅLET BIL STANDSET - TRE SIGTET FOR TYVERI

Guldborgsund

DEBAT OM 48 METER HØJ MAST: - FOR MEGET FOKUS PÅ DET NEGATIVE

Annonce
Annonce