Annonce
Lokal nyt

Brager frem i ny erhvervsundersøgelse

Lolland Kommune tager et stort spring frem i en ny opgørelse over erhvervslivets fremgang i kommunerne. Her ses industrihavnen i Nakskov. Foto: Anders Knudsen

Positiv stemning om Lolland øger lysten til at investere i kommunen.

LOLLAND Lolland Kommune er den kommune i Danmark, der har oplevet den største fremgang i den årlige undersøgelse "Lokale erhvervspræstationer", der udarbejdes af det uafhængige analysebureau Iris Group. Hele 40 pladser har kommunen flyttet sig fremad fra 2021 til 2022.

- Det er et meget glædeligt budskab, og det er endnu et tydeligt tegn på, at Lolland Kommune er inde i en helt anden udvikling end for få år siden, siger borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (S).

Ifølge borgmesteren er en del af forklaringen på fremgangen, at Femern-byggeriet skaber nye muligheder og tiltrækker nye virksomheder til området.

- Men det vigtigste er, at der er kommet en helt anden stemning omkring Lolland. Det er meget mere oplagt at starte ny virksomhed eller at investere i eksisterende virksomheder, når lokalområdet er inde i en positiv udvikling. Samtidig er det resultatet af en langsigtet indsats, hvor vi som kommune har investeret i nye erhvervsområder og en stærk lokal erhvervsservice, forklarer Holger Schou Rasmussen.

Vilje til investering

Lolland Kommune har i 2022 placeret sig som nummer 49 ud af 94 i den samlede vurdering, men en endnu flottere præstation gemmer sig faktisk indenfor et af de tre hovedområder, kommunerne er blevet bedømt på.

Lolland Kommune indtager en placering som nummer 15 på hovedområdet "Iværksætteri og vækstvirksomheder", lige over Køge på en placering som nummer 16. For Lolland er der her tale om et meget markant spring fra en 74. plads i 2021.

- Det vil være forkert at sige, at det ikke kommer bag på mig, for så stor en fremgang havde jeg trods alt ikke regnet med, siger Mikkel Wesselhoff, administrerende direktør for Business Lolland-Falster, som driver iværksætterindsatsen på Lolland-Falster.

- Men vi kan jo se på vores egne tal, og på de aktiviteter og tilbagemeldinger, vi registrerer hos erhvervslivet og investorerne, at det går ufattelig godt. Der er mange faktorer, der spiller ind, men Femern-byggeriet er næppe så stor en faktor, som de fleste måske ville tro. Vi ser nogle dygtige og kompetente iværksættere samt en markant øget vilje til at investere i erhvervslivet, fortsætter Mikkel Wesselhoff.

- Lolland Kommune er i den årlige undersøgelse "Lokale erhvervspræstationer" fra analysebureauet Iris Group hoppet fra en 89. til en 49. plads, hvilket er den største fremgang blandt alle kommuner.
- Guldborgsund Kommune går en plads frem fra nummer 88 til nummer 87 ud af de 94 kommuner, der er med i undersøgelsen.
- Gentofte, Ballerup og Glostrup ligger i top tre, mens Stevns ligger sidst.

Annonce

Iværksættertrang

Undersøgelsen bedømmer kommunernes præstationer indenfor området "Iværksætteri og vækstvirksomheder" ud fra 10 indikatorer, der tilsammen giver et overblik over evnen til at skabe nye virksomheder og til at få mindre virksomheder til at vokse.

En central indikation er antal nye virksomheder pr. 1.000 indbyggere, ligesom de nye virksomheders overlevelsesrate og jobskabelse er med i bedømmelsen.

Vækstvirksomheder vurderes blandt andet ud fra, hvor stor en andel af virksomhederne i kommunen, der opfylder betingelserne for at kunne kategoriseres som højvækstvirksomhed.

Udover "Iværksætteri og vækstvirksomheder" har undersøgelsen bedømt kommunerne på præstationer indenfor "Arbejdspladser, indkomst og produktivitet" samt "Eksport".

Annonce
Lolland

AFTALE PÅ PLADS: VARMESTRIDEN PÅ PