Annonce
Sport

Basketball - ikke kun for de store

Det er især på ungdomssiden, at Attila har noteret fin medlemsfremgang på det seneste. Foto: Privat
Attila Nykøbing har for alvor vind i sejlende med blandt andet et stigende medlemstal.

NYKØBING: Basketball trives i stor stil i de større byer, hvor der ofte er venteliste for at få mulighed for at spille basket. Derudover er der noget længere mellem basketballklubberne.

På Falster er vi dog privilegerede med en god og velfungerende basketballklub, Attila, som holder til i Nykøbing. De nærmest beliggende klubber, som også udbyder basketball ligger i Præstø og Næstved.

Attila er som klub blandt nogle af de ældste i Danmark. Basketballklubben startede som en underafdeling af atletikklubben ”Attila af 1936”. I 1979 blev basketball skilt ud som en selvstændig klub - og har været det lige siden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ungt seniorhold

Attila er vokset betragteligt inden for de senere år. Klubben har et meget talentfuldt seniorhold med unge ambitiøse spillere, som forhåbentligt skal tørne ud i 3. division efter sommerpausen.

- Det er især på ungdomssiden, at vi er vokset. To dygtige og kompetente unge trænere har betydet, at interessen for basket i Nykøbing er steget markant. Faktisk så meget, at der kommer spillere helt fra Maribo, Sakskøbing og Stubbekøbing, lyder det fra Anders Bøje Jørgensen fra klubben.

I indeværende sæson har hallen været fyldt med energiske, flittige og søde drenge og piger, der er vilde med at spille basketball. Ud over træningen har ungdomsspillerne også deltaget i turneringer - og spillet kampe på det meste af Sjælland.

Han fortæller videre, at inden der blev lukket ned for ferien, var der en stor trup på over 20 spillere i aldersgruppen 12-15 år, og en næsten lige så stor trup af otte-11 årige.

- Spillerne består af alt lige fra meget talentfulde og øvede spillere til nybegyndere, som drømmer om at blive god til basket. Der er plads til alle, og trænerne er virkeligt dygtige til differentiere træningen, så alle får en god oplevelse, understreger Anders Bøje Jørgensen .

Artiklen fortsætter efter annoncen

Basket til fem-otte-årige

På grund af den store interesse vil klubben til den nye sæson tilbyde basketball for de yngste. Det vil sige børn i alderen fem til otte år.

- Det er absolut ikke nødvendigt med særlige forudsætninger. Det vigtigste er, at spillerne har lyst til at spille noget bold - blive dygtigere og have det sjovt. Træningen vil selvfølgelig indeholde en masse leg, men også let teknisk og motorisk træning. Basket har så mange muligheder for at inkludere de mange forskellige spillere, så man kan gå fra træning med sved på panden og et smil på læben - uanset niveau. Det er vigtigt at pointere, at piger er mindst lige så velkomne som drengene. De helt små træner i én time én gang om ugen, forklarer han.

Ud over spillere så kan klubben på grund af medlemsvæksten også godt bruge nogle ildsjæle – meget gerne med tidligere erfaring fra basketball.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vil du give en hånd med?

- Hvis man har blod på tanden og vil give en hånd til det unikke foreningsliv, vi har i Danmark - ja, så må man meget gerne kontakte klubben. Vi kunne godt bruge potentielle dommere, dommerbordsansvarlige, holdledere og træneraspiranter. Hvis man ikke har den store erfaring med basket, så er klubben selvfølgelig behjælpelig med oplæring. Og skulle der i vores fantastiske landsdel være nogen, der engang har spillet basket, og som savner at røre bolden igen, så er man mere end velkommen i Attila, lyder opfordringen fra Anders Bøje Jørgensen.

Har man spørgsmål til træningstider, opstart, hold eller andet omkring klubben, er man meget velkommen til kontakte Klaus Stæger fra bestyrelsen på telefon 22 67 94 01.

Klubben har godt fat i de lidt større børn, nu vil de også have fat de yngste på fem-otte år. Foto: Privat
  • Basket 1
    Det er især på ungdomssiden, at Attila har noteret fin medlemsfremgang på det seneste. Foto: Privat
  • Basket 2
    Klubben har godt fat i de lidt større børn, nu vil de også have fat de yngste på fem-otte år. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem