Annonce
Ældrepolitik

BOLIGSELSKAB KLAR MED PENGE FOR AT REDDE ÆLDRES AKTIVITETER

Formand for Boligselskabet Vendersbo Claus Olsson vil forhandle med Guldborgsund Kommune for at bevare en ansat i Aktivitetscenter Lindehaven. Arkivfoto: Flemming Karlsen
Vil forhandle med kommune om en ordning, der kan finasieres i fælleskab.

Boligselskabet Vendersbo er parat til at skyde penge i at bevare aktiviteterne og cafeen i Lindehaven i Sundby.

Meldingen kommer fra formand Claus Olsson, der har fulgt den politiske sag om flytningen af medarbejderne fra Aktivitetscenter Lindehaven til plejecentre.

Han har også fulgt de lokale ældres protester mod, at frivillige kræfter skal overtage ansvaret for aktiviteterne i samarbejde med brugerne og kommunens frivilligkoordinatorer.

Annonce

Som en tyv om natten

Claus Olsson reagerer på udvalgsformand Bob Richard Nielsens melding om, at Aktivitetscenter Lindehaven kan blive en succes uden ansatte, og tog ordet, da politikeren mandag besøgte Lindehaven.

- I politikerne har hverken taget boligselskabet - der ejer hovedparten af lokalerne i Lindehaven - eller brugerne med på råd. Beslutningen kommer som en tyv om natten. De mennesker, der kommer her, har brug for et velfungerende, lokalt sted at komme. Vi skal huske på, at de gråhårede mennesker, der sidder her, har skabt vores velværdssamfund. Under corona har vi haft så travlt med at have ondt af de unge mennesker. Men alle de ældre har siddet to år alene, bange og isolerede. Nu begynder de meget småt at trække ud i fællesskabet igen, og så kan de bare gå hjem igen. Vi tager alt fra dem. Det er sørgeligt og skammeligt, og det går mig på, fordi det er hjerteblod for mig, siger Claus Olsson.

Vi skal huske på, at de gråhårede mennesker, der sidder her, har skabt vores velværdssamfund.

Claus Olsson, formand for Boligselskabet Vendersbo
Annonce

Vil forhandle med kommunen

Han vil forhandle med kommunen om en ordning, der kan finasieres i fælleskab.

- Vi kunne for eksempel i fællesskab ansætte én medarbejder, der kunne holde åbent klokken 11-16 hver dag, og så var der også lidt timer tilbage til et aftenarrangement. Boligafdelingen kunne betale otte, måske 15 af timerne, og kommunen resten. Det må komme an på en forhandling, foreslår Claus Olsson, der værdsætter det samarbejde boligselskabet har haft med kommunen, siden 1995, hvor Aktivitetscenter Lindehaven blev søsat.

Boligselskabet ejer cirka 70 procent af bygningen, og kommunen resten. Et interessefællesskab, der gennem årene har været velfungerende ifølge formanden.

Formand for ældre- og omsorgsudvalget Bob Richard Nielsen (DF) stillede mandag op til debat med brugerne af Aktivitetscenter Lindehaven. Foto: Claus Hansen
Annonce

To ostemadder om ugen

Der er endnu ikke truffet en politiske beslutning om driften af caféen i Aktivitetscenter Lindehaven, men den og aktiviteterne for de ældre hænger uløseligt sammen, mener Claus Olsson.

- Det næste bliver, at der kommer så få i aktiviteten, at cafeteriaet også lukker. De kommer til at sælge to ostemadder om ugen, og så er det slut, forudser Claus Olsson, der understreger, at muligheden for at købe varm mad er vigtig for de mange ældre, der bor i lokalområdet.

Han bakker op om Guldborgsund Ældreråds opfordring til at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal finde en bedre løsning for Aktivitetscenter Lindehaven end den, politikerne i ældre- og omsorgsudvalget er ved at beslutte.

- Men hvis politikerne træffer en beslutning, før de sætter sig ned med arbejdsgruppen, giver det ingen mening. Vi stiller stadig op og vil altid gerne snakke og forhandle, men hvis beslutningen er truffet, har jeg mindre tiltro til, at vi får noget igennem. Så må vi gå til plan B, for alle muligheder skal undersøges, inden vi ender med at sende endnu flere ældre medborgere ud i ensomhed, fastslår Claus Olsson.

Ældre- og omsorgsudvalget har sagen om flytningen af aktivitetsmedarbejderne på dagsordenen på onsdagens udvalgsmøde, og formand Bob Richard Nielsen (DF) har afvist at udskyde den.

Annonce
Annonce
Sport

REKORDMANGE PIGER PÅ FODBOLDSKOLE

Annonce
Engestofte

BRØDNØRD I NYT POP OP-BAGERI

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

UTILFREDSE LEJERE HAR SAVNET EN ELEVATOR I FIRE MÅNEDER

Gymnasier

OVERVEJER FUSION AF GYMNASIER

Corona

PLEJEPERSONALE BLIVER IGEN OPFORDRET TIL CORONATEST

Erhverv

ÅRETS LÆREPLADSPRIS GIK TIL MSE

landsstævne

LOKALE VALGTE NOGET DE ALDRIG HAVDE PRØVET FØR: BIATHLON

Marielyst

STØVER DEN STORE SAKS AF

landsstævne

RØDBYS BADMINTON HERRER VANDT ALLE DERES KAMPE

Festival

FEJREDE FØDSELSDAG PÅ VILDE VULKANER

Sport

NY TURNERINGSSTRUKTUR BEKRÆFTET

Femern

TRODSER ARBEJDSRETTEN: 500 BYGNINGSARBEJDERE FORTSÆTTER STREJKE

Skolebyggeri

- JEG VIL GERNE VÆRE SKOLEDRENG IGEN, HVIS JEG FIK LOV TIL AT GÅ HER

Guldborgsund

KOMMUNE ADVARER BORGERE OM SPAMMAIL I OMLØB

Lolland

TOUR DE FRANCE GIVER UDSOLGTE AFGANGE PÅ LOKAL FÆRGERUTE

Annonce
Minksagen

REGERINGEN VIL GENNEMGÅ KRITIK AF EMBEDSMÆND

Tour de France

STORSKÆRMS-ARRANGEMENT FLYTTES INDENDØRS

Landsstævne

GLÆDER SIG TIL AT SLUTTE MED ET BRAG

Bikemeet

- JA, DET ER VARMT. VI HAR JO EN KVART KO OM NAKKEN!

112

PRØVELØSLADT MAND FÆNGSLET FOR VOLD

Jogsøgning

NU ER DET FORBUDT AT SPØRGE TIL ALDER UNDER JOBSØGNING

Lokal nyt

DMI VARSLER AFTENREGN OVER TOUR DE FRANCE-RYTTERNE

112

23 TAGET I FARTKONTROL

Annonce
Annonce