Annonce
Sport

Bommert kan koste Nykøbing FC oprykningen

Nykøbing FC's Simon Madsen spillede på Sjællandsserieholdet i tirsdagens kamp mod Roskilde. Det var han sansynligvis ikke berettiget til, mener Roskilde, der har nedlagt protest. Foto: Claus Hansen
Simon Madsen var angiveligt ikke spilleberettiget i tirsdagens Sjællandsseriekamp mod Roskilde.

NYKØBING: Det kan koste Nykøbing FC Sjællandsseriemandskab særdeles dyrt, at de ikke har haft styr på reglerne for spilleberettigelse.

I tirsdagens 7-1-sejr over Roskilde, hvor de unge NFC-spillere nærmest kørte deres modstandere ud af Lollands Bank Park, optrådte Simon Madsen på banen, og det måtte han - ifølge Roskilde-træner Michael Kønig - ikke.

- Jeg fatter simpelt hen ikke, at Nykøbing kan lave sådan en fejl. Det mindste man kan gøre er da at sætte sig ind i reglerne, siger Roskilde-træneren, der overfor Folketidende bekræfter, at han har indgivet en protest til DBU Sjælland.

Annonce

Overtrædelsen består i - ifølge Michael Kønig - at Simon Madsen ikke må spille på Sjællandsserieholdet, der betragtes som NFC's andethold, når han i lørdags startede inde på klubbens førstehold mod Hvidovre.

Der er ellers en særregel i 1. division for spillere, der ved årsskiftet ikke er fyldt 21 år gerne må rykke uhindret ned på et lavere rangerende hold. Den del af paragraffen overholder Simon Madsen, men det kræver også at han er startet på udskiftningsbænken på 1. divisionsholdet, og det har altså ikke været tilfældet. Simon Madsen har været i startopstillingen på NFC's bedste mandskab i de seneste fire kampe.

- Det er næppe Simon Madsens fortjeneste alene, at vi tabte 7-1, for det var generelt et stærkt hold, vi mødte, men reglerne skal selvfølgelig overholdes. Det mener jeg ikke, de er blevet i dette tilfælde, og snyd gider jeg ikke, siger Michael Kønig, der forventer at få tildelt en sejr på 3-0.

Han henviser til paragrafferne 22.3 og 22.4 i propositionerne for Herre-DM, altså de øverste fodboldrækker i Danmark, hvor der står at indskiftningsspillere gerne må bruges på underliggende hold, hvis de opfylder alderskravet.

Det er NFC-manager Claus Jensen, der har det overordnede ansvar for, at de spillere der kommer i aktion på Sjællandsserieholdet er spilleberettiget og han er godt klar over, at man her nok har lavet en fejl.

- Vi er naturligvis rigtig ærgerlige over fejlen, som vi erkender, at det er. Vi har ageret ud fra det regelsæt, som vi mente var gældende, men har desværre overset den pågældende regel.

- Vi er naturligvis rigtig ærgerlige over fejlen, som vi erkender, at det er. Vi har ageret ud fra det regelsæt, som vi mente var gældende, men har desværre overset den pågældende regel.

NFC-manager Claus Jensen

Ender det med en skrivebordssejr til Roskilde, kan det meget vel koste Nykøbing FC oprykning til Danmarksserien. Falstringerne lå efter sejren i tirsdags på førstepladsen i Sjællandsserien, men hvis de bliver fratrukket tre point, smutter Gørslev forbi, og kan med en sejr i lørdagens kamp mod Nordfalster øge afstanden til hele fem point, mens Næstved med sejren over FC Nakskov onsdag aften også strøg forbi - med bare fire spillerunder tilbage.

Skulle oprykningen kikse på grund af de tre tabte point på skrivebordet, ærgrer Claus Jensen sig, men glæder sig samtidig over at holdet har præsteret godt, set over hele sæsonen.

- En sæson er en opsummering af et helt års kampe og her er det naturligvis ærgerligt at risikere at tabe tre point på en fejl. Der har ikke og ligger ikke en forventning om oprykning fra Sjællandsserien i denne sæson. Vi har gang i et positivt år på et passende sportsligt niveau, som giver os mange gode kampe til udvikling af vores U/23-spillere og de unge spillere i 1. holdstruppen, nævner Claus Jensen, der på trods af det forventede skrivebordsnederlag understreger, at holdet stadig går efter oprykningen i de sidste kampe, hvis det er muligt.

Det vides endnu ikke hvornår DBU Sjælland behandler protesten fra Roskilde, men formentlig i den kommende uge.

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Folketidende Podcast: De lokale hjælper ukrainerne, fordi de slet ikke kan lade være

Annonce
Guldborgsund

Indbrud i biler fra kommunen

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

Hel by skal have nye gadelamper

Erhverv

Øernes Revision overtager Revisionscentralen

Guldborgsund

Kommunale byggeprojekter udskydes: Vi følger prisudviklingen tæt

Lolland

Lollandske sportsforeninger oplever fortsat medlemsflugt

Lolland

Netværk føler sig sat udenfor døren

Guldborgsund

Boligselskab udskyder renoveringer for op mod 300 millioner kroner

112

Dyrt kikkertsigte stjålet

Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Guldborgsund

Ansatte oplevede trusler og vold: Nu har sygehus vundet pris for bedste psykiske arbejdsmiljø

112

Bølge af indbrud i biler fortsætter

Annonce
Indland

Lægeformand: 1500 ekstra kolleger vil løse mangel i yderområder

Guldborgsund

Sagde ja til at afløse Lisbet Dahl: Pernille Schrøder fik fem dage til at lære en hel revy

Indland

Sundhedsaftale sikrer op til 25 nærhospitaler og mere almen praksis

Lolland

Beboer afværgede brand

Lolland

Kongelig sommerballet på havnekaj

Vejret

Efter to sommerdage trækker køligere luft ind over landet

Lolland

Så sin bil forlade indkørslen

Guldborgsund

20 år med hospitalsklovnen Karla: Hun gør en stor forskel

Annonce
Annonce