Annonce
Guldborgsund

Borgmester beder transportministeren om at udskyde lukning af broklap

Der er igen debat om broklappen i Kong Frederik IX's Bro. Foto: Anders Knudsen/arkivfoto

John Brædder støtter sejlernes ønske om at udskyde planlagt arbejde omkring Kong Frederik IX's Bro til senere på året, når sejlersæsonen er forbi.

NYKØBING Guldborgsund Kommunes borgmester, John Brædder (G), går nu ind i sagen om Banedanmarks planlagte, midlertidige lukning af broklappen i Kong Frederik IX's Bro, der forbinder Lolland og Falster over Guldborgsund ved Nykøbing.

Borgmesteren har således i går fredag sendt et brev til transportminister Benny Engelbrecht (S), hvor han på kommunens vegne beder ministeren om at udsætte det planlagte arbejde, som er årsag til den midlertidige lukning, så broklappen først lukkes i 1. oktober.

Dermed følger borgmesteren i kølvandet på netværket af de lokale sejlklubber, Sejlklubberne i Guldborgsund Kommune, som i onsdags sendte et brev til Banerdanmark og Folketingets transportudvalg, hvor de også bad om en udsættelse til 15. oktober.

Derfor skal broklap lukkes

Baggrunden for det hele er - som omtalt i Folketidende i onsdags - at Banedanmark i forbindelse med det igangværende anlægsarbejde med jernbaneanlæg på den danske side af Femern Bælt samt installering af et nyt signalsystem til togtrafikken får brug for, at broklappen holdes lukket i en periode.

Helt konkret er det planen, at broklappen i perioden fra 9. til 31. august kun vil blive åbnet for lystsejlere og anden skibstrafik fire gange dagligt i weekenderne. Og fra 1. september og frem til midten af december vil broen være helt lukket for gennemsejlinger.

Men på det tidspunkt er sejlersæsonen stadig i gang. Tilmed er det planen, at den nye store kapsejlads Guldborgsund Baltic Race skal finde sted fra 26. til 28. august, og derfor bekymrer udsigten til en broklaplukning både sejlerne og borgmesteren.

Annonce

Et dårligt tidspunkt

- Vi har naturligvis forståelse for det store arbejde, der er omkring anlægsarbejdet med jernbaneanlægget i forbindelse med etableringen af Femern Bælt-forbindelsen og de mange brikker, der skal falde på plads. Men en lukning af Kong Frederik IX's Bro i hele august og september måned kunne ikke falde på et dårligere tidspunkt.

- Som alle andre handelsbyer i Danmark har Nykøbing det sidste års tid været dybt præget af covid-19 og de restriktioner, der er fulgt med både for detailhandlen og for vores borgere og besøgende. Vi har brug for al den aktivitet, der er mulig, for at redde så mange butikker som muligt og få "sat gang i hjulene".

- Det er kritisk at lukke broen i sommerperioden, hvor området har mange sejlende turister. Netop august og september er de mest aktive sejlermåneder, hvor også mange tyske sejlere holder ferie på Lolland-Falster. Holdes broklappen lukket i netop denne periode, vil det være en stor indtægt, som vores sejlklubber og handelslivet i Nykøbing vil gå glip af, skriver John Brædder blandt andet i brevet.

Annonce

Flere turister end normalt

Han peger også på, at antallet af turister både til lands og til vands ventes at blive højere end normalt på grund af coronapandemien og de deraf forventede ringere muligheder for at tage på ferie i udlandet.

- Er passagen gennem broen ikke længere mulig, vil sejlerne fra syd være nødsaget til en 90 kilometer lang omvej syd om Gedser og op gennem Grønsund med risiko for høje bølger, strøm og kraftig vind.

- Risikoen vil i høj grad være, at sejlerne vælger en anden destination, og dermed går Guldborgsund Kommune glip af mange turister og de afledte indkomstmuligheder som eksempelvis restaurantbesøg og overnatninger, skriver John Brædder.

Han slutter sit brev til transportministeren med at tilbyde at gå i dialog om at finde en løsning.

Annonce
Annonce
Erhverv

JOBPATRULJEN RYKKER UD PÅ SYDHAVSØERNE

Annonce
Politik

Efter omvalg: Ny spidskandidat valgt

Annonce
Forsiden netop nu
Strejke

500 STREJKENDE FÅR KLAR BESKED FRA FEMERN-FIRMA

Lolland

ERHVERVSFORMAND HARM OVER NEJ TIL BANKKONTO

Guldborgsund

ULOVLIGT BYGGERI VÆKKER HARME

112

BUTIKSTYVE ANHOLDT - TRODSEDE INDREJSEFORBUD

Lolland

DODEKALIT-FORMAND OPFORDRER TIL SAMARBEJDE I STEDET FOR BENSPÆND

Sygehus

TOUR DE FRANCE KAN GIVE EKSTRA TRAVLHED PÅ SYGEHUSET

112

BIL OG BUS I UHELD - CHAUFFØR KØRT PÅ SYGEHUSET

Vejret

ONSDAG PÅ SYDHAVSØERNE: SOL, TØRT OG OP TIL 26 GRADER

Lokal nyt

LIVREDDERE ADVARER MOD LETSINDIGHED MED PADDLE BOARDS

112

NY LEGEPLADS OVERMALET MED SJOFLE UKVEMSORD

112

"BANKMAND" FRANARREDE 82-ÅRIG STØRRE BELØB

Guldborgsund

SIKKE ET SLAG! HOLE IN ONE TIL 160.000 KRONER

112

EKSPLOSIONSAGTIG BRAND I CAMPINGVOGN

Annonce
Guldborgsund

84-ÅRIG UDSAT FOR TYVERI PÅ ÅBEN GADE VED HØJLYS DAG

Biler

LÆNGERE VENTETID PÅ RESERVEDELE

112

GULD- OG SØLVSMYKKER STJÅLET VED INDBRUD

Guldborgsund

ÆLDRE MÅ VENTE PÅ, AT HJEMMEHJÆLPERE BLIVER SAT FRI

112

NARKOPÅVIRKET BILIST PARKEREDE PÅ MOTORVEJEN

Sport

NFC-TRÆNER VENTER NYE SPILLERE INDEN VINDUET LUKKER

Lokal nyt

LOKALE UDVIKLINGSPROJEKTER FÅR MILLIONSTØTTE

Femern

UTILFREDSE FEMERN-ARBEJDERE BLOKERER INDGANG OG FORTSÆTTER STREJKE

Annonce
Annonce