Annonce
Lokal nyt

Borgmester om E55: Jeg så gerne en hurtig løsning på det

Trafikbelastningen på E55 er tæt på det maksimale. Men der er ikke enighed i økonomiudvalget om, hvordan det løses på kort sigt. Foto: Claus Hansen
Der er ikke fuld opbakning i økonomiudvalget til at løse udfordringerne på E55 med den dyre 2+2-vej. I stedet vil man lave et midlertidigt 0+ alternativ.

FALSTER: Selvom der i Folketingets trafikforlig stadig er penge uden projekter tilknyttet, er der ikke en fuldtonet opbakning i økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune til lige nu at kæmpe for at få etableret en 2+2 strækning på E55. Et projekt, der er vurderet til at koste 499 millioner kroner.

I stedet vil man vente, til når Folketinget om 10-12 år laver et nyt og stort trafikforlig, og så arbejde løs på at få skabt en omfartsvej mellem Nykøbing og Sydmotorvejen. Det mener Guldborgsunds borgmester Simon Hansen (S), der er formand for udvalget.

E55-vejstrækningen mellem Nykøbing og Sydmotorvejen er 9,4 kilometer lang, og den trafikale belastning på strækningen er over de sidste par år øget betragteligt.

Annonce
Debatten om E55 fortsætter. Foto: Claus Hansen

I 2020 udarbejdede Vejdirektoratet en VVM-undersøgelse af strækningen, og her oplyses det,  at der kører mellem 12.400 og 19.900 køretøjer per døgn. Det er tæt på vejens kapacitetsgrænse.

Vejen er en udfordring for os i forhold til vores udviklingsmuligheder. Både trafiksikkerhedsmæssigt, som er den vigtigste del, og i forhold til fremkommeligheden og udviklingsmuligheder. Det er en flaskehals.

Simon Hansen (S), borgmester, Guldborgsund Kommune

Imens er trafikbelastningen stigende og præget af meget pendlertrafik, trafik til og fra færgerne i Gedser, gæster til og fra sommerhusområdet i Marielyst og erhvervstrafik med langsomkørende lastbiler og hurtigkørende udrykningskøretøjer til og fra sygehuset i Nykøbing Falster.

Der er derudover sket flere alvorlige ulykker. Heriblandt dødsulykker.

- Vejen er en udfordring for os i forhold til vores udviklingsmuligheder. Både trafiksikkerhedsmæssigt, som er den vigtigste del, og i forhold til fremkommeligheden og udviklingsmuligheder. Det er en flaskehals. Jeg så gerne en hurtig løsning på det, men skal vi som kommune lave interessevaretagelse på det, skal vi være stort set enige i byrådet. Der har stemningen været, at vi skal acceptere den løsning, der er lavet, og så håndterer vi interessevaretagelse, når der skal laves en stor omfartsvej på et tidspunkt, siger Simon Hansen.

Tre kryds ombygges

I den nuværende trafikaftale er det besluttet, at strækningen skal opgraderes med en 0+ løsning. En løsning, der er estimeret til 48 millioner kroner.

E55 er en problematisk strækning med tung og massiv trafik, mange vejkryds, trafikstøj ved husene og en til tider høj fart hos bilisterne. Foto: Claus Hansen

Her skal tre kryds på strækningen ombygges, hvilket især vil komme lokale til gavn. Blandt andet indbefatter det at lave en rundkørsel ved krydset mellem Gaabensevej og Skovalléen.

Vejen udbygges dog ikke med flere spor, og dermed kan hastigheden ikke sættes op.

Antallet af støjbelastede boliger bliver heller ikke lige så lavt. Med 0+ alternativet lander det på 215 boliger, imens 2+2 løsningen ville give 120 støjbelastede boliger.

Til gengæld bliver der i denne omgang ikke behov for at ekspropriere ejendomme, hvor der med den store løsning skulle fjernes 15-20 ejendomme.

Opgraderingen med 0+ alternativet er planlagt i perioden 2022-2024.

Annonce
Annonce
112

KILOMETERVIS AF KABLER STJÅLET

Annonce
112

STJAL OPVASKEMASKINE

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

- JEG ER KLART BLEVET BEDRE TIL AT HOLDE FOKUS

Guldborgsund

- STEMMEN ÆNDRER SIG, NÅR MAN BLIVER ÆLDRE

Lolland

FOLK STRØMMEDE TIL LILLE LANDSBY

112

RENDEGRAVER RAMTE BRO OVER MOTORVEJ

Guldborgsund

ET SKUD OPTIMISME TIL KULTURNAT

Lolland

- JEG ER BLEVET BUDT INDENFOR I HJEMMENE

Femern

POSITIVE NABOER PÅ VISIT HOS STOR MASTODONT

Udland

MENNESKEPYRAMIDER ER TILBAGE EFTER CORONA

112

STJAL ESPRESSOMASKINE

Uddannelse

NY AFTALE SKAL ØGE MULIGHEDER FOR UNGE UDEN UDDANNELSE

Guldborgsund

HUSKUNSTNERE HÅBER PÅ FORLÆNGELSE

Indland

KOFOD EFTER MØDE MED AMBASSADØR: RUSSISK ADFÆRD FORDØMMES STADIG

Guldborgsund

HETERONORMATIV GRIS OG SOLCELLER I TAGSTEN

Annonce
Indland

DET STORE OPGØR MED FORTIDENS KEMISYNDER ER I GANG

112

STJAL 300 LITER DIESEL

Udland

ALLE I RUSLANDS UNDERHUS STEMMER FOR ANNEKTERING

Guldborgsund

100 BIOGRAFÅR SKAL FEJRES

Udland

KIM KARDASHIAN FÅR BØDE FOR KRYPTO-REKLAME

112

TØMTE PULVERSLUKKER UNDER INDBRUD

Gaslækager

ØDELAGT NORD STREAM 2-RØRLEDNING LÆKKER FORTSAT GAS

112

SINDSSYG OG UDVIST IRAKER FÅR LOV TIL AT REJSE IND I DANMARK IGEN

Annonce
Annonce