Annonce
Politik

- Blevet bedre til at ranke ryggen

John Brædder ser en mulighed for, at lokallister kan få en opblomstring ved det kommende kommunalvalg. Foto: Ingrid Riis

"Yes we can," siger John Brædder om voksende mentalitet i kommunen, som han håber fortsat at lede.

GULDBORGSUND Kommunalvalget finder ikke sted før 16. november, men John Brædder (G) er bevidst om, at det er de seneste fire års indsats, intet mindre, som politikerne skal bedømmes på.

- Vi er reelt på valg hver dag og er hver dag med til at træffe beslutninger, som borgerne følger tæt, og rigtig mange borgere har nok en idé om, hvor de vil kigge hen, siger borgmesteren, der har sine øjne og ambitioner rettet mod et genvalg og en fjerde periode som borgmester i Guldborgsund Kommune:

- Jeg synes personligt, at jeg har et fantastisk job, og jeg genopstiller, fordi jeg synes, at det er fantastisk inspirerende at udvikle Nykøbing og Guldborgsund Kommune. Vi kan se, at mange af de ting, vi har sat i gang i de seneste år, er ved at bære frugt.

Han giver eksempler som infrastukturprojeker, der bidrager til arbejdet med at skabe arbejdspladser, og at det lykkedes at trække uddannelser til, så der kommer flere af dem i landdistrikterne.

- Det er lidt "yes we can" (Barack Obamas motto, red.). Vi, der bor her, er blevet meget bedre til at ranke ryggen og fortælle de super gode historier, og det er også derfor, at jeg ønsker at blive i politik for at fortælle dem, siger han og fortsætter:

- Det er måden at få en landsdel til at kunne klare sig selv på, for så rygtes det ude i landet. Med projekter som Femern-forbindelsen kommer vi til at ligge lige i smørhullet, det har mange fået øje på, og det betyder, at flere vil investere her og hjælper bosætningen.

Det giver vækst og udvikling, og dermed vil alle blive rigere.

- Og når vi alle sammen bliver rigere, så bliver der betalt flere skatter, og der bliver handlet mere i vores lokale butikker og erhvervsliv, og på den måde bliver kommunen i stand til at bruge mere på velfærd, påpeger han.

Skal turde turde

Kommunen er endnu ikke der, hvor den kan klare sig selv.

I år er Guldborgsund Kommune den af alle i landet, der har fået det største enkeltbeløb i yderligere udligning i forbindelse med revideringen af udligningsordningen. Og de 120 millioner kroner, det handlede om, får borgerne stor glæde af, mener John Brædder (G), der kalder tildelingen den største politiske sejr i den forgangne periode.

- Med de penge, som vi har puttet i vores velfærd i 2021, er vi godt i gang med at opgradere den service, vi kan forvente at få som borger i Guldborgsund Kommune. Det synes jeg er fantastisk i en tid, hvor vi måske på Sydhavsøerne har sat vores lys under en skæppe, men nu har bevist, at vi godt kan stå sammen, få mere ud af det og få trukket de arbejdspladser til, der er så vigtige, for at vi kan udvikle os, siger han, der synes, at det er sjovt at se udviklingen:

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende, som vi oplever i de år her.

Ved indgangen til valgkampen har han og resten af Guldborgsundlisten en bred palet af temaer, de gerne vil sætte fokus på.

Ældreplejen, socialområdet og børn, familie og uddannelse mener han især vil fylde meget, ligesom klimaet og den grønne omstilling vil det.

Men i en kommune, der ifølge borgmesteren oplever mange gode ting, med for eksempel øget turisme, hus- og sommerhussalg samt positiv opmærksomhed, handler det også om at turde turde.

- Hvis man vil den øgede vækst og udvikling i vores område, så skal man som borger turde forandring. Jeg kender det godt fra mig selv, det er ofte svært med forandringer i en tryg hverdag, siger han og uddyber:

- Jeg tror, at der vil blive stor debat om, om vi skal fortsætte ud ad det spor, vi gør nu, hvor vi tager imod investorer, eller om vi skal bremse op og tilbage til det Lolland-Falster, som vi kendte for 10 år siden. Det er måske én gang i løbet af 50 år, at man får de muligheder, vi har nu, og det bør vi udnytte for på den måde netop at få råd til velfærd i fremtiden.

Drømmen for den kommende byrådsperiode er derfor skabelse af 1.000 yderligere arbejdspladser, at øge turismen med 30 procent, at der igen kommer befolkningstilvækst efter en årrække med faldende indbyggertal, samt at byen kan tilbyde stadig flere uddannelsesmuligheder.

Det vil gøre området mere attraktivt for unge, som ofte bliver i området, hvor de er uddannet, efterfølgende, hvis det er til at få job der.

Den senere tid har i øvrigt vist en tendens, mener John Brædder, hvor mange måske især unge vælgere ikke på samme måde knytter sig fast til ét parti.

- De tænker måske, at Socialdemokratiet har mange gode ideer, men også nogle dårlige, og det samme om Venstre, siger han og mener, at det kan skabe et smørhul til Guldborgsundlisten:

- På Christiansborg er der en del, der taler om, at man savner et midterparti, der kan favne begge fløje, og det er reelt det, en lokalliste er. Så lokallister kan få en opblomstring.

Læs også artiklen: "Kommer med "stærk" kandidatliste til valget"

Artiklerne er bragt 15/3-2021

  • John Brædder ser en mulighed for, at lokallister kan få en opblomstring ved det kommende kommunalvalg. Foto: Ingrid Riis
Annonce
Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Lokal nyt

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Annonce
Annonce
112

105 taget i fartkontroller

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

112

Klip og bøder på Vestlolland