Annonce
Ugeavisen Lolland

Bilen giver masser af socialt liv

Ægteparret er utrolig glade for fællesskabet omkring bilen, som de dyrker i foreningen på Lolland-Falster. Foto: Daniel Brøns
Den 26. april er der igen havnetræf for veteran-entusiasterne på havnen i Sakskøbing - startskuddet til mange flere træf sommeren igennem. Vi har mødt to af dem - Martin og Kirsten Seemann, der faktisk mødte hinanden på et bil-træf – og nu kører de sammen ud med deres Mercedes 250, som de elsker at køre i og vise frem.

HUNSEBY: Man ikke at lave ret meget andet end at mødes med andre bil-entusiaster – hele sommeren. I hvert tilfælde hvis man vælger at deltage i alle de arrangementer, der dukker op, når man gennemgår den årskalender for Lolland-Falsters Veteranklub, som studeres jævnligt hos Martin og Kirsten Seemann, der sommeren igennem plejer at komme til mange af arrangementerne i klubben.

- Fra starten af maj er vi som regel på træf på havnen i Sakskøbing. Og så er der mange andre arrangementer rundt om i området, som vi plejer at komme til, fortæller Martin Seemann, der nyder at møde nye og gamle venner på de mange træf og udflugter, der også kan gå til udlandet, hvor de har været på besøg på bilfabrikker.

- Og så er der hele vinteren klubaftener med spændende foredrag, hvor vi også får hygget, fortæller Martin Seeman, der tidligere i livet har haft flere veteranbiler.

Annonce

- Men nu har vi besluttet, at det må være godt med denne Mercedes , som vi har købt for fire år siden. Den har soltag, et stort bagagerum med plads til grill og klapstole – og så kører den virkelig godt, siger Martin Seemann, der oplyser, at modellen er en ret sjælden "Mercedes / 8 - 250 automatic fra 1971". Han har sat bilen i stand overalt. Selv undervognen har han skiftet – komplet – ligesom det meste i motoren er renoveret.

Mindst ét køretøj

De fleste i fællesskabet har et køretøj, der er mindst 35 år gammelt, så de kan køre med på turene og snakke med om de gamle maskiner. Men mange kommer også med, selv om de ikke har en bil. Det gjaldt eksempelvis Kirsten Seemann, der fandt stor fornøjelse i at køre med sin veninde på træf i de år i sin pensionist-tilværelse, hvor hun var så heldig at støde på Martin, som hun nu nyder sit otium med.

Der er god plads i bagagerummet - og alt det nødvendige til veteran-træf er pakket. Foto: Daniel Brøns.
Annonce

Perfekt otium

Og det lyder som noget nær det perfekte otium, man kunne ønske sig. Om sommeren er de meget på træf og udflugter med klubben. Og så kører de på tur med deres lille campingvogn, der blot har kostet 16.000 kroner, men alligevel både har toilet, varme – samt en behagelig seng, som man kan stige ud af fra begge sider.

- Det gælder om at nyde livet, mens man kan det, så vi griber chancen, når en oplevelse melder sig, griner Kirsten, der i for nylig var på Tenerife sammen med Martin og et andet par fra klubben.

- Vi fik et godt tilbud til rejsen, så det kunne vi ikke sige nej til, siger Kirsten, der sammen med de andre valgte at tage busser rundt på den udfordrende ø, hvor der er mange stejle veje.

Annonce

Kostbar hobby

Det meste af fritiden fordrives dog her i Danmark, hvor parret bestemt godt kan anbefale andre at dyrke veteran-interessen.

- Man skal dog være indstillet på at bruge en del penge på det, for alle dele skal som regel bestilles helt specielt, når de går i stykker, siger Martin Seemann, der peger på, at selv sliddele som vinduesviskere og dæk er umulige at få fingre i til normale priser.

- Jeg har været ret uheldig med denne bil, der både skulle have skiftet hele undervognen og total-renoveret motor inden for det første år. Så selv om bilen kun kostede omkring 100.000 i indkøb, så er der kommet 170.000 oven i for at holde den kørende, siger han og understreger, at det dog ikke har været det normale billede med hans tidligere biler.

- Alligevel skal man ikke regne med, at man kan tjene penge på veteranbiler. Der findes enkelte professionelle, der ved, hvordan man kan købe og sætte i stand og sælge igen - men de fleste af os ender altså med at bruge penge på det, siger han og tilføjer, at han ikke kunne ønske sig en bedre hobby.

- En rigtig god ting ved fællesskabet er, at det er lige meget, om du er vild med en gammel VW 1303 eller en Mercedes. Vi er fælles om engagementet i at bevare de gamle køretøjer, og det er virkelig hyggeligt, siger han.

Du kan få et overblik over klubbens arrangementer på www.lfvk.dk / for medlemmer / aktiviteter.


Annonce
Annonce
Lokal nyt

Folketidende Podcast: De lokale hjælper ukrainerne, fordi de slet ikke kan lade være

Annonce
Guldborgsund

Indbrud i biler fra kommunen

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

Hel by skal have nye gadelamper

Erhverv

Øernes Revision overtager Revisionscentralen

Guldborgsund

Kommunale byggeprojekter udskydes: Vi følger prisudviklingen tæt

Lolland

Lollandske sportsforeninger oplever fortsat medlemsflugt

Lolland

Netværk føler sig sat udenfor døren

Guldborgsund

Boligselskab udskyder renoveringer for op mod 300 millioner kroner

112

Dyrt kikkertsigte stjålet

Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Guldborgsund

Ansatte oplevede trusler og vold: Nu har sygehus vundet pris for bedste psykiske arbejdsmiljø

112

Bølge af indbrud i biler fortsætter

Annonce
Indland

Lægeformand: 1500 ekstra kolleger vil løse mangel i yderområder

Guldborgsund

Sagde ja til at afløse Lisbet Dahl: Pernille Schrøder fik fem dage til at lære en hel revy

Indland

Sundhedsaftale sikrer op til 25 nærhospitaler og mere almen praksis

Lolland

Beboer afværgede brand

Lolland

Kongelig sommerballet på havnekaj

Vejret

Efter to sommerdage trækker køligere luft ind over landet

Lolland

Så sin bil forlade indkørslen

Guldborgsund

20 år med hospitalsklovnen Karla: Hun gør en stor forskel

Annonce
Annonce