Annonce
Guldborgsund

BOLIGSELSKAB VIL BYGGE PÅ SKOLES GRUND

Her på grunden, hvor Sundskolen ligger i dag, vil Vendersbo gerne opføre en masse nye lejligheder. Arkivfoto: Anders Knudsen
Kommune ”skylder” 104 boliger, og de kan passende opføres på grunden, hvor den gamle skole ligger, mener boligselskabet Vendersbo.

NYKØBING: Der mangler boliger i Nykøbing. Sådan har det længe lydt fra de lokale boligselskaber, og et af dem er Vendersbo.

Det er i øjeblikket i gang med at ”nedenovere” sin afdeling ved Engboulevarden, hvor 80 boliger rives ned og erstattes af 48 nye, og på samme vis bliver 192 boliger i afdelingen på Vendsysselvej til 48.

De to projekter tilsammen medfører altså et tab på 176 boliger, og kommunen har stillet Vendersbo i udsigt, at der kan opføres 176 nye et andet sted.

Annonce

Foreløbig er der godt gang i byggeriet af 72 nye lejligheder ved Vestensborg Allé. Men så mangler der stadig 104 boliger.

- Det var en del af aftalen om ned-renoveringerne og nedrivningerne, at vi skulle kompenseres en til en, så der kan man godt sige, at de skylder i banken. Der er 104 boliger i manko, som kommunen skylder os, for at vi kan komme på samme antal. Og der er i hvert fald brug for boligerne, siger Claus Olsson, der er formand for Vendersbo.

Der er 104 boliger i manko, som kommunen skylder os, for at vi kan komme på samme antal. Og der er i hvert fald brug for boligerne.

Claus Olsson, formand for Vendersbo

Det går lidt langsomt

Boligselskabet har også en plan for, hvor de manglende boliger kan bygges henne. Vendersbo har således kig på Sundby, hvor kommunen som bekendt er ved at få bygget en ny skole til erstatning for den gamle, nedslidte Sundskolen.

Når den nye skole efter planen står klar til sommer, vil Vendersbo gerne havde den gamle skole revet ned og nye lejligheder bygget på grunden.

- Hele den gamle Sundskolen kan rives ned. Så kan der blive 108 boliger, og så ville kommunen have opfyldt sin forpligtelse, påpeger Claus Olsson.

Den løsning har boligselskabet allerede for et års tid siden udarbejdet et projektforslag for og sendt til kommunen, der dog endnu ikke har taget stilling til forslaget.

- De undersøger og vurderer, og det går lidt langsomt. Men det ved vi jo - at det tager sin tid. Men jeg har da en forhåbning om, at vi på et tidspunkt kommer i dialog med dem, siger han og tilføjer, at Sundby vil være et attraktivt sted at tilbyde nye lejligheder.

- Sundby er jo et område, hvor vi har tre daginstitutioner og al handel ved siden af, og der er stor søgning til skolen, bemærker han.

Annonce

Har ikke selv planer

Christian Refstrup, der er Guldborgsund Kommunes direktør for teknik og miljø, understreger, at kommunen ikke skylder nye lejligheder specifikt til Vendersbo.

- Det er ikke et regnskab pr. boligselskab. Det er et regnestykke under ét for hele den almene boligsektor, siger han og fortæller, at kommunen ikke umiddelbart selv har planer for grunden.

Han forventer, at projektforslaget fra Vendersbo vil komme til politisk behandling i løbet af de kommende måneder, men påpeger, at den stillingtagen også vil skulle forholde sig til, om der eksempelvis er den nødvendige kapacitet i områdets daginstitutioner.

- Vi kigger på det med lidt bredere pensel, bemærker han.

Annonce
Lolland

AFTALE PÅ PLADS: VARMESTRIDEN PÅ PAUSE

Annonce
Annonce
Lolland

TRAFIKSTYRELSEN SKAL HOLDE LOKALTOG I ØRENE

Guldborgsund

OMSTRIDT BYGGERI: NU STOPPER TREDJE CHEF PÅ FJERDE ÅR

Lolland

AFTALE PÅ PLADS: VARMESTRIDEN PÅ PAUSE

Guldborgsund

- MEGET, MEGET TRIST

Guldborgsund

BRÆDDER: - KATASTROFAL KONKURS OG UACCEPTABEL POLITISK HÅNDTERING

Guldborgsund

BO-HUS HAR SAT ET MARKANT AFTRYK

Guldborgsund

FOLKETIDENDE VED BO-HUS: SÅDAN ER STEMNINGEN

Guldborgsund

BO-HUS KONKURS: KOMMUNEN HAR MANGLET DOKUMENTATION FOR STIGENDE UDGIFTER

Guldborgsund

3F-FORMAND: BO-HUS' MEDARBEJDERE ER ULYKKELIGE

Guldborgsund

BO-HUS KONKURS: PROJEKTER FOR OVER 400 MILLIONER I KLEMME

Guldborgsund

KURATOR I BO-HUS: KOMMUNEN FRAVÆLGER LOKALE ARBEJDSPLADSER

Guldborgsund

BO-HUS KONKURS - 100 MAND SENDT HJEM

Guldborgsund

STORSTRØMSBRO: FØRSTE BRODRAGER SKAL NU PÅ PLADS

Sport

FORLÆNGER MED FORMSTÆRK KEEPER

Lolland

DE FLESTE SMÅBØRNSFORÆLDRE VÆLGER MADPAKKEN FRA

Guldborgsund

- MEGET, MEGET TRIST

Annonce
Guldborgsund

BRÆDDER: - KATASTROFAL KONKURS OG UACCEPTABEL POLITISK HÅNDTERING

Guldborgsund

TILLADELSE TIL NYT VANDVÆRK ER I HUS

Vejret

VEJCHEF OM GLATTE VEJE: - PAS PÅ HINANDEN

Lolland

KLAGENÆVN: INDSIGELSER TIL KOMMUNEPLANEN BLEV MANGELFULDT GENGIVET

Corona-virus

GULDBORGSUND HAR REGIONAL CORONAREKORD

Lokal nyt

NY MÅLING: VIL DANSKERE UD AF FIFA?

Lolland

HER VIL PRIVAT INVESTOR BYGGE SENIORBOLIGER

Annonce
Annonce