Annonce
Guldborgsund

BORGERE MEGET TILFREDSE MED KENDTE ANSIGTER I HJEMMEPLEJEN

Foto: Guldborgsund Kommune
Siden november 2021 har Guldborgsund Kommune kørt et forsøg med faste teams i en hjemmeplejegruppe i Sakskøbing. Den foreløbige evaluering viser, at langt størstedelen af borgerne oplever, at de får den ønskede omsorg og nærvær i forbindelse med besøg i hjemmet fra personale.

SAKSKØBING: I godt og vel ét år har hjemmeplejegruppen ”Saxteam 2” i Guldborgsund Kommune arbejdet på en ny måde.

Medarbejderne arbejder i faste team, så borgerne, der modtager hjemmehjælp, får regelmæssige besøg af kendte ansigter, når de skal have hjælp til rengøring, tøjvask, bad eller anden form for praktisk eller personlig pleje.

Forsøget i ”Saxteam 2” er sat i værk for at skabe endnu mere stabilitet, tryghed og nærvær for de ældre borgere og samtidig skabe endnu højere arbejdsglæde for medarbejderne.

Annonce

Positive tilbagemeldinger

Guldborgsund Kommune har i forbindelse med projektet lavet et spørgeskema til de berørte borgere, som er en del af det omtåde, ”Saxteam 2” dækker.

Helt generelt er borgerne meget tilfredse med den nye fremgangsmåde. Blandt andet vægter 84 procent af de adspurgte ”nærvær og omsorg meget højt og langt størstedelen oplever, at de får den omsorg og nærvær, som de finder betydningsfuld”.

Forsøget med de faste team i Saxteam 2 i Sakskøbing viser, at vi i den grad har noget at bygge videre på i arbejdet med at skabe den bedst mulige hjemmepleje.

Bob Richard Nielsen (DF), formand for Ældre- og Omsorgsudvalget i Guldborgsund Kommune

- Vores ældre fortjener den bedst mulige omsorg og pleje, og her er relationen mellem borger og medarbejder rigtig vigtig. Forsøget med de faste team i Saxteam 2 i Sakskøbing viser, at vi i den grad har noget at bygge videre på i arbejdet med at skabe den bedst mulige hjemmepleje. Borgernes besvarelser viser, at det skaber en større stabilitet og tryghed, at det er et fast team af hjælpere, der kommer på besøg i hjemmet, og besvarelserne viser samtidig, at langt størstedelen får den ønskede omsorg og nærvær, hvilket er meget værdifuldt for vores ældre borgere. I Ældre- og Omsorgsudvalget glæder vi os til at fortsætte arbejdet med at øge kvaliteten i hjemmeplejen yderligere i et tæt og godt samarbejde med vores borgere og medarbejdere, forklarer Bob Richard Nielsen (DF), formand for Ældre- og Omsorgsudvalget i Guldborgsund Kommune, via en pressemeddelelse.

Ældre og Omsorgsudvalget ser i øvrigt frem til at få medarbejdernes evaluering af modellen i oktober samt anbefalinger til, hvor og hvordan den kan spredes i lokalt tilpassede form til flere hjemmeplejegrupper.

Annonce
Annonce
Gasledning

200 LODSEJERE BERØRES AF GASLEDNINGEN

Annonce
Sammenhold

GNISTEN OG SAMMENHOLDET LEVER STADIG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- VI BLEV JO KASTET HOVEDKULDS UD I BESTYRELSESARBEJDET

Guldborgsund

HOS BRIAN BLOMSTRER DRØMMEN

Lolland

Milliondyr brand fortsætter endnu

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE SKUFFER HJEMME

Guldborgsund

SANGKRAFTCENTER ÅBNER

Lolland

NAKSKOV FJORDDAGE SKAL NYTÆNKES

112

STORT TYVERI FRA KÆLDER

112

UNGE MÆND DØMT FOR STRIBEVIS AF FORBRYDELSER

Guldborgsund

FÆNGSEL LAVER MAD UD AF HUSET

Kunst

VIGTIG UDSTILLING AF DEN LILLE STORE BILLEDHUGGER

112

BACON- OG PEPPERONI-TYV PÅ SPIL

Familie

NYT NETVÆRK FOR FAMILIER MANGLER EN MEGET VIGTIG ESSENS

112

33-ÅRIG DØMT FOR BEDRAGERI PÅ FACEBOOK

Annonce
Lolland

- DET ER ALVORLIGT

Kunst

KVINDELIG KUNSTNER MED HESTEKRÆFTER

112

PÅVIRKET KANLLERTKØRER PÅ NATLIG BRO-TUR

Fællesskab

STOR INTERESSE FOR SENIORBOFÆLLESSKAB

112

BRÆNDESTABEL VIL BRÆNDE HELE NATTEN

112

STORT TRÆPILLE-TYVERI FRA VILLA

Corona-virus

STIGENDE SMITTETAL

Lolland

ALPAKAER STAK AF

Annonce
Annonce