Annonce
Lolland

Borgfred sænker sig efter byrådsballade

Forud for byrådsmødet 28. april mødtes Leo Christensen (LL) og Bente Borreskov (EL) for over en kop kaffe at diskutere slagets gang i sagen om specialskolen. Efter det kaotiske møde har Enhedslisten igen drukket kaffe - denne gang med en undskyldende borgmester. Arkivfoto: Anders Knudsen
Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) har nu drukket kaffe med Enhedslisten, og borgfreden har atter sænket sig i rød blok efter balladen på seneste byrådsmøde.

LOLLAND: Efter byrådsmødet 28. april, hvor en debat om specialskolen gik helt galt, lagde borgmester Holger Schou Rasmussen (S) sig fladt ned i Folketidende mandagen efter.

- Jeg ærgrer mig vanvittigt meget, og jeg vil gerne give Bente en beklagelse og en undskyldning for, at jeg ikke lod hende tale, lød det fra borgmesteren i en uforbeholden undskyldning til Enhedslistens Bente Borreskov, der ikke fik lov til at fremføre sine argumenter for, at sagen om specialskolen skulle tages op i byrådssalen.

Borgmesteren inviterede i samme artikel Bente Borreskov på forsoningskaffe for at få sagt undskyld og for at forbedre samarbejdet med oppositionen i byrådet:

Annonce

- Det er min opgave at få inddraget Bente og Leo (Christensen fra Lokallisten Lolland, red.) mere i, hvad vi gør i flertalsgruppen. Det har vi ikke været gode nok til, og jeg vil gerne inddrage mindretalsgruppen mere, lovede Holger Schou Rasmussen.

Nu er kaffen blevet drukket sammen med Bente Borreskov og Birthe Lauridsen fra Enhedslisten. De tre udsendte onsdag en samlet pressemeddelelse, der viser, at kaffen har gjort sin virkning, og borgfreden foreløbig har sænket sig over rød blok i byrådet.

"I Enhedslisten synes vi, det er positivt, at borgmesteren har reflekteret over forløbet på sidste byrådsmøde, og giver udtryk for, at regler og procedurer skal styrke og udvide demokratiet, hvilket i vores øjne også sikrer mindretalsbeskyttelsen og åbenhed over for offentligheden", skriver Bente Borreskov og Birthe Lauridsen i pressemeddelelsen.

"Vi har haft et godt møde og er enige om, hvordan vi håndterer den slags ting i fremtiden. Vi er enige om, at vi vil arbejde videre med det principielle i et byrådsmedlems ret til at få ordet", lyder det fra både Holger Schou Rasmussen (S) og de to medlemmer af Enhedslisten.

Godt politisk arbejde

Leo Christensen (LL) var ikke med ved kaffemødet og var heller ikke inviteret.

- Det var ikke mig, der havde en voldsom diskussion med borgmesteren på byrådsmødet. Så det er helt fint, hvis borgmesteren og Bente kan få glattet det, der skete, ud og sørge for, at det ikke sker igen. Det lyder som godt politisk arbejde, siger han til Folketidende.

Leo Christensen siger, at kampen for at få belyst sagen om specialskolen fortsætter og holder i øvrigt fast i sin udtalelse til avisen efter byrådsmødet:

- En borgmester får den opposition, han beder om.

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Folketidende Podcast: De lokale hjælper ukrainerne, fordi de slet ikke kan lade være

Annonce
Guldborgsund

Indbrud i biler fra kommunen

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

Hel by skal have nye gadelamper

Erhverv

Øernes Revision overtager Revisionscentralen

Guldborgsund

Kommunale byggeprojekter udskydes: Vi følger prisudviklingen tæt

Lolland

Lollandske sportsforeninger oplever fortsat medlemsflugt

Lolland

Netværk føler sig sat udenfor døren

Guldborgsund

Boligselskab udskyder renoveringer for op mod 300 millioner kroner

112

Dyrt kikkertsigte stjålet

Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Guldborgsund

Ansatte oplevede trusler og vold: Nu har sygehus vundet pris for bedste psykiske arbejdsmiljø

112

Bølge af indbrud i biler fortsætter

Annonce
Indland

Lægeformand: 1500 ekstra kolleger vil løse mangel i yderområder

Guldborgsund

Sagde ja til at afløse Lisbet Dahl: Pernille Schrøder fik fem dage til at lære en hel revy

Indland

Sundhedsaftale sikrer op til 25 nærhospitaler og mere almen praksis

Lolland

Beboer afværgede brand

Lolland

Kongelig sommerballet på havnekaj

Vejret

Efter to sommerdage trækker køligere luft ind over landet

Lolland

Så sin bil forlade indkørslen

Guldborgsund

20 år med hospitalsklovnen Karla: Hun gør en stor forskel

Annonce
Annonce