Annonce
Lolland

Badehotel henter lokal køkkenchef fra michelinrestauranter

Køkkenchef Nicky Arentsen kommer til at styre gastronomien på Bandholm Badehotel, når de nye ejere slår dørene op i begyndelsen af juni. Privatfoto
27-årige Nicky Arentsen er ansat som køkkenchef på Bandholm Badehotel. Han er opvokset på Falster.

BANDHOLM: Der bliver hældt godt med lokalkendskab i gryden, når Bandholm Badehotel genåbner 3. juni.

Hotellets nye køkkenchef, Nicky Arentsen, er nemlig opvokset på Sydhavsøerne og har siden sin barndom været omgivet af hjemegnens råvarer og egnsretter.

Den 27-årige køkkenchef kommer fra en stilling som souschef på Jordnær i Gentofte, og har tidligere været ansat på A.O.C. i København og Henne Kirkeby Kro på den jyske vestkyst. Alle tre steder er tostjernede Michelin-restauranter.

Annonce

Bandholm Badehotels nye køkkenchef er opvokset i Nykøbing, han har gået på den nu lukkede Falsters Lilleskole og taget sin uddannelse på Celf.

Hans morfar var fiskerkonge på Falster, mens hans mormor var kogekone. Derfor har mad også altid været en del af hyggen i familien.

Bandholm Badehotels nye køkkenchef kommer fra en familie, der har holdt af at hygge sig omkring maden. Nu glæder han sig til at udnytte de råvarer, han kender så godt, til at give gastronomiske oplevelser på hotellet. Privatfoto

- Mine sommerferier gik med at pille rejer frisk fra kutteren, og generelt har jeg altid haft mad mellem hænderne. Derfor var det også helt naturligt, at jeg brugte den nysgerrighed til at uddanne mig til kok, fortæller Nicky Arentsen.

Som 18-årig kom han i lære på Restaurant Babette i Vordingborg, og han nåede også forbi No. 2 i København, inden han i 2016 afsluttede sin læretid med en guldmedalje.

Kunne umuligt sige nej

Hotellet i Bandholm gik konkurs i begyndelsen af året, men nye ejere vil genåbne hotellet til juni, og det bliver med den nye køkkenchef som ansvarlig for gastronomien. På hotellet vil han servere en fire- og syv-retters menu.

- Da jeg nu blev tilbudt at vende hjem og lege med de lokale råvarer, jeg kender allerbedst, og samtidig stå i spidsen for gastronomien på Bandholm Badehotel, kildede det i maven på en sådan måde, at jeg umuligt kunne sige nej, siger Nicky Arentsen.

Mit kendskab til og kærlighed for Lolland og Falster afspejler sig helt klart i menuen, hvor alt vil afhænge af, hvad der gror lokalt netop nu.

Nicky Arentsen, køkkenchef

Den lokale forankring og kendskabet til områdets bæredygtige råvarer vil blive centrum for hotellets gastronomi.

- Mit kendskab til og kærlighed for Lolland og Falster afspejler sig helt klart i menuen, hvor alt vil afhænge af, hvad der gror lokalt netop nu. Derfor kommer der eksempelvis både fjordrejer og torsk fra Langø på menuen ved åbningen, fortæller han.

Annonce

Vil have lokal og ærlig mad

Lollands hvide guld bliver også hevet med ind i køkkenet, men menuen kommer til at afspejle årstiden.

- Jeg vil bruge sukkerroer, når sukkerroeproduktionen er i fuld gang, og hele området dufter af det. Råvarerne skifter især hurtigt, når sommeren er på sit højeste, og nye ting hele tiden kommer til, og med det vil jeg lave lokal og ærlig mad, alle kan forstå, slår den unge køkkenchef fast.

Om Bandholm Badehotel

  • Bandholm Badehotel genåbner under sit nye navn 3. juni.
  • Bag genåbningen står et erfarent hold af erhvervsfolk fra hotel- og restaurationsbranchen.
  • Stedets historie kan spores 330 år tilbage, hvor det oprindeligt var en kongeligt privilegeret kro.
  • Den nuværende hvide palæbygning blev opført i 1886.
  • Fremover vil stedet blive drevet som badehotel med gastronomi af høj kvalitet, luksuriøs spa og wellness, samt møde- og konferencefaciliteter.

Ansættelserne på nogle af landets fineste restauranter har selvfølgelig givet Nicky Arentsen idéer til at arbejde i køkkenet.

