Annonce
Lolland

Badehotel slår dørene op til en ny æra som Bandholms pryd

Uden på ligner Bandholm Badehotel sig selv, men indenfor er der sket en hel masse. Hotelchef Loise Emilie Greve glæder sig til at byde gæsterne indenfor. Foto: Ingrid Riis
Lidt mere end fem måneder efter at hotellet i Bandholm måtte lukke, er de nye ejere klar til at åbne for gæster i morgen. Der er blevet arbejdet på højtryk for at blive klar med et helt nyt look.

BANDHOLM: For gæster udefra syner Bandholm måske ikke af meget som by. Husene kunne være taget ud af en hvilken som helst dansk provinsby, men for enden af Havnegade, lige før byens børnevenlige sandstrand, ligger det store hvide hotel.

I en stor del af de sidste 340 år har der på denne plet været servering til gæster fra nær og fjern, og fra i morgen er der atter hotel og restauration.

Bandholm Badehotel hedder stedet i dag, for det er stemningen fra et badehotel, som de nye ejere gerne vil have frem. Det skal ikke være et stift skabelonhotel, men stedet skal emme af en personlig gæstfrihed, som får folk til at vende tilbage igen og igen.

Annonce
Tine Pedersen er chefreceptionist på Bandholm Hotel. Hun har under renoveringen holdt til i hotellets store sal. Lolland er langt fra et nyt bekendtskab for hende, hun har blandt andet tidligere arbejdet på Hotel Søpark og i Lollands Bank. Foto: Ingrid Riis

Allerede inden gæsterne træder ind ad døren, skal de have et billede af naturen, vandet og de historiske bygninger, forklarer hotelchef Loise Emilie Greve.

Tirsdag middag havde håndværkerne endnu travlt på hotellet, der har fået en fuldstændig makeover i hovedbygningen. Det er dog ikke første gang, at hotelchefen skal åbne et hotel, og hun er helt sikker på, at alt står klart fredag morgen. Mangler der noget, så vil det være steder, hvor gæsterne ikke kommer.

Kan selv checke ind

Har man i de senere år gæstet hotellet, vil man, så snart dørene åbnes, kunne se en masse forandringer. Receptionen er flyttet og er i stedet for rykket ind i en hyggelig lounge med egen bar. Her kan gæsterne eksempelvis nyde en kop kaffe, læse dagens avis eller spise en let anretning. Helt uformelt og hyggeligt.

Tidligere stod receptionen lige inde for døren, men sådan er det ikke længere. Håndværkere fra Ringtved har travlt med at gøre klar til fredagens åbning. Foto: Ingrid Riis

- Vi vil gerne undgå den der lange check-in- og check-ud-kø. Derfor får gæsterne allerede en nøglekode, inden de ankommer. Hvis de ikke bor i hovedbygningen, kan de køre direkte til værelset, låse sig ind, og så møder de personalet på en helt anden måde, siger hotelchefen, der samtidig slår fast, at man også er velkommen til at gøre, som man plejer.

Tidligere fremstod hotellet nærmest hvidt i hvidt, men nu er der kommet flere farver på væggene og inventar inspireret af de nordiske farver og materialer. Her behøver der ikke nødvendigvis være dug på bordene, hvis bordet fremstår flot uden.

Annonce

Fokus på hygiejnen

Samtidig bliver der rykket rundt, så hotellet ikke bare kommer til at fremstå knivskarpt for gæsterne, men også sikkert og rent. Der må ikke være noget, som kan give myndighederne anledning til bemærkninger.

- Jeg har lavet egenkontrol og samarbejdet med Fødevarestyrelsen siden 1990'erne, og jeg har aldrig fået andet end den helt store smiley. Det er min mission, at det skal forblive på den måde, siger Loise Emilie Greve.

En lille håndfuld tidligere ansatte er fulgt med til det nye hotel. Gitte Mortensen er en af dem, for hotelchef Loise Emilie Greve mener, at hun med sin erfaring og lyst til at prøve noget nyt vil være en styrke for Bandholm Badehotel. Foto: Ingrid Riis

Inde i hotellets køkken er det den hjemvendte køkkenchef, Nicky Arentsen, som huserer. Den unge stjernekok er født og opvokset i Nykøbing Falster, men har arbejdet på flere Michelin-restauranter, inden han kom til Bandholm. I køkkenet er der også masser af fokus på hygiejnen.

