Annonce
Sport

Børnefodboldens vogter hædret med guldnål

DBU Lolland-Falsters formand Gert Lundgaard (tv) overrakte i lørdags unionens højeste udmærkelse, "guldnålen", til Nykøbing FC's mangeårige børne- og ungdomsleder Ole Nielsen. Foto: Jonas Bonde
Tidligere børnekonsulent og nuværende æresmedlem i Nykøbing FC, Ole Nielsen, modtog i lørdags DBU Lolland-Falsters guldnål.

NYKØBING: Det var en rørt Ole Nielsen, der i lørdags blev overrasket af sine egne og DBU Lolland-Falsters formand Gert Lundgaard inden Nykøbing FC's hjemmekamp mod FC Fredericia.

Unionsformanden havde nemlig en guldnål med i lommen til Ole Nielsen for mange års utrætteligt og frivilligt arbejde for fodbolden på Lolland-Falster.

Ikke mindst børne- og ungdomsfodbold har stået Ole Nielsens hjerte meget nært, og der findes næppe et ungt talent på Lolland-Falster, som Ole Nielsen ikke på et eller andet tidspunkt har haft fingrene i.

Annonce

Ole Nielsen er oprindelig fra Nakskov, men tog til Ribe for at uddanne sig til lærer og her spillede han det lokale håndboldhold op i 2. division, men fodbold havde også han store interesse, og i 1989 kom han til Væggerløse Boldklub, hvor ledergerningen tog fart.

I 2001 meldte han sig ind i B.1921, der senere blev til Nykøbing FC, og her havde han en stor rolle i sammensmeltningen af B.1921 og B.1901. Ole Nielsen har igennem alle årene fungeret som ungdomstræner og leder af DBU's Fodboldskole i sommerferien samt et utal af andre opgaver.

Også i DBU-regi har han gjort et kæmpe stykke arbejde og har blandt andet været med til udarbejde "Holdninger og Handlinger", som var den daværende strategi for, hvordan fodboldforbundet gerne så, at klubberne udførte børnetræningen. Et arbejde han udførte sammen med nuværende landstræner Kasper Hjulmand og tidligere assistent og U/21-landstræner Keld Bordinggaard.

I 2021 trak han sig lidt i baggrunden fra sit job som børnekonsulent i NFC, men han trækker fortsat i trådene og videregiver sin enorme viden til de nuværende ungdomstrænere.

Han har tidligere modtaget DBU Lolland-Falsters sølvnål, og blev i 2019 hædret som årets ildsjæl i Guldborgsund Kommune.

Dem, der kender Ole Nielsen, ved, at han ikke går af vejen for en god fodbolddebat, og han tager gerne ordet for at ytre sig om sit syn på tingene. Dog blev han forbavsende mundlam, da han foran publikum i Lollands Bank Park skulle takke for hædren.

- Tak til jer forældre, fordi i sender jeres børn til fodbold, og så knækkede stemmen ellers hos en bevæget Ole Nielsen.

Annonce
Annonce
Lolland

Pussy Power i Reventlowparken

Annonce
112

Tilbageholdt af kvinde: Knallertkører havde promille på 1,92

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

Mange kæmper alene og taber kampen mod vægten

112

Mand truede med kniv

112

Politiets Dølle-rapport: Graffiti, kokain, billet-tyveri og ukvemsord

Lolland

Fart og en duft af dyre dråber

Sport

BK Thor-bryder besvimede ved NM

112

Bil udbrændte i natlig brand

Dølle

29-årig fængslet for Dølle-drab - nægter sig skyldig

Femern

Dansk firma får Femern-ordre til tocifret millionbeløb

Dølle

Dølle-ulykke: Fodgænger er fortsat i kritisk tilstand

Lolland

Kørestolsbrugere dømt ude - svømmetur fra badebro kommer ikke til at ske

112

Brand i tandklinik i nat - lejligheder evakueret

Guldborgsund

Bjørnekloen er dukket op igen langs lokal å

Lokal nyt

Årets første officielle sommerdag kan komme på torsdag

Annonce
Guldborgsund

Nej til gasledning - Vil sætte strøm til sukkerfabrik ved aktion

Guldborgsund

Flydende vin- og kaffebar er så godt som klar til åbning

Lolland

Tilbage i velkendte rammer som byens nye brugsuddeler

Dølle

Efterlyst drabsmistænkt er blevet anholdt

Guldborgsund

Madens Folkemøde inviterer til infomøde for frivillige

Sport

Pleidrup forlænger med NFC og bliver breddechef i klubben

Dølle

De små fik også danset på Dølle

Guldborgsund

Større kommunalt pop-up-miljø ved havn

Annonce
Annonce