Annonce
Lolland

Borgfred sænker sig efter byrådsballade

Forud for byrådsmødet 28. april mødtes Leo Christensen (LL) og Bente Borreskov (EL) for over en kop kaffe at diskutere slagets gang i sagen om specialskolen. Efter det kaotiske møde har Enhedslisten igen drukket kaffe - denne gang med en undskyldende borgmester. Arkivfoto: Anders Knudsen
Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) har nu drukket kaffe med Enhedslisten, og borgfreden har atter sænket sig i rød blok efter balladen på seneste byrådsmøde.

LOLLAND: Efter byrådsmødet 28. april, hvor en debat om specialskolen gik helt galt, lagde borgmester Holger Schou Rasmussen (S) sig fladt ned i Folketidende mandagen efter.

- Jeg ærgrer mig vanvittigt meget, og jeg vil gerne give Bente en beklagelse og en undskyldning for, at jeg ikke lod hende tale, lød det fra borgmesteren i en uforbeholden undskyldning til Enhedslistens Bente Borreskov, der ikke fik lov til at fremføre sine argumenter for, at sagen om specialskolen skulle tages op i byrådssalen.

Borgmesteren inviterede i samme artikel Bente Borreskov på forsoningskaffe for at få sagt undskyld og for at forbedre samarbejdet med oppositionen i byrådet:

Annonce

- Det er min opgave at få inddraget Bente og Leo (Christensen fra Lokallisten Lolland, red.) mere i, hvad vi gør i flertalsgruppen. Det har vi ikke været gode nok til, og jeg vil gerne inddrage mindretalsgruppen mere, lovede Holger Schou Rasmussen.

Nu er kaffen blevet drukket sammen med Bente Borreskov og Birthe Lauridsen fra Enhedslisten. De tre udsendte onsdag en samlet pressemeddelelse, der viser, at kaffen har gjort sin virkning, og borgfreden foreløbig har sænket sig over rød blok i byrådet.

"I Enhedslisten synes vi, det er positivt, at borgmesteren har reflekteret over forløbet på sidste byrådsmøde, og giver udtryk for, at regler og procedurer skal styrke og udvide demokratiet, hvilket i vores øjne også sikrer mindretalsbeskyttelsen og åbenhed over for offentligheden", skriver Bente Borreskov og Birthe Lauridsen i pressemeddelelsen.

"Vi har haft et godt møde og er enige om, hvordan vi håndterer den slags ting i fremtiden. Vi er enige om, at vi vil arbejde videre med det principielle i et byrådsmedlems ret til at få ordet", lyder det fra både Holger Schou Rasmussen (S) og de to medlemmer af Enhedslisten.

Godt politisk arbejde

Leo Christensen (LL) var ikke med ved kaffemødet og var heller ikke inviteret.

- Det var ikke mig, der havde en voldsom diskussion med borgmesteren på byrådsmødet. Så det er helt fint, hvis borgmesteren og Bente kan få glattet det, der skete, ud og sørge for, at det ikke sker igen. Det lyder som godt politisk arbejde, siger han til Folketidende.

Leo Christensen siger, at kampen for at få belyst sagen om specialskolen fortsætter og holder i øvrigt fast i sin udtalelse til avisen efter byrådsmødet:

- En borgmester får den opposition, han beder om.

Annonce
Juletid

DET ER STADIG MULIGT AT SKAFFE JULEANDEN

Annonce
Annonce
Guldborgsund

KRIG OG KLIMAKRISE ER EN DEL AF PRISBELØNNET LOLLIKS HVERDAG

Lolland

JULEHJÆLP: REKORD-DONATION TIL REKORDMANGE ANSØGERE

Guldborgsund

PRIVATSKOLE GODKENDT AF MINISTERIUM

Guldborgsund

AMBITIØS UDVIKLINGSPLAN ER KLAR FOR FÆRGEHAVN

Guldborgsund

MØD DRENGENE PÅ BRÆNDTE EGE

Håndbold

EM-MEDALJETAGERE STILLER OP I NÆSTVED, NÅR SÆSON GENOPTAGES

Lolland

HVEM SKAL VÆRE ÅRETS Ø 2023?

Lolland

HVORDAN SER FREMTIDENS SKOLE UD?

Lolland

- UDVIKLINGEN SKAL KUNNE LØFTE NAKSKOV SOM ET STED AT BO OG BESØGE

Guldborgsund

UNDERBUKSER OG SUND SKEPSIS KAN BESKYTTE MOD IT-SVINDEL

Lolland

TILFREDSE TRODS MINDRE INDTJENING

Lolland

HER ARBEJDER MAN MED AT SKAFFE RENT DRIKKEVAND - TIL ALLE

Guldborgsund

FORENING HAR AMBITIONER FOR SÆRLIG MOTORSPORT

Guldborgsund

KOMMUNE GIVER LOV TIL NYT VANDVÆRK

Lolland

SHUBBER GAV KONCERT I 91-ÅRIGE ELSES STUE

Guldborgsund

72 NYE BOLIGER STÅR SNART KLAR

Annonce
Guldborgsund

NY PLAN FOR KOBBELSØLEJR

112

MYSTISK BRAND I REDSKABSKUR VED SKOLE

Guldborgsund

SYGEHUS: RS-VIRUS HAR RAMT TIDLIGERE I ÅR

Livsstil

LAN DIN EGEN JULESNAPS - DU KAN GODT NÅ DET

Guldborgsund

91-ÅRIG NYDER STADIG SIN AFTENWHISKY

Lolland

HER ER DER EKSTRA BEHOV FOR SALG AF KLEJNER

Guldborgsund

BILFORHANDLER ÅBNER FOR KRÆMMERMARKED

Annonce
Annonce