- Vi vasker køkkenet helt ned to gang om dagen. Første gang er klokken 16, lige inden vi spiser personalemad, og så igen inden vi skal gå hjem, fortæller han.

Arbejdet med at vaske køkkenet tager mindst en halv time per gang, og så er det uden den store emhætte og komfuret. De har deres egen rengøringscyklusser.

Annonce

Kvalitet skal være i top

Bandholm Badehotel stiler ikke efter at skulle i kamp om de eftertragtede stjerner fra Michelinguiden, men kvaliteten skal være i orden. Mange af råvarerne hentes lokalt, men der bliver ikke gået på kompromis med kvaliteten.

For mig er det vigtigt, at vores gæster bliver mætte, for ellers har de ingen grund til at komme her. Vi må ikke glemme, at det er et måltid.

Nicky Arentsen, køkkenchef

- Hvis der er noget, som er bedre et andet sted i verden, så går vi efter det. Vi skal ikke gå ned på kvalitet, bare fordi det er lokalt. Generelt er det lokale dog det mest eksklusive, som du kan få, for det er lige taget op af jorden, siger Nicky Arentsen.

Nicky Arentsen kæler for lækkerierne, og pincetten må i brug for at give retten det helt rigtige udseende. Foto: Ingrid Riis

I køkkenet kræser køkkenchefen for sine retter. Der bliver tilberedt med pincet, når det er nødvendigt - og sammenholdt med at der bruges masser af tid på at finde de helt rette råvarer, så bliver middagen også til en lidt højere pris. I restauranten kan gæsterne vælge mellem en fire- og en syvretters menu til henholdsvis 650 og 975 kroner.

- Den fireretters menu er lidt større. Der kommer en ekstra skive kød og lidt flere asparges. Vi er stadig på Lolland, slår køkkenchefen fast.

Hotel med opture og nedture

I disse dage er det 15 år siden, det gamle hotel i Bandholm atter slog dørene op, efter i mange år at have stået som et spøgelseshus. Hotellet blev sat i stand og drevet af folk fra frimenigheden Faderhuset. I september 2019 blev hotellet købt af nye ejere, men de fortsatte den model, som havde været en succes i årene inden. Efter to år med coronalukninger og flere udskiftninger i ejerkredsen gik hotellet dog konkurs i januar.

Christian Bruun samt Lise og Allan L. Agerholm havde købt sig ind i hotellet ti dage før konkursen og har siden arbejdet på at bygge hotellet op på ny - nu som et rigtigt badehotel.

Allerede i 1600-tallet åbnede der kro på stedet. På det tidspunkt var der en havn i byen. Den nævnes første gang  i 1588, hvor abbedissen fra Sankt Birgitta-klosteret fik lovning på, at det skulle være en frihavn for det katolske kloster. I 1692 blev kroen kongeligt privilegeret, hvilket betød at der kunne serveres spiritus, og der måtte overnatte gæster.

Den nuværende hovedbygning kom til i 1886, da Bandholm var en blomstrende havneby med masser af liv. Knuthenborg har gennem mange år ejet hotellet, men solgte det i 1969 til fabrikant Børge E. Jensen. Han måtte dog lukke det året efter, og så stod det tomt til 1978, hvor Knud Wexøe købte det til kursusaktiviteter. De svinder dog også med tiden, og da ejeren døde i 2001, havde hotellet længe stået tomt. Datteren Eliane Wexøe, gift med den daværende konservative kulturminister Brian Mikkelsen, arver hotellet, men uden at sætte liv i bygningerne.

I 2004 sælger hun hotellet for 3,6 millioner kroner til selskabet SCSK 6362 Aps, der er ejet af Klaus Riskær Pedersens tidligere svigerfar, Vagn Andersen. Han sælger det videre i 2006, hvor Faderhuset køber Bandholm Hotel for 8,6 millioner kroner.

- For mig er det vigtigt, at vores gæster bliver mætte, for ellers har de ingen grund til at komme her. Vi må ikke glemme, at det er et måltid.

Annonce

Intet buffet-helvede

Som gæst på Bandholm Badehotel er aftensmad dog ikke dagens eneste måltid. Når man træder ud fra værelset, venter der morgenmad i hovedbygningen, men tidligere tiders morgenmadsbuffet er historie.

