Annonce
Sport

Basketball - ikke kun for de store

Det er især på ungdomssiden, at Attila har noteret fin medlemsfremgang på det seneste. Foto: Privat
Attila Nykøbing har for alvor vind i sejlende med blandt andet et stigende medlemstal.

NYKØBING: Basketball trives i stor stil i de større byer, hvor der ofte er venteliste for at få mulighed for at spille basket. Derudover er der noget længere mellem basketballklubberne.

På Falster er vi dog privilegerede med en god og velfungerende basketballklub, Attila, som holder til i Nykøbing. De nærmest beliggende klubber, som også udbyder basketball ligger i Præstø og Næstved.

Attila er som klub blandt nogle af de ældste i Danmark. Basketballklubben startede som en underafdeling af atletikklubben ”Attila af 1936”. I 1979 blev basketball skilt ud som en selvstændig klub - og har været det lige siden.

Annonce

Ungt seniorhold

Attila er vokset betragteligt inden for de senere år. Klubben har et meget talentfuldt seniorhold med unge ambitiøse spillere, som forhåbentligt skal tørne ud i 3. division efter sommerpausen.

- Det er især på ungdomssiden, at vi er vokset. To dygtige og kompetente unge trænere har betydet, at interessen for basket i Nykøbing er steget markant. Faktisk så meget, at der kommer spillere helt fra Maribo, Sakskøbing og Stubbekøbing, lyder det fra Anders Bøje Jørgensen fra klubben.

I indeværende sæson har hallen været fyldt med energiske, flittige og søde drenge og piger, der er vilde med at spille basketball. Ud over træningen har ungdomsspillerne også deltaget i turneringer - og spillet kampe på det meste af Sjælland.

Han fortæller videre, at inden der blev lukket ned for ferien, var der en stor trup på over 20 spillere i aldersgruppen 12-15 år, og en næsten lige så stor trup af otte-11 årige.

- Spillerne består af alt lige fra meget talentfulde og øvede spillere til nybegyndere, som drømmer om at blive god til basket. Der er plads til alle, og trænerne er virkeligt dygtige til differentiere træningen, så alle får en god oplevelse, understreger Anders Bøje Jørgensen .

Annonce

Basket til fem-otte-årige

På grund af den store interesse vil klubben til den nye sæson tilbyde basketball for de yngste. Det vil sige børn i alderen fem til otte år.

- Det er absolut ikke nødvendigt med særlige forudsætninger. Det vigtigste er, at spillerne har lyst til at spille noget bold - blive dygtigere og have det sjovt. Træningen vil selvfølgelig indeholde en masse leg, men også let teknisk og motorisk træning. Basket har så mange muligheder for at inkludere de mange forskellige spillere, så man kan gå fra træning med sved på panden og et smil på læben - uanset niveau. Det er vigtigt at pointere, at piger er mindst lige så velkomne som drengene. De helt små træner i én time én gang om ugen, forklarer han.

Ud over spillere så kan klubben på grund af medlemsvæksten også godt bruge nogle ildsjæle – meget gerne med tidligere erfaring fra basketball.

Annonce

Vil du give en hånd med?

- Hvis man har blod på tanden og vil give en hånd til det unikke foreningsliv, vi har i Danmark - ja, så må man meget gerne kontakte klubben. Vi kunne godt bruge potentielle dommere, dommerbordsansvarlige, holdledere og træneraspiranter. Hvis man ikke har den store erfaring med basket, så er klubben selvfølgelig behjælpelig med oplæring. Og skulle der i vores fantastiske landsdel være nogen, der engang har spillet basket, og som savner at røre bolden igen, så er man mere end velkommen i Attila, lyder opfordringen fra Anders Bøje Jørgensen.

Har man spørgsmål til træningstider, opstart, hold eller andet omkring klubben, er man meget velkommen til kontakte Klaus Stæger fra bestyrelsen på telefon 22 67 94 01.

Klubben har godt fat i de lidt større børn, nu vil de også have fat de yngste på fem-otte år. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Gasledning

200 LODSEJERE BERØRES AF GASLEDNINGEN

Annonce
Sammenhold

GNISTEN OG SAMMENHOLDET LEVER STADIG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- VI BLEV JO KASTET HOVEDKULDS UD I BESTYRELSESARBEJDET

Guldborgsund

HOS BRIAN BLOMSTRER DRØMMEN

Lolland

Milliondyr brand fortsætter endnu

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE SKUFFER HJEMME

Guldborgsund

SANGKRAFTCENTER ÅBNER

Lolland

NAKSKOV FJORDDAGE SKAL NYTÆNKES

112

STORT TYVERI FRA KÆLDER

112

UNGE MÆND DØMT FOR STRIBEVIS AF FORBRYDELSER

Guldborgsund

FÆNGSEL LAVER MAD UD AF HUSET

Kunst

VIGTIG UDSTILLING AF DEN LILLE STORE BILLEDHUGGER

112

BACON- OG PEPPERONI-TYV PÅ SPIL

Familie

NYT NETVÆRK FOR FAMILIER MANGLER EN MEGET VIGTIG ESSENS

112

33-ÅRIG DØMT FOR BEDRAGERI PÅ FACEBOOK

Annonce
Lolland

- DET ER ALVORLIGT

Kunst

KVINDELIG KUNSTNER MED HESTEKRÆFTER

112

PÅVIRKET KANLLERTKØRER PÅ NATLIG BRO-TUR

Fællesskab

STOR INTERESSE FOR SENIORBOFÆLLESSKAB

112

BRÆNDESTABEL VIL BRÆNDE HELE NATTEN

112

STORT TRÆPILLE-TYVERI FRA VILLA

Corona-virus

STIGENDE SMITTETAL

Lolland

ALPAKAER STAK AF

Annonce
Annonce