Annonce
Lolland

Brækkede ryg ved fald

Det var fra denne hochsitz, at Mette og hendes datter faldt ned. Skovejeren påpeger, at den står inde i skovstykket i den private skov, hvor man ikke har adgang. Foto: Jan Knudsen

Advarer andre mod at kravle op i en hochsitz.

VOLSHAVE Efter at være blevet fløjet på Rigshospitalet med ryggen brækket to steder og udsigt til at skulle være sygemeldt i et halvt til et helt år synes 32-årige Mette Raahauge Hansen fra Nykøbing, at hun vil komme med en advarsel til andre skovgæster:

Lad være med at lade dig friste af at kravle op i en hochsitz - altså en platform, der kan være hævet op til fem meter over jorden, og som jægerne sidder på, når de skyder ved for eksempel bukkejagt.

Det gjorde Mette og hendes datter Mynte på syv, men bunden røg ud af den gamle hochsitz af træ, og de landede begge på jorden, hvor Mette ikke kunne bevæge sig.

- Det skete søndag 14. november, hvor vi var på besøg hos mine forældre, der bor lige i nærheden af Volshave Skov, sydvest for Søllested. Sammen med min mor gik vi en tur i skoven, og min datter og jeg ville op at nyde udsigten fra skydetårnet, som vi har gjort det før, fortæller Mette Raahauge Hansen.

- Jeg kravlede først op og satte mig på en kontorstol, og så kravlede min datter op, og jeg hjalp hende ind. Vi er der i 5 til 10 sekunder, og så forsvinder bunden.

- Mynte står med ryggen til mig, og jeg når at gribe fat i kraven på jakken, så hun kunne lande ovenpå mig, og jeg lander først på jorden på min ryg ovenpå kontorstolen, der ligger ovenpå nogle bjælker i et tornekrat.

- Mynte lander ovenpå mig med sine 30 kilo og slipper med rifter i ansigtet, rejser sig og løber forskrækket rundt og skriger. Men jeg kan slet ikke bevæge mig, mine ben virker ikke, glemmer Mette aldrig.

- Min mor kigger bare og siger ikke noget. Hun er i chok, og jeg siger til hende, at hun skal ringe 112.

- Men jeg har ingen telefon med, siger hun, og det samme gælder mig, opdager jeg, så jeg siger til min mor, at hun må løbe hjem til morfar og ringe 112. Der er et godt stykke vej, og jeg får hevet kontorstolen væk og hævet mig en lille smule og får min datter hen til mig, og da vi har ligget et stykke tid, hører vi en bil.

- Det er ambulancen, siger jeg, "Nej, der er morfars bil," siger Mynte.

- Min mor har min telefon med, og jeg ringer 112. Via mobilens gps-koordinater finder to ambulancer og en politivogn frem til os i skoven, men jeg skal med helikopter til Rigshospitalet, fortæller Mette.

Hun har to brud i ryggen og får sat en metalplade ind, da noget i en knogle i en ryghvirvel er pulveriseret. Der er også røget en flig af noget knogle, og det har blokeret nerver, så Mette ikke kunne bevæge sine ben. Det fikser lægerne, så Mette heldigvis igen kan gå.

- Jeg kan trisse rundt derhjemme. Når jeg skal ud, må jeg bruge krykker eller rollator, og jeg er lige startet på genoptræning. Jeg er fortrøstningsfuld, selv om jeg har fået at vide, at jeg først vil være arbejdsklar om et halvt til et helt år. For jeg har mange smerter og kan ikke holde ud at stå særligt længe, fortæller Mette, der er sygemeldt fra sit job ved Guldborgsund Kommune som familiekonsulent.

- Men jeg skal tilbage til alt det, jeg savner. Det tager bare tid, og så må jeg leve med, at jeg nu altid vil være lidt stiv i ryggen. Men der er kun én vej: fremad.

Ulykken skete i den private skov Volshave Skov, ejet af godsejer Helge Danneskiold-Samsøe.

