Annonce
Politik

- Blevet bedre til at ranke ryggen

John Brædder ser en mulighed for, at lokallister kan få en opblomstring ved det kommende kommunalvalg. Foto: Ingrid Riis

"Yes we can," siger John Brædder om voksende mentalitet i kommunen, som han håber fortsat at lede.

GULDBORGSUND Kommunalvalget finder ikke sted før 16. november, men John Brædder (G) er bevidst om, at det er de seneste fire års indsats, intet mindre, som politikerne skal bedømmes på.

- Vi er reelt på valg hver dag og er hver dag med til at træffe beslutninger, som borgerne følger tæt, og rigtig mange borgere har nok en idé om, hvor de vil kigge hen, siger borgmesteren, der har sine øjne og ambitioner rettet mod et genvalg og en fjerde periode som borgmester i Guldborgsund Kommune:

- Jeg synes personligt, at jeg har et fantastisk job, og jeg genopstiller, fordi jeg synes, at det er fantastisk inspirerende at udvikle Nykøbing og Guldborgsund Kommune. Vi kan se, at mange af de ting, vi har sat i gang i de seneste år, er ved at bære frugt.

Han giver eksempler som infrastukturprojeker, der bidrager til arbejdet med at skabe arbejdspladser, og at det lykkedes at trække uddannelser til, så der kommer flere af dem i landdistrikterne.

- Det er lidt "yes we can" (Barack Obamas motto, red.). Vi, der bor her, er blevet meget bedre til at ranke ryggen og fortælle de super gode historier, og det er også derfor, at jeg ønsker at blive i politik for at fortælle dem, siger han og fortsætter:

- Det er måden at få en landsdel til at kunne klare sig selv på, for så rygtes det ude i landet. Med projekter som Femern-forbindelsen kommer vi til at ligge lige i smørhullet, det har mange fået øje på, og det betyder, at flere vil investere her og hjælper bosætningen.

Det giver vækst og udvikling, og dermed vil alle blive rigere.

- Og når vi alle sammen bliver rigere, så bliver der betalt flere skatter, og der bliver handlet mere i vores lokale butikker og erhvervsliv, og på den måde bliver kommunen i stand til at bruge mere på velfærd, påpeger han.

Skal turde turde

Kommunen er endnu ikke der, hvor den kan klare sig selv.

I år er Guldborgsund Kommune den af alle i landet, der har fået det største enkeltbeløb i yderligere udligning i forbindelse med revideringen af udligningsordningen. Og de 120 millioner kroner, det handlede om, får borgerne stor glæde af, mener John Brædder (G), der kalder tildelingen den største politiske sejr i den forgangne periode.

- Med de penge, som vi har puttet i vores velfærd i 2021, er vi godt i gang med at opgradere den service, vi kan forvente at få som borger i Guldborgsund Kommune. Det synes jeg er fantastisk i en tid, hvor vi måske på Sydhavsøerne har sat vores lys under en skæppe, men nu har bevist, at vi godt kan stå sammen, få mere ud af det og få trukket de arbejdspladser til, der er så vigtige, for at vi kan udvikle os, siger han, der synes, at det er sjovt at se udviklingen:

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende, som vi oplever i de år her.

Ved indgangen til valgkampen har han og resten af Guldborgsundlisten en bred palet af temaer, de gerne vil sætte fokus på.

Ældreplejen, socialområdet og børn, familie og uddannelse mener han især vil fylde meget, ligesom klimaet og den grønne omstilling vil det.

Men i en kommune, der ifølge borgmesteren oplever mange gode ting, med for eksempel øget turisme, hus- og sommerhussalg samt positiv opmærksomhed, handler det også om at turde turde.

- Hvis man vil den øgede vækst og udvikling i vores område, så skal man som borger turde forandring. Jeg kender det godt fra mig selv, det er ofte svært med forandringer i en tryg hverdag, siger han og uddyber:

- Jeg tror, at der vil blive stor debat om, om vi skal fortsætte ud ad det spor, vi gør nu, hvor vi tager imod investorer, eller om vi skal bremse op og tilbage til det Lolland-Falster, som vi kendte for 10 år siden. Det er måske én gang i løbet af 50 år, at man får de muligheder, vi har nu, og det bør vi udnytte for på den måde netop at få råd til velfærd i fremtiden.

Drømmen for den kommende byrådsperiode er derfor skabelse af 1.000 yderligere arbejdspladser, at øge turismen med 30 procent, at der igen kommer befolkningstilvækst efter en årrække med faldende indbyggertal, samt at byen kan tilbyde stadig flere uddannelsesmuligheder.

Det vil gøre området mere attraktivt for unge, som ofte bliver i området, hvor de er uddannet, efterfølgende, hvis det er til at få job der.

Den senere tid har i øvrigt vist en tendens, mener John Brædder, hvor mange måske især unge vælgere ikke på samme måde knytter sig fast til ét parti.

- De tænker måske, at Socialdemokratiet har mange gode ideer, men også nogle dårlige, og det samme om Venstre, siger han og mener, at det kan skabe et smørhul til Guldborgsundlisten:

- På Christiansborg er der en del, der taler om, at man savner et midterparti, der kan favne begge fløje, og det er reelt det, en lokalliste er. Så lokallister kan få en opblomstring.

Læs også artiklen: "Kommer med "stærk" kandidatliste til valget"

Artiklerne er bragt 15/3-2021

Annonce
Annonce
112

KILOMETERVIS AF KABLER STJÅLET

Annonce
112

STJAL OPVASKEMASKINE

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

- JEG ER KLART BLEVET BEDRE TIL AT HOLDE FOKUS

Guldborgsund

- STEMMEN ÆNDRER SIG, NÅR MAN BLIVER ÆLDRE

Lolland

FOLK STRØMMEDE TIL LILLE LANDSBY

112

RENDEGRAVER RAMTE BRO OVER MOTORVEJ

Guldborgsund

ET SKUD OPTIMISME TIL KULTURNAT

Lolland

- JEG ER BLEVET BUDT INDENFOR I HJEMMENE

Femern

POSITIVE NABOER PÅ VISIT HOS STOR MASTODONT

Udland

MENNESKEPYRAMIDER ER TILBAGE EFTER CORONA

112

STJAL ESPRESSOMASKINE

Uddannelse

NY AFTALE SKAL ØGE MULIGHEDER FOR UNGE UDEN UDDANNELSE

Guldborgsund

HUSKUNSTNERE HÅBER PÅ FORLÆNGELSE

Indland

KOFOD EFTER MØDE MED AMBASSADØR: RUSSISK ADFÆRD FORDØMMES STADIG

Guldborgsund

HETERONORMATIV GRIS OG SOLCELLER I TAGSTEN

Annonce
Indland

DET STORE OPGØR MED FORTIDENS KEMISYNDER ER I GANG

112

STJAL 300 LITER DIESEL

Udland

ALLE I RUSLANDS UNDERHUS STEMMER FOR ANNEKTERING

Guldborgsund

100 BIOGRAFÅR SKAL FEJRES

Udland

KIM KARDASHIAN FÅR BØDE FOR KRYPTO-REKLAME

112

TØMTE PULVERSLUKKER UNDER INDBRUD

Gaslækager

ØDELAGT NORD STREAM 2-RØRLEDNING LÆKKER FORTSAT GAS

112

SINDSSYG OG UDVIST IRAKER FÅR LOV TIL AT REJSE IND I DANMARK IGEN

Annonce
Annonce