Annonce
Sydfalster

BEGRÆNSET FREMMØDE TIL ÅRSMØDE

Fremmødet var på et mere normalt niveau end de seneste par år. Foto: Andreas Johansen
40 stemmeberettigede dukkede op - kom gennem mødet på to timer.

MARIELYST: Det var overraskende overskueligt at finde en parkeringsplads i minutterne efter Det Falsterske Digelags årsmøde var skudt i gang.

Dette efter et par år, hvor antallet af deltagere har skulle tælles i hundredevis - en enkelt gang kyssede man noget nær 500 deltagere, da bølgerne blandt beboerne gik allerhøjest.

Sådan var det dog ikke denne gang. Bare 40 stemmeberettigede var dukket op til årsmødet, der denne gang blev afholdt på Seniorhøjskolen Marielyst, og der var rigeligt med plads i den store koncertsal.

Annonce

- Som jeg udtalte til jer (Folketidende, red.) her tidligere på ugen, så er det klart, at jeg gerne ser, der kommer mange. På den måde får de beslutninger, der bliver truffet, en vis legitimitet, og folk får medansvar for, hvad der sker i Det Falsterske Digelag. Men at der ikke kom flere er jo nok i virkeligheden et resultat af, at der er faldet ro over foreningen igen. Det her var jo, indtil for et par år siden, et meget normalt fremmøde her i digelaget, fortæller formand Christian Schou under en lille pause i mødet, der var berammet til tre timer.

at der ikke kom flere er jo nok i virkeligheden et resultat af, at der er faldet ro over foreningen igen. Det her var jo, indtil for et par år siden, et meget normalt fremmøde her i digelaget.

Christian Schou

Forståelse for stigning

Der var dog ting på den udmeldte dagsorden, man skulle mene, kunne have fået gemytterne i kog: Der var for eksempel varslet en stigning i kontingent blandt alle matrikelejerne. Noget, der historisk set har fået folk til at melde sig ind i debatten.

Men sådan var det langt fra søndag formiddag. Stigningen på 190 kroner per matrikel, altså ikke en procentvis stigning i forhold til hvad der nu betales, men 190 kroner for alle, mødte forståelse i salen.

- Vi kommer stort set til at tømme kassen på den sandfodring, vi skal lave i starten af næste år. Men vi ved også, at vi bliver nødt til at have en vis mængde penge i kassen, skulle der opstå nødsituationer, så derfor har vi, for en femårig periode med start i 2023, valgt at skrue op for betalingerne, forklarede formanden.

Annonce

Ros til formanden

Erik B. Smith, mangeårigt folketingsmedlem for Socialdemokratiet, brugte en pause i årsmødet på at rose den linje, bestyrelsen har lagt:

- Der er virkelig sket noget, må jeg sige. Digekronen er nu, så man kan cykle. Jeg bor længere ude, og jeg cykler nu på diget i stedet for ude blandt bilerne, hvilket både giver noget mere sikkerhed - og en glæde over at kunne køre lige ved vandet, forklarer Erik B. Smith fra sin plads på første række.

Med årsmødets komme var der også to ledige pladser i bestyrelsen, der skulle findes nye aftagere til.

Hanne Lohse havde før mødet smidt sit navn i puljen, og det mødte intet andet en klapsalver salen rundt.

- Rent jobmæssigt er jeg ved at sadle om, og jeg håber, jeg får tid til at være her på Marielyst noget mere. Og så er det spændende, det der foregår her med diget, så det er med en "det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg nok", at jeg går til opgaven, lød det fra Hanne Lohse, der er bosat i Maribo.

Annonce

Hurtigt, men lidt for få

Den niende og sidste ledige plads i bestyrelsen endte med at stå ledig, da mødet sluttede. Men bestyrelsen kan fungere uden - selvom formanden selvfølgelig gerne så, at den var fuldtallig.

Formand Christian Schou havde før mødet annonceret, at han håbede, mødet kunne holde sig under tre timer, men da de to var gået og klokken netop havde rundet middag, blev årsmødet ophævet:

- Det er gået rigtig godt og overraskende hurtigt. Der har været enighed om det meste, og de ting, der har været spørgsmål til, har der været svar på, og den uenighed, der har været, har været formuleret pænt og ordentligt, så jeg er godt tilfreds - selvom der gerne måtte have været lidt mere fyldt her i salen.

Annonce
Annonce
Sport

REKORDMANGE PIGER PÅ FODBOLDSKOLE

Annonce
Engestofte

BRØDNØRD I NYT POP OP-BAGERI

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

UTILFREDSE LEJERE HAR SAVNET EN ELEVATOR I FIRE MÅNEDER

Gymnasier

OVERVEJER FUSION AF GYMNASIER

Corona

PLEJEPERSONALE BLIVER IGEN OPFORDRET TIL CORONATEST

Erhverv

ÅRETS LÆREPLADSPRIS GIK TIL MSE

landsstævne

LOKALE VALGTE NOGET DE ALDRIG HAVDE PRØVET FØR: BIATHLON

Marielyst

STØVER DEN STORE SAKS AF

landsstævne

RØDBYS BADMINTON HERRER VANDT ALLE DERES KAMPE

Festival

FEJREDE FØDSELSDAG PÅ VILDE VULKANER

Sport

NY TURNERINGSSTRUKTUR BEKRÆFTET

Femern

TRODSER ARBEJDSRETTEN: 500 BYGNINGSARBEJDERE FORTSÆTTER STREJKE

Skolebyggeri

- JEG VIL GERNE VÆRE SKOLEDRENG IGEN, HVIS JEG FIK LOV TIL AT GÅ HER

Guldborgsund

KOMMUNE ADVARER BORGERE OM SPAMMAIL I OMLØB

Lolland

TOUR DE FRANCE GIVER UDSOLGTE AFGANGE PÅ LOKAL FÆRGERUTE

Annonce
Minksagen

REGERINGEN VIL GENNEMGÅ KRITIK AF EMBEDSMÆND

Tour de France

STORSKÆRMS-ARRANGEMENT FLYTTES INDENDØRS

Landsstævne

GLÆDER SIG TIL AT SLUTTE MED ET BRAG

Bikemeet

- JA, DET ER VARMT. VI HAR JO EN KVART KO OM NAKKEN!

112

PRØVELØSLADT MAND FÆNGSLET FOR VOLD

Jogsøgning

NU ER DET FORBUDT AT SPØRGE TIL ALDER UNDER JOBSØGNING

Lokal nyt

DMI VARSLER AFTENREGN OVER TOUR DE FRANCE-RYTTERNE

112

23 TAGET I FARTKONTROL

Annonce
Annonce