Annonce
Lolland

Arbejdet går snart i gang

Ved Naturlandets tredje infohus på Lolland bliver der også en vandkantsbro med kajakponton og krabbebro. Der er ikke søgt om tilladelse til at udvide stranden, selv om det ser sådan ud på tegningen. Foto: Tegning: ETN Arkitekter

Alle tilladelser i hus til at peppe Hestehovedet op.

HESTEHOVEDET Inden sommer næste år vil de forskellige elementer i den helhedsplan, der er lagt for Nakskovs badestrand og det rekreative område på Hestehovedet, stå klar.

Lolland Kommune har nu fået alle tilladelser i hus til de forskellige delelementer, fortæller en glad programdirektør for Nakskov 2030, Tim Jeppesen:

- Nu er vi i gang alle tre nedslagssteder. På Hestehovedet, med Bymidtefonden og istandsættelse af Nakskovs bygningsarv og med arkitektkonkurrencen om havnen. Desuden følger Axeltorv tidsplanen. Firmaet SLA er ved at tilrette det projekt, politikerne har godkendt, og i december holder vi et infomøde om torvet. Der kan folk så komme med bemærkninger, hvis der er noget, vi skal være opmærksomme på, fortæller programdirektør Tim Jeppesen.

På Hestehovedet er der nu givet tilladelse til at forlænge den eksisterende solnedgangstrappe, placering af Naturlandet Lolland-Falsters infohus, der skal formidle Nakskov Fjords natur, en vandkantsbro og adgangsforhold til den samt etablering af den længe ønskede legeplads og omlægning og etablering af stier.

Hestehovedet får en af firmaet Monstrums unikke legepladser med fokus på kunstnerisk kvalitet, der har opnået flere priser og været nomineret til priser. Firmaet laver legeredskaber, der ikke kun kan klatres på, rutsjes ned ad eller gynges i, men som kan sætte gang i legen ved at være et rum, hvor der er god plads til fantasien.

Indtil videre vil Nakskov 2030 holde det som en hemmelighed, hvordan legepladsen udformes, men "vi kobler os op på det dyreliv, der er derude," røber Tim Jeppesen.

Helhedsplanen skal udvikle og styrke området rekreativt og virke inviterende til mere ophold, leg og fordybelse i det fri.

Det allerede etablerede Strandtorv får selskab af skulpturen Nakskovpigen, der flyttes derhen. Solnedgangstrappen forlænges, så den bliver en egentlig trappe fra stien, og Naturlandets infohus placeres ved foden af bakken ved restaurant Fjorden.

Monstrums Tårnlegepladsen er kåret af københavnerne til vinder af "Beautiful Places Copenhagen 2013." Foto: Marianne Knudsen
Monstrum har skabt denne bjørn med rutsjebane til Dokk1 på Aarhus Havn ved det nye hovedbibliotek. Foto: Marianne Knudsen
Annonce
Annonce
Gasledning

200 LODSEJERE BERØRES AF GASLEDNINGEN

Annonce
Sammenhold

GNISTEN OG SAMMENHOLDET LEVER STADIG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- VI BLEV JO KASTET HOVEDKULDS UD I BESTYRELSESARBEJDET

Guldborgsund

HOS BRIAN BLOMSTRER DRØMMEN

Lolland

Milliondyr brand fortsætter endnu

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE SKUFFER HJEMME

Guldborgsund

SANGKRAFTCENTER ÅBNER

Lolland

NAKSKOV FJORDDAGE SKAL NYTÆNKES

112

STORT TYVERI FRA KÆLDER

112

UNGE MÆND DØMT FOR STRIBEVIS AF FORBRYDELSER

Guldborgsund

FÆNGSEL LAVER MAD UD AF HUSET

Kunst

VIGTIG UDSTILLING AF DEN LILLE STORE BILLEDHUGGER

112

BACON- OG PEPPERONI-TYV PÅ SPIL

Familie

NYT NETVÆRK FOR FAMILIER MANGLER EN MEGET VIGTIG ESSENS

112

33-ÅRIG DØMT FOR BEDRAGERI PÅ FACEBOOK

Annonce
Lolland

- DET ER ALVORLIGT

Kunst

KVINDELIG KUNSTNER MED HESTEKRÆFTER

112

PÅVIRKET KANLLERTKØRER PÅ NATLIG BRO-TUR

Fællesskab

STOR INTERESSE FOR SENIORBOFÆLLESSKAB

112

BRÆNDESTABEL VIL BRÆNDE HELE NATTEN

112

STORT TRÆPILLE-TYVERI FRA VILLA

Corona-virus

STIGENDE SMITTETAL

Lolland

ALPAKAER STAK AF

Annonce
Annonce