Annonce
Politik

Bo Abildgaard langer ud efter Simon Hansen

Abildgaard stillede sig som S-borgmesterkandidat i 2017 bag John Brædder, Guldborgsundlisten, og sendte dermed René Christensen og DF ud i konstitueringskulden. Nu - fire år senere - kalder han Socialdemokratiets konstitueringsaftale med DF ynkelig. Foto: Anders Knudsen/arkiv

Konstituering med Dansk Folkeparti er ynkelig, og den nyvalgte S-borgmester bliver en nikkedukke, mener viceborgmester Bo Abildgaard.

GULDBORGSUND Efter en valgnat, hvor den siddende viceborgmester og tidligere S-borgmesterkandidat, Bo Abildgaard, mistede sit sæde i byrådet efter 1. januar, langer han nu hårdt ud efter den nyvalgte S-borgmester Simon Hansen.

Bo Abildgaard meldte sig ud af partiet onsdag, men det har ikke gjort hans kritik af eks-partifællen mindre.

Vreden trækker tråde tilbage til valget i 2017, hvor Bo Abildgaard valgte side til fordel for Guldborgsundlisten og dermed gav John Brædder fire år mere på borgmesterkontoret.

- Det var dengang Simon Hansen, der råbte højest i partiet, om at Socialdemokratiet under ingen omstændigheder skulle samarbejde med Dansk Folkeparti og René Christensen, anfører Bo Abildgaard.

- Det forholdt jeg mig til for fire år siden og pegede på John Brædder som borgmester. De sidste fire år har da også vist, at det var den helt rigtige beslutning. Den retorik, som René Christensen har kørt i byrådssalen, siger alt. Hvilket Simon Hansen i øvrigt har været meget irriteret over. Men alt dette er åbenbart ligegyldigt, når man selv kan sætte sig i borgmesterstolen på René Christensens mandater, mener Bo Abildgaard.

Nikkedukke

- At man samtidig ikke ønsker Guldborgsundlisten med i en konstituering - selv om Simon Hansen har sagt tydeligt i valgkampen, at det skulle være en så bred konstituering som mulig - synes jeg er en meget forkert og ynkelig beslutning af kredsformand Bjarne Petersen og Simon Hansen. Det viser jo, allerede inden Simon Hansen sætter sig i borgmesterstolen, at han blot bliver en nikkedukke til René Christensens beslutninger, mener Bo Abildgaard.

Folketidende har forelagt Simon Hansen kritikken fra Bo Abildgaard.

- Jeg er slet ikke enig i Bos (Abildgaard, red.) udlægning af situationen for fire år siden. Derudover har jeg ingen kommentarer til det. Der er desværre mange, der har travlt med at tale René (Christensen, red.) ned, og det synes jeg er ærgerligt. Der er rigtig mange i Guldborgsund, der har stemt på ham, og vi har et samarbejde, hvor vi stoler på hinanden. Det er nok derfor, vi har lavet den aftale, vi har, siger Simon Hansen.

Annonce

Indsatsen i valgkampen

Bo Abildgaard er også utilfreds med den synlighed, hans nu tidligere parti har givet ham i valgkampen.

I onsdagsavisen sagde Socialdemokratiets kredsformand, Bjarne Petersen, at Bo Abildgaard ikke havde været synlig og aktiv nok i valgkampen, og at han dermed selv havde været medvirkende til, at han tabte sit mandat.

- Omkring aktivitet i valgkampen er det meget naturligt, da Bjarne Petersen og Simon Hansen fra starten af valgkampen besluttede, at det ikke var mig som udvalgsformand, men andre socialdemokrater, der skulle repræsentere os på vælgermøder på mit område. Derudover kender Bjarne Pedersen intet til min indsats i valgkampen. Men for mig er der ingen tvivl om, at deres beslutning har været stærkt medvirkende til mit valgresultat, skyder Bo Abildgaard tilbage.

Heller ikke denne udlægning genkender Simon Hansen.

- Vi har fordelt vælgermøderne mellem os. Bo har fået nogle, og andre har fået andre. Jeg kender ikke til Bos indsats i valgkampen, så han må selv vurdere, om den har været god nok, siger Simon Hansen og fortsætter:

- Jeg har haft et godt samarbejde med Bo i mange år. Men nu har vi en byrådsgruppe med ni stærke, socialdemokratiske medlemmer og et lokalt parti med over 400 medlemmer. Dem, der rent faktisk er medlemmer af vores parti, vil jeg nu koncentrere mig om.

Annonce
Annonce
Lokal nyt

UVIST HVORDAN AFGIFT RAMMER SUKKERFABRIKKER

Annonce
Lolland

STOR OPRYDNING GAV NYE HAVEEJERE

Annonce
Forsiden netop nu
Udslip

30 blev evakueret efter udslip af ammoniak

Femern

FEMERN-KRITIKER: TRAFIKGRUNDLAGET ER KOLLAPSET

Guldborgsund

BYGGERI AF 36 ALMENE FAMILIEBOLIGER GODKENDT

Craft Days

GÅR NED I STØRRELSE FOR AT GÅ OP I KVALITET

Stafet for livet

MANGLER DELTAGERE

Landsstævne

ENDELIG TID TIL LANDSSTÆVNE IGEN

Lolland

Undsætnings-aktion efter drivende jolle

Lolland

VARMEVÆRK TABER ENDNU EN KLAGESAG

Guldborgsund

KATEDRALSKOLENS REKTOR STOPPER

UDSLIP

KEMIKALIEUDSLIP ER UNDER KONTROL

POLITIK

RENÉ CHRISTENSEN OM FANEFLUGT: JEG TROR IKKE, DET ER SLUT ENDNU

Lolland

REGIONSFORMAND: NYT LÆGEFIRMA VIL SKABE TRYGHED

Lolland

KLAGENÆVN AFVISER SAG OM BIOGASANLÆG

Annonce
112

"BANKMAND" FORSØGTE AT SNYDE ÆLDRE KVINDER

Student 2022

- JEG SVEDER FRA STEDER, JEG IKKE VIDSTE, JEG KUNNE SVEDE FRA

Student 2022

- GÅ UD OG INDSPIL JERES EGET LIV

Sport

CENTRUM FOR HORBELEV-DRAMA ØNSKER MERE RESPEKT FOR DOMMERE

112

NABOER REDDEDE STRÅTÆKT HUS

Student 2022

GYMNASIETS PYJAMAS-ÅRGANG FEJRET

Student 2022

- DET ENESTE JEG HAR I HOVEDET LIGE NU ER AT DRIKKE MIG HAMMERSTIV

Sankthans

GLÆDESBLUS PÅ DEJLIG AFTEN

Annonce
Annonce