Annonce
Lokal nyt

Borgmester om E55: Jeg så gerne en hurtig løsning på det

Trafikbelastningen på E55 er tæt på det maksimale. Men der er ikke enighed i økonomiudvalget om, hvordan det løses på kort sigt. Foto: Claus Hansen
Der er ikke fuld opbakning i økonomiudvalget til at løse udfordringerne på E55 med den dyre 2+2-vej. I stedet vil man lave et midlertidigt 0+ alternativ.

FALSTER: Selvom der i Folketingets trafikforlig stadig er penge uden projekter tilknyttet, er der ikke en fuldtonet opbakning i økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune til lige nu at kæmpe for at få etableret en 2+2 strækning på E55. Et projekt, der er vurderet til at koste 499 millioner kroner.

I stedet vil man vente, til når Folketinget om 10-12 år laver et nyt og stort trafikforlig, og så arbejde løs på at få skabt en omfartsvej mellem Nykøbing og Sydmotorvejen. Det mener Guldborgsunds borgmester Simon Hansen (S), der er formand for udvalget.

E55-vejstrækningen mellem Nykøbing og Sydmotorvejen er 9,4 kilometer lang, og den trafikale belastning på strækningen er over de sidste par år øget betragteligt.

Annonce
Debatten om E55 fortsætter. Foto: Claus Hansen

I 2020 udarbejdede Vejdirektoratet en VVM-undersøgelse af strækningen, og her oplyses det,  at der kører mellem 12.400 og 19.900 køretøjer per døgn. Det er tæt på vejens kapacitetsgrænse.

Vejen er en udfordring for os i forhold til vores udviklingsmuligheder. Både trafiksikkerhedsmæssigt, som er den vigtigste del, og i forhold til fremkommeligheden og udviklingsmuligheder. Det er en flaskehals.

Simon Hansen (S), borgmester, Guldborgsund Kommune

Imens er trafikbelastningen stigende og præget af meget pendlertrafik, trafik til og fra færgerne i Gedser, gæster til og fra sommerhusområdet i Marielyst og erhvervstrafik med langsomkørende lastbiler og hurtigkørende udrykningskøretøjer til og fra sygehuset i Nykøbing Falster.

Der er derudover sket flere alvorlige ulykker. Heriblandt dødsulykker.

- Vejen er en udfordring for os i forhold til vores udviklingsmuligheder. Både trafiksikkerhedsmæssigt, som er den vigtigste del, og i forhold til fremkommeligheden og udviklingsmuligheder. Det er en flaskehals. Jeg så gerne en hurtig løsning på det, men skal vi som kommune lave interessevaretagelse på det, skal vi være stort set enige i byrådet. Der har stemningen været, at vi skal acceptere den løsning, der er lavet, og så håndterer vi interessevaretagelse, når der skal laves en stor omfartsvej på et tidspunkt, siger Simon Hansen.

Tre kryds ombygges

I den nuværende trafikaftale er det besluttet, at strækningen skal opgraderes med en 0+ løsning. En løsning, der er estimeret til 48 millioner kroner.

E55 er en problematisk strækning med tung og massiv trafik, mange vejkryds, trafikstøj ved husene og en til tider høj fart hos bilisterne. Foto: Claus Hansen

Her skal tre kryds på strækningen ombygges, hvilket især vil komme lokale til gavn. Blandt andet indbefatter det at lave en rundkørsel ved krydset mellem Gaabensevej og Skovalléen.

Vejen udbygges dog ikke med flere spor, og dermed kan hastigheden ikke sættes op.

Antallet af støjbelastede boliger bliver heller ikke lige så lavt. Med 0+ alternativet lander det på 215 boliger, imens 2+2 løsningen ville give 120 støjbelastede boliger.

Til gengæld bliver der i denne omgang ikke behov for at ekspropriere ejendomme, hvor der med den store løsning skulle fjernes 15-20 ejendomme.

Opgraderingen med 0+ alternativet er planlagt i perioden 2022-2024.

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Folketidende Podcast: De lokale hjælper ukrainerne, fordi de slet ikke kan lade være

Annonce
Guldborgsund

Indbrud i biler fra kommunen

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

Hel by skal have nye gadelamper

Erhverv

Øernes Revision overtager Revisionscentralen

Guldborgsund

Kommunale byggeprojekter udskydes: Vi følger prisudviklingen tæt

Lolland

Lollandske sportsforeninger oplever fortsat medlemsflugt

Lolland

Netværk føler sig sat udenfor døren

Guldborgsund

Boligselskab udskyder renoveringer for op mod 300 millioner kroner

112

Dyrt kikkertsigte stjålet

Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Guldborgsund

Ansatte oplevede trusler og vold: Nu har sygehus vundet pris for bedste psykiske arbejdsmiljø

112

Bølge af indbrud i biler fortsætter

Annonce
Indland

Lægeformand: 1500 ekstra kolleger vil løse mangel i yderområder

Guldborgsund

Sagde ja til at afløse Lisbet Dahl: Pernille Schrøder fik fem dage til at lære en hel revy

Indland

Sundhedsaftale sikrer op til 25 nærhospitaler og mere almen praksis

Lolland

Beboer afværgede brand

Lolland

Kongelig sommerballet på havnekaj

Vejret

Efter to sommerdage trækker køligere luft ind over landet

Lolland

Så sin bil forlade indkørslen

Guldborgsund

20 år med hospitalsklovnen Karla: Hun gør en stor forskel

Annonce
Annonce