- Jeg er virkelig blevet inspireret af de kokke, jeg har været under. Særligt Paul Cunningham fra Henne Kirkeby Kro er meget kunstnerisk i sin madlavning og har lært mig, at det er håndværket, som gør det sjovt at lave mad. Derfor elsker jeg også de håndværksmæssige dyder som at intervalstege mit kød, som man gjorde det i gamle dage.

Annonce

Luksuriøst liv til hotel

Selv om arbejdet med at ansætte personale til Bandholm Badehotel slet ikke er færdigt endnu, er nogle af hotellets mest centrale personer på plads, og hoteldirektør Allan L. Agerholm, der er tidligere administrerende direktør for BC Hospitality Group og nuværende formand for Parken Sport & Entertainment, er utrolig glad for holdet.

Ud over den nye køkkenchef består holdet på hotellet af hotelchef Loise Emilie Greve med baggrund fra D’Angleterre, Arena Næstved og Middelgrundsfortet, samt restaurantchef Kasper Skov, der har været på Hotel Sankt Petri og Restaurant Kanalen.

Rekrutteringen fortsætter, så hvis man er uddannet kok eller tjener, har høje ambitioner og brænder for at vise Lolland fra sin bedste side, vil vi meget gerne høre fra dig.

Allan L. Agerholm, hoteldirektør

- Vi er i fuld gang med at udfolde Bandholm Badehotels enorme potentiale. Det er nogle superdygtige og talentfulde unge mennesker, vi har hentet til at bringe nyt og luksuriøst liv til vores historiske badehotel, siger Allan L. Agerholm.

Han fortæller samtidig, at der er behov for flere ansatte på badehotellet:

- Rekrutteringen fortsætter, så hvis man er uddannet kok eller tjener, har høje ambitioner og brænder for at vise Lolland fra sin bedste side, vil vi meget gerne høre fra dig.

I øjeblikket gennemgår Bandholm Badehotel en mindre renovering, og senere bliver der udvidet med moderne spa, udstyret med eksklusive behandlerrum, samt vildmarksbade og saunaer i terrænet omkring badehotellet.

Annonce
Lokal nyt

SKADEDYR LUKKER BUTIK PÅ STOR TANKSTATION

Annonce
Annonce
112

INDBRUDSTYVE STJAL SODAVAND OG BIL

Sport

NYKØBING FC OPHÆVER MED NIKOLAJ BONDE

Femern

KENDT VIRKSOMHED VINDER FEMERN-KONTRAKT

Lokal nyt

DEBAT OM BATTERITOGENE UDSKUDT

Lolland

MUNKSTUEN TAGER PILLEN

Lolland

HER SIGER KOMMUNE NEJ TIL SKOVBEGRAVELSE

112

INDBRUDSBØLGE: TELEFON SPORET TIL TO BYER

112

TRAKTOR OVERHALEDE ULOVLIGT

Guldborgsund

JUL OG INFLATION ØGER PRES PÅ VOLDSRAMTE

Lokal nyt

LOKAL BANK ADVARER MOD SVINDLERE

Corona-virus

TO TREDJEDELE OVER 50 ÅR HAR FÅET BOOSTER MOD CORONA

Lokal nyt

HØJESTERET: EKSBANKDIREKTØR SKAL BETALE 231 MILLIONER

Guldborgsund

HER KAN UDSATTE FAMILIER STADIG FÅ HJÆLP

Sport

SIKKER SEJR I KØBENHAVNSK FRYSEBOKS

Mink-sagen

UNDERSØGELSE AF HOVEDPERSON I MINKSAG STOPPER EFTER JOBSKIFT

Lokal nyt

FOLKETIDENDES SPAREPLAN UDMØNTET

Annonce
Lokal nyt

DANMARK-AUSTRALIEN: LIVE FRA VM-TELTET PÅ TORVET

Vm i fodbold

VM: DANMARK ER FÆRDIG

Guldborgsund

VELUX FONDEN MED STOR STØTTE TIL LOKAL MUSLINGE-DYRKNING

Lokal nyt

FOLKETIDENDE FÅR NY CHEFREDAKTØR

Lokal nyt

MARKANT KURSSKIFTE: DR DROPPER DISNEY SJOV

Håndbold

NFH-SPILLER I FAMILIEFEJDE

Femern

FEMERNBYGGERI KOSTER 15,5 MILLIONER OM DAGEN

Annonce
Annonce