Annonce
Guldborgsund

Bordfodbold, minigolf og sandkasse på Torvet: 600.000 kroner skal gøre sommeren mere festlig

Masser af mennesker brugte Torvet i sommers, da der var både EM-fodbold og musik. Det gavnede byen helt enormt meget, og nu har Vores Nykøbing fået penge til nye aktiviteter. Arkivfoto: Flemming K. Karlsen
Mens midtbyerne rundt om i Danmark får det sværere og sværere, gør Nykøbing en ekstra indsats for at holde fast i gæster, kunder og turister. Derfor støtter økonomiudvalget med penge til en lang række sommeraktiviteter i byen.

NYKØBING: En stor sandkasse på Torvet. Musik, minigolf, et kæmpe spil skak. Og bordfodbold på gågaden.

At der var EM-fodbold på Torvet sidste år blev en enorm succes. Det skabte liv og fællesskab, og det kunne også mærkes på butikkernes og serveringsstedernes omsætning.

Da der ikke kan være fodbold EM hvert år, har Vores Nykøbing fundet på andre aktiviteter, der kan sikre et festligt byliv. Blandt andet sættes der formentlig en gadefodboldbane op centralt i Nykøbing. Foto: Guldborgsund Kommune

Men det kan der af gode grunde ikke være hvert år, og derfor har foreningen Vores Nykøbing overvejet, hvad man så kan gøre for at få lokale, turister og sommerhusgæster til at blive hængende i byen lidt længere.

Annonce

Ovenstående er en del af løsningen. Og økonomiudvalget i Guldborgsund har nu valgt at støtte initiativet med knap 600.000 kroner.

En levende kommune kræver også et levende byliv, og vi kunne se, hvor meget der kom ud af de coronapenge, vi gav til Vores Nykøbing sidste år. Det kom ikke kun butikker og serveringssteder til gavn. Det fik virkelig mange mennesker gavn af.

Simon Hansen, borgmester, Guldborgsund Kommune

Med tilskuddet fra Guldborgsund Kommune vil Vores Nykøbing forsøge at fastholde den gode udvikling. For selvom der er meget få tomme butikslokaler i midtbyen, så har det været svært at få de handlende tilbage til gaderne efter corona-nedlukningerne og den deraf stigende nethandel.

- En levende kommune kræver også et levende byliv, og vi kunne se, hvor meget der kom ud af de coronapenge, vi gav til Vores Nykøbing sidste år. Det kom ikke kun butikker og serveringssteder til gavn. Det fik virkelig mange mennesker gavn af. Både borgere, dagsgæster og turister. Vi skal have folk tilbage til by- og udelivet, og det kan vi hjælpe på vej gennem tilskuddet til nye og hyggelige sommeraktiviteter, siger borgmester Simon Hansen, der også er formand for økonomiudvalget.

Sommeraktiviteterne vil foregå fra 25. juni og frem til 10. september.

Afgørende støtte

I samarbejde med flere andre aktører arrangerer Vores Nykøbing blandt andet livemusik på torvet flere gange om ugen i højsæsonen. Der kommer også gadeskakspil, minigolfbaner, bordtennis, bordfodbold, stigegolf, sandkasser til børnene og flere udemøbler. Ikke kun på torvet, men rundt om i hele bymidten.

Uden støtte kan vi ikke lave den slags initiativer, så vi er selvfølgelig rigtig glade for opbakningen. Det er vigtigt, at vi holder momentum nu. Selvom det går bedre i Nykøbing, end det gør andre steder i landet, så kræver det, at vi hele tiden laver særlige tiltag for at trække folk til.

André Andersen, citychef, Vores Nykøbing

For at det skal fylde noget, og der ikke bliver for meget kø ved den enkelte aktivitet, vil der være flere aktiviteter, der går igen.

I forhold til minigolf vil det være en butik i byen, der udleverer og sørger for indlevering af golfkøller, - bolde, minigolf pointkort.

Ifølge André Andersen, erhvervs- og citychef i Vores Nykøbing, er den økonomiske støtte fra Guldborgsund Kommune helt afgørende.

- Uden støtte kan vi ikke lave den slags initiativer, så vi er selvfølgelig rigtig glade for opbakningen. Det er vigtigt, at vi holder momentum nu. Selvom det går bedre i Nykøbing, end det gør andre steder i landet, så kræver det, at vi hele tiden laver særlige tiltag for at trække folk til. Gode butikker og serveringssteder er ikke længere nok. Jeg ser derfor også tilskuddet som et tegn på, at Guldborgsund Kommune er med til at tage et ansvar for, at vi fortsat har en levende bymidte til gavn for alle, siger André Andersen.

Tilskuddet til sommeraktiviteterne finansieres med 100.000 kroner fra områdefornyelsen og med 498.470 kroner fra den lokale corona-erhvervspakke.

Med i beløbet er der udover investeringen i møbler og udstyr også taget højde for forsikring og penge til markedsføring.

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Folketidende Podcast: De lokale hjælper ukrainerne, fordi de slet ikke kan lade være

Annonce
Guldborgsund

Indbrud i biler fra kommunen

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

Hel by skal have nye gadelamper

Erhverv

Øernes Revision overtager Revisionscentralen

Guldborgsund

Kommunale byggeprojekter udskydes: Vi følger prisudviklingen tæt

Lolland

Lollandske sportsforeninger oplever fortsat medlemsflugt

Lolland

Netværk føler sig sat udenfor døren

Guldborgsund

Boligselskab udskyder renoveringer for op mod 300 millioner kroner

112

Dyrt kikkertsigte stjålet

Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Guldborgsund

Ansatte oplevede trusler og vold: Nu har sygehus vundet pris for bedste psykiske arbejdsmiljø

112

Bølge af indbrud i biler fortsætter

Annonce
Indland

Lægeformand: 1500 ekstra kolleger vil løse mangel i yderområder

Guldborgsund

Sagde ja til at afløse Lisbet Dahl: Pernille Schrøder fik fem dage til at lære en hel revy

Indland

Sundhedsaftale sikrer op til 25 nærhospitaler og mere almen praksis

Lolland

Beboer afværgede brand

Lolland

Kongelig sommerballet på havnekaj

Vejret

Efter to sommerdage trækker køligere luft ind over landet

Lolland

Så sin bil forlade indkørslen

Guldborgsund

20 år med hospitalsklovnen Karla: Hun gør en stor forskel

Annonce
Annonce