- Der står på de grønne skilte ved indgangene, hvad man må som skovgæst. Blandt andet at man skal holde sig til veje og stier, og at adgang sker på eget ansvar, siger han til avisen.

- Den pågældende hochsitz står inde i skovstykket, altså ikke ved vejen, og der har den stået i mange år, selv om der ikke drives jagt i skoven mere. Men derfor skal folk ikke kravle op i den eller andre hochsitz.

Den nederste halvdel af stigen op til platformen er nu fjernet, så man ikke kan kravle op.

Til spørgsmålet, om skovens skydetårne nu fjernes, svarer Helge Danneskiold-Samsøe, at de jo er lavet af naturmaterialer, der vil forgå, så de fjerner sig selv ad åre.

- Og nu kommer den her historie jo til at stå i avisen som skræk og advarsel, tilføjer han.

Bunden gik ud af skydetårnet i Volshave Skov, da Mette og hendes datter var kravlet derop. Mette siger, at der ikke står noget grønt skilt med regler ved den indgang, de benyttede. Foto: Jan Knudsen
Mette og hendes datter Mynte fotograferet tidligere på året, før ulykken. Foto: Privat
. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Annonce
Guldborgsund

FORMAND FOR HANDICAPRÅD: HAR IKKE HØRT NOGEN RÅBE OP OM UNØDVENDIGE AMPUTATIONER

Annonce
112

NATLIGT INDBRUD HOS KØBMAND: POLITIET EFTERLYSER VIDNER

Annonce
Forsiden netop nu
Landbrug

STOR TILFREDSHED MED HØSTEN: - DET SER RIGTIG GODT UD

112

RØG FRA GARAGE-BRAND SPREDTE SIG TIL HUS

Guldborgsund

OPGAVE I UDBUD: HVEM SKAL LEVERE MAD OG DRIKKE TIL STUDERENDE?

112

TRE NARKOBILISTER STOPPET

112

FULD BILIST RAMTE AUTOVÆRNET

Lolland

RØDBY VÆRT FOR DM I GOKART - OG FORUDE VENTER EM

Guldborgsund

HEMMELIGT PROJEKT OM KUNST TIL SYDSPIDSEN

Guldborgsund

BØRNETALLET STIGER: PAVILLONER SKAL SKABE MERE PLADS I BØRNEHUS

Sport

KAMP MOD JURASTUDERENDE KAN FÅ JURIDISK EFTERSPIL

Lolland

FØRSTE SKOLEDAG: - VI ER KOMMET TIL MARIBO FOR BØRNENES SKYLD

Guldborgsund

FORMAND FOR BYLAV: - ET SKRÅPLAN AT LADE BYGNINGER FORFALDE, SÅ DE KAN RIVES NED

Lolland

FORÆLDRE TIL MULTIHANDICAPPET PIGE: KOMMUNEN STRAFFER OS FOR AT VÆRE KRITISKE

Lolland

BRAGENDE SUCCES: OPERAFESTIVAL VENDER TILBAGE

Annonce
Vejr

SOMMERVEJRET FORTSÆTTER: OP TIL 29 GRADER PÅ LOLLAND I WEEKENDEN

Sundhed og sygehus

REGION SJÆLLAND LAVER HANDLEPLAN: SKAL FOREBYGGE AMPUTATIONER

112

KVINDE RAMT AF BIL I FODGÆNGERFELT

112

TUK-TUK OG BIL I SAMMENSTØD - MAND KØRT PÅ SYGEHUSET

Guldborgsund

SE BILLEDERNE: BAKKESANGERINDER DANSEDE, STRUTTEDE OG GJORDE KINDERNE RØDE

112

BRÆNDENDE STJÅLET BIL SPÆRREDE VEJ - TO YNGRE MÆND SET LØBE VÆK

Femern

REGERINGEN OVERVEJER AT LADE TUNNELFABRIKKEN VED RØDBYHAVN BESTÅ EFTER FEMERN-BYGGERIET

Lolland

UDSAT FOR VOLD PÅ CAFÉTOILET

Annonce
Annonce