Annonce
Guldborgsund

BOLIGSELSKAB VIL BYGGE PÅ SKOLES GRUND

Her på grunden, hvor Sundskolen ligger i dag, vil Vendersbo gerne opføre en masse nye lejligheder. Arkivfoto: Anders Knudsen
Kommune ”skylder” 104 boliger, og de kan passende opføres på grunden, hvor den gamle skole ligger, mener boligselskabet Vendersbo.

NYKØBING: Der mangler boliger i Nykøbing. Sådan har det længe lydt fra de lokale boligselskaber, og et af dem er Vendersbo.

Det er i øjeblikket i gang med at ”nedenovere” sin afdeling ved Engboulevarden, hvor 80 boliger rives ned og erstattes af 48 nye, og på samme vis bliver 192 boliger i afdelingen på Vendsysselvej til 48.

De to projekter tilsammen medfører altså et tab på 176 boliger, og kommunen har stillet Vendersbo i udsigt, at der kan opføres 176 nye et andet sted.

Annonce

Foreløbig er der godt gang i byggeriet af 72 nye lejligheder ved Vestensborg Allé. Men så mangler der stadig 104 boliger.

- Det var en del af aftalen om ned-renoveringerne og nedrivningerne, at vi skulle kompenseres en til en, så der kan man godt sige, at de skylder i banken. Der er 104 boliger i manko, som kommunen skylder os, for at vi kan komme på samme antal. Og der er i hvert fald brug for boligerne, siger Claus Olsson, der er formand for Vendersbo.

Der er 104 boliger i manko, som kommunen skylder os, for at vi kan komme på samme antal. Og der er i hvert fald brug for boligerne.

Claus Olsson, formand for Vendersbo

Det går lidt langsomt

Boligselskabet har også en plan for, hvor de manglende boliger kan bygges henne. Vendersbo har således kig på Sundby, hvor kommunen som bekendt er ved at få bygget en ny skole til erstatning for den gamle, nedslidte Sundskolen.

Når den nye skole efter planen står klar til sommer, vil Vendersbo gerne havde den gamle skole revet ned og nye lejligheder bygget på grunden.

- Hele den gamle Sundskolen kan rives ned. Så kan der blive 108 boliger, og så ville kommunen have opfyldt sin forpligtelse, påpeger Claus Olsson.

Den løsning har boligselskabet allerede for et års tid siden udarbejdet et projektforslag for og sendt til kommunen, der dog endnu ikke har taget stilling til forslaget.

- De undersøger og vurderer, og det går lidt langsomt. Men det ved vi jo - at det tager sin tid. Men jeg har da en forhåbning om, at vi på et tidspunkt kommer i dialog med dem, siger han og tilføjer, at Sundby vil være et attraktivt sted at tilbyde nye lejligheder.

- Sundby er jo et område, hvor vi har tre daginstitutioner og al handel ved siden af, og der er stor søgning til skolen, bemærker han.

Annonce

Har ikke selv planer

Christian Refstrup, der er Guldborgsund Kommunes direktør for teknik og miljø, understreger, at kommunen ikke skylder nye lejligheder specifikt til Vendersbo.

- Det er ikke et regnskab pr. boligselskab. Det er et regnestykke under ét for hele den almene boligsektor, siger han og fortæller, at kommunen ikke umiddelbart selv har planer for grunden.

Han forventer, at projektforslaget fra Vendersbo vil komme til politisk behandling i løbet af de kommende måneder, men påpeger, at den stillingtagen også vil skulle forholde sig til, om der eksempelvis er den nødvendige kapacitet i områdets daginstitutioner.

- Vi kigger på det med lidt bredere pensel, bemærker han.

Annonce
Erhverv

SKOLE RAMT AF MILLION-UNDERSKUD: FARVEL TIL 14 MEDARBEJDERE

Annonce
Annonce
Lolland

STARTER VINDMØLLESAG OM IGEN

Indland

MIUSIKEREN HUGO HELMIG ER DØD, 24 ÅR

Lolland

LOKAL REVY HENTER BADEHOTELLET-SKUESPILLER

112

TO MÆND SIGTET FOR SERIE AF BUTIKSTYVERIER

Lolland

SPAREDE ALT FOR MANGE PENGE

Lolland

HOLGER SCHOUS KRAV FÅR OPBAKNING FRA FREDERIKSBERG

Vejr

DMI VARSLER KEDELIG WEEKEND MED SKYDÆKKE OG GLATTE VEJE

Varmestrid

FRIFINDELSE AF MARIBO VARMEVÆRK ANKET

Lokal nyt

STADIG ET UDSAT BOLIGOMRÅDE

Lokal nyt

NYE PENSIONSREGLER FRA NÆSTE ÅR: DET BETYDER DET FOR DIG

Lokal nyt

SKADEDYR LUKKER BUTIK PÅ STOR TANKSTATION

112

RØG FRA PILLEFYR SATTE BRANDFOLK I ARBEJDE

Lokal nyt

SÅDAN TØRRER DU TØJ TIL VINTER

Guldborgsund

MALERI PÅ VEJ UD AF LANDET - NU VIL FUGLSANG HAVE PUBLIKUMS HJÆLP TIL AT KØBE DET

Guldborgsund

VÆR PÅ VAGT: SPILMISBRUG KAN STARTE TIDLIGT

Lolland

MØD MANDEN DER SKABTE EN HELT NY VALUTA

Annonce
112

SIGTET FOR FIELD'S-SKYDERI BLIVER FRIVILLIGT BAG TREMMER

Indland

CORONA HAR FÅET FLERE AF SAMFUNDETS SVAGESTE TIL AT MISTRIVES

Lokal nyt

SKIFTER DE ANDEBY UD MED LOLLAND-FALSTER?

Corona-virus

TO TREDJEDELE OVER 50 ÅR HAR FÅET BOOSTER MOD CORONA

Musik

Julekoncert på Fuglsang

Guldborgsund

VELUX FONDEN MED STOR STØTTE TIL LOKAL MUSLINGE-DYRKNING

Lokal nyt

HØJESTERET: EKSBANKDIREKTØR SKAL BETALE 231 MILLIONER

Annonce
Annonce