- Vi kender alle forventningen, når man lige er stået op på sit hotel og bare glæder sig til at komme ned at blive forkælet. Hos os er vi helt væk fra det der buffet-helvede, for jeg kan selv næsten miste appetitten af at kommen ind i en morgenmadsrestaurant, hvor luften er helt tyk af mad, siger hotelchef Loise Emilie Greve.

Syltet rabarber med skovmærkemousse, rabarberboullion, rosenolie og rabarberis går igen i begge aftenserveringerne. Foto: Ingrid Riis

- Her bliver det mere delikat og anrettet personligt med lækkerier. Det bliver ikke overflod, men man kan smage nuancerne, og der er en tanke bag hele serveringen.

Før hen blev den store morgenbuffet serveret i hotellets store sal, men nu bliver morgenmaden serveret i restauranten - og er der tryk på, kan havestuen også tages i brug.

Annonce

Streetfood på terrassen

Der er ingen tvivl om, at der er tænkt over selv de mindste detaljer i den nye ejerkreds - også selv om visionerne bliver udført i etaper.

Selve værelserne er der ikke gjort det store ved, for de stod, nogenlunde som de skulle. Men alle armaturer har været pillet af, rengjort og afkalket, ligesom ledninger er ført de rigtige steder langs væggene. Til gengæld er der lavet om på terrassen. To af de store telte foran hotellet er flyttet.

Møblerne er ved at blive pakket ud og skal flyttes til de rigtige rum. Det er ikke helt lette sager, som medarbejderne skal flytte rundt med. Foto: Ingrid Riis

- Det er jo helt galt, at man ikke kunne se havudsigten fra hotellet. Her kommer der en streetfood-vogn op, hvor køkkenet vil lave den lækreste flæskestegssandwich, som er klar, når veterantoget kommer ind, fortæller hotelchefen.

Siden venter etape to, som vil blive en udbygning af wellness-afdelingen på hotellet, men lige nu var det vigtigt at få hotellet klar til sommersæsonen. I morgen tjekker de første gæster ind, og der vil atter være liv for enden af Havnegade.

Annonce
Annonce
Energikrise

- MAN SKAL OGSÅ LEVE

Annonce
Indland

MYNDIGHEDER SÆTTER SIG SAMMEN FOR AT HÅNDTERE GASLÆK

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

SPEJDER ER NOGET, MAN ER

Guldborgsund

GRATIS ADGANG TIL ARRANGEMENTER RESTEN AF ÅRET

Guldborgsund

ÅBNER NY RESTAURANT MIDT I EN KRISETID

Energikrise

- VI ER RET OPTIMISTISKE PÅ LOLLAND-FALSTERS VEGNE

Fodbold

NFC-FORMAND: - STADIG FULD TILLID TIL CLAUS JENSEN

Guldborgsund

FOND MANGLER AFTAGERE TIL MILLION

Indland

BEREDSKABSNIVEAU HÆVET TIL NÆSTHØJESTE NIVEAU EFTER GASLÆK

Lolland

LETTET CAFÉEJER: NU KAN KUNDERNE BETALE MED KORT

112

KVINDE FASTKLEMT I SENGEHEST

Guldborgsund

MÅSKE HURTIGERE SAGSBEHANDLING I BYGGESAGER

Energikrise

- ALT BLIVER SLUKKET UNDTAGEN KØLESKABET

112

ET OVERLÆS OG TO NARKOBILISTER

Guldborgsund

SOCIALUDVALG SKAL FINDE 28 MILLIONER

Annonce
Lolland

- PÅ REKORDÅRET NÅEDE VI AT SÆLGE TRE TON SILD PÅ TRE KVARTER

Kultur

LIGE NU TRÆNGER VERDEN TIL LIDT SIKKERHED

Guldborgsund

- DET ER ALTID ET FREMSKRIDT, AT HAN ER LYDHØR

Indland

TERRORDØMT SPRINGER BYRET OVER I SAG OM ANERKENDELSE SOM AGENT

Varmestrid

VARMESTRID SÆTTES PÅ PAUSE

Royalt

DRONNING MARGRETHE FÅR OVERRAKT SPROGPRIS AF DEN NORSKE DRONNING

112

KØRTE GALT PÅ MOTORVEJEN

Guldborgsund

MULIG HÅNDSRÆKNING TIL MUSLINGEANLÆG

Annonce
Annonce