Annonce
Sankthans

BORGMESTERBÅL OG EN HEKS SÅ FIN

Helt nede ved vandet og med østenvinden til at blæse røgen ind over diget blev det også sankthans på Marielyst. Foto: Marielystfotografen/Jesper Henriksen
En perfekt aften til bål og sang sankthansaften på Marielyst.

MARIELYST/GEDSER: I 1972 forventede man mellem 5.000 og 10.000 gæster til sankthansaften på Marielyst. Beredskabet kalkulerede med 3.000 på Marielyst i aftes, torsdag. Det var ellers en aften, som kunne trække enhver sankthans-fornægter over diget og ned på stranden. Vejret var perfekt, selvom en østenvind blæste den første røg durk i hovedet på dem, der forsøgte at betragte bålet fra diget.

Der er behov for fællesskab og ro på troldene og heksene i os selv, var nogle af borgmesterens pointer i sankthans-talen. Foto: Marielystfotografen/Jesper Henriksen 

På Marielyst var det borgmester Simon Hansen (S), der havde fået æren af at holde talen. Og selvom han var kommet direkte fra byrådsmøde, fattedes han ikke ord.

- Når man kigger rundt på verden i øjeblikket, kan man godt få den fornemmelse, at den mørke side er ved at vinde. Krigen i Ukraine kaster skygger over vores forestillinger om et fredeligt og harmonisk Europa. Når vi kigger på vores egen andedam, kan vi også have en tendens til at se alt det, der skiller os. Det kan være stridigheder med naboen om, hvordan hækken skal klippes, eller det kan være det, der rydder forsider på aviserne og præger den store dagsorden på landsplan, sagde han og slog et slag for fællesskabet blandt de estimerede 1.600 tilhørere:

Annonce

Når vi kigger på vores egen andedam, kan vi også have en tendens til at se alt det, der skiller os.

Simon Hansen, borgmester

- En aften som i aften er en god anledning til at huske på fællesskabets værdi. På trods af vores forskelligheder og vores forskellige måder at leve vores liv på,  så har vi brug for hinanden, og vi kan så meget mere sammen - end hver for sig. Ja, der findes hekse og trolde allevegne, forstået som de mørke sider i os selv.

- Når vi brænder heksen på bålet i dag, er det for mig ikke det symbol, det var engang, men symbolet på, at vi brænder alt det, som giver ufred og splitter os mennesker, sagde han blandt andet i en tale, der flettede passager af Holger Drachmanns Midsommervise ind flere gange.

Sognepræst Søren Winther holdt talen for de 200 fremmødte i Gedser. Foto: Lønning Christoffersen

30 minutter længere sydpå brændte ilden også lystigt, da sankthans løb af stablen i en lidt mere intim forestilling. På fiskerihavnen i Gedser havde 200 valgt at se bål. Det var arrangeret af Gedser Grundejerforening, hvor Tommy Blomgren er formand.

Han fortalte, at de i år havde en heks så fin, at man nærmest ikke nænnede at sætte ild til hende. Men afsted til Bloksbjerg kom hun da i kølvandet på en tale leveret af sognets præst, Søren Winther.


Sjældent har en heks haft så meget ansigtsudtryk som den i Gedser. Næsten for fin til at brænde, mente formanden for Gedser Grundejerforening, der arrangerede sankthansfesten. Foto: Lønning Christoffersen
Annonce
Annonce
Guldborgsund

84-ÅRIG UDSAT FOR TYVERI PÅ ÅBEN GADE VED HØJLYS DAG

Annonce
Biler

LÆNGERE VENTETID PÅ RESERVEDELE

Annonce
Forsiden netop nu
112

GULD- OG SØLVSMYKKER STJÅLET VED INDBRUD

Guldborgsund

ÆLDRE MÅ VENTE PÅ, AT HJEMMEHJÆLPERE BLIVER SAT FRI

112

NARKOPÅVIRKET BILIST PARKEREDE PÅ MOTORVEJEN

Sport

NFC-TRÆNER VENTER NYE SPILLERE INDEN VINDUET LUKKER

Lokal nyt

LOKALE UDVIKLINGSPROJEKTER FÅR MILLIONSTØTTE

Femern

UTILFREDSE FEMERN-ARBEJDERE BLOKERER INDGANG OG FORTSÆTTER STREJKE

Guldborgsund

RINGEDE 112 FLERE GANGE: KVINDE SIGTET FOR MISBRUG AF FARESIGNAL

112

TYV LAGDE SIN TELEFON TIL OPLADNING I BUTIK - ANHOLDT DA HAN KOM TILBAGE

Lokal nyt

STIGENDE FØDEVAREPRISER KOSTER FAMILIER 500 KRONER OM MÅNEDEN

112

ALT FOR STÆRKT PÅ MOTORVEJ

112

POLITI SÆTTER OVERVÅGNING OP

Motorsport

MIKKEL MAC BLEV ETTER

Saxkjøbing Avis

DEN ONDE MALER FIK EN MINDESTEN

Annonce
Hop i havet

HOPPEDE I HAVET FOR MILJØET

Veterantog

KULDEGYSNINGER PÅ DEN GODE MÅDE

Lolland

SÆLMA OG LUFFE FIK NAVN

Traktortræf

FLERE DELTAGERE OG TILSKUERE END FORVENET

112

TO EFTERSØGES I SAG OM KRÆNKELSE

Erhverv

NORDIC SUGAR ØGER OVERSKUDDET

Hylddalen

- VI HAR ARMENE OPPE, MEN PÅ EN LIDT SJOV MÅDE

Hylddalen

ROSA FORSØDEDE LØRDAGEN

Annonce
Annonce