Annonce
Erhverv

Bæredygtigt plast erstatter stål

Plasttankene ligger halvvejs nedsænkede. Derfor kunne EMS ApS montere tankstyringen på de færdigproducerede tanke inden levering til byggepladsen.

Under opførelsen af Femerns tunnelby anvendes bæredygtige plastløsninger til drikke- og spildevand.

Arbejdet med at etablere den 18 kilometer lange sænketunnel, der skal forbinde Rødbyhavn og Lolland med Femern i Tyskland, er i fuld gang.

Gradvist bliver der også koblet flere og flere ansatte til projektet, og det kræver indkvarteringsmuligheder.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) indviede i september tunnelbyen FLC-Village i Rødbyhavn, hvor mange af arbejderne på den kommende tunnelelementfabrik til byggeriet af Femern-forbindelsen skal bo.

De første arbejdere er flyttet ind i FLC-Village, som stadig er under opførelse. Når tunnelbyen står færdig i 2024 vil der være 1.344 værelser.

Under konstruktionen af tunnelbyen er der tænkt i bæredygtige plastløsninger til drikke- og spildevand frem for de traditionelle ståltanke. Det har indflydelse på klima, vedligeholdelse, økonomi og holdbarhed.

Det er Esbjerg Maritime Service - EMS Aps, med plastspecialisterne Uponor som underleverandør, som har indgået kontrakt med konsortiet Femern Link Contractors (FLC) om at sikre rent drikkevand og sanitære forhold for det arbejdende personale.

- Det er jo ikke bare en byggeplads. Det er en bopæl for omtrent 1.300 medarbejdere, der flytter deres liv til Rødbyhavn for at arbejde på danmarkshistoriens største anlægsprojekt. Derfor er det nødvendigt at sikre rent drikkevand og de sanitære forhold 24/7, siger Bent Rønfeldt, projektingeniør ved Uponor Infra, der producerer, leverer og installerer plasttanke til FLC Village.

- EMS har prioriteret den bæredygtige vinkel på projektets infrastruktur, som er så vigtig for Uponor, og vores projektafdeling har den nødvendige ekspertise, forslag til designløsninger og knowhow fra tidligere projekter til at løfte opgaven. Det er spændende at være en del af så omfattende et projekt, fortsætter Bent Rønfeldt.

Arbejdshavnen ved Rødbyhavn bliver Nordeuropas største af sin slags, og derfor skal spilde- og drikkevand transporteres over store afstande. Det kræver meget energi. Det er derfor Uponors opgave at levere en så kompakt løsning som muligt.

De rør, der er valgt til brug ved Femern-forbindelsen, er estimeret til 100 års holdbarhed og er vedligeholdsfri. Det er altså økonomisk forsvarligt både på den lange og den korte bane.

- Planen var oprindeligt at bruge ståltanke, men med plast kan vi både forkorte leverings- og installationstid og sikre en langtidsholdbar løsning for Femern-byggeriet, men også for fremtidige projekter. Derudover kræver det ingen betonfundamenter, fordi tankene skal ligge halvvejs nedsænkede. Vi kunne montere vores tankstyringer på de færdigproducerede tanke inden levering til byggepladsen, så plastløsningen var på alle måder det bedste, det mest bæredygtige og økonomisk rigtige valg, siger Tom Sørensen, projektleder ved EMS Aps.

At EMS Aps, der primært er leverandør til olie- og gassektoren, energisektoren, vindenergi og Power to X- procesanlæg, har tænkt plastløsninger til denne opgave understreger, at plast kan implementeres mange steder i industrien, hvor man traditionelt tænker stålløsninger.

Plast er ifølge Bent Rønfeldt med sin lange levetid, kemikalieresistens og minimale vedligehold ofte en oplagt erstatning for stålløsninger.

Når arbejdet med at etablere FLC Village er afsluttet, rykker Uponor og EMS Aps arbejdet videre til tunnelelementfabrikken, hvor Femern-forbindelsens 89 tunnelelementer skal produceres.

Om tunnelbyen FLC-Village:
Samlet areal: 30.000 kvadratmeter.
Pr. 1. december var 224 arbejdere flyttet ind. Der sker løbende indflytning.
Der er 32 værelser pr. bygning - 16 på hver etage.
Der bliver fire bygninger pr. zone med i alt cirka 10 zoner.
Pr. 1. december var 384 værelser klar.
Ultimo 2022 vil 768 værelse være klar til brug.
I løbet af 2024 vil 1.344 værelser være klar til brug

Annonce
Annonce
Maribo

FOR OLE VAR PARKINSONS EN SMUK GAVE I EN GRIM INDPAKNING

Annonce
Lolland

KRITISERER REGLER, NOTA ER BUNDET AF

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

FILMEN HOLY SPIDER ER INDSTILLET SOM DANSK OSCARKANDIDAT

Lolland

- VI VED, AT DET GØR EN STOR FORSKEL I FAMILIERNES LIV

Navne

FORFATTEREN KNUD SØRENSEN ER DØD

Turisme

MINISTER POSITIV OVERFOR IDE OM FERIERESORTER

Corona-virus

NY VARIANTVACCINE SKAL ERSTATTE NUVÆRENDE TILBUD I OKTOBER

Ungdomsliv

UDFORDRINGEN ER AT FÅ DE UNGE TIL AT DUKKE OP

Guldborgsund

SAKSKØBINGS HALDRØMME LEVER FORTSAT

Guldborgsund

TIDLIGT UDE FOR AT FINDE DEN RETTE EFTERSKOLE

Energikrise

- MAN SKAL OGSÅ LEVE

Indland

MYNDIGHEDER SÆTTER SIG SAMMEN FOR AT HÅNDTERE GASLÆK

Guldborgsund

SPEJDER ER NOGET, MAN ER

Guldborgsund

GRATIS ADGANG TIL ARRANGEMENTER RESTEN AF ÅRET

Guldborgsund

ÅBNER NY RESTAURANT MIDT I EN KRISETID

Annonce
Energikrise

- VI ER RET OPTIMISTISKE PÅ LOLLAND-FALSTERS VEGNE

Fodbold

NFC-FORMAND: - STADIG FULD TILLID TIL CLAUS JENSEN

Guldborgsund

FOND MANGLER AFTAGERE TIL MILLION

Indland

BEREDSKABSNIVEAU HÆVET TIL NÆSTHØJESTE NIVEAU EFTER GASLÆK

Lolland

LETTET CAFÉEJER: NU KAN KUNDERNE BETALE MED KORT

112

KVINDE FASTKLEMT I SENGEHEST

Guldborgsund

MÅSKE HURTIGERE SAGSBEHANDLING I BYGGESAGER

Energikrise

- ALT BLIVER SLUKKET UNDTAGEN KØLESKABET

Annonce
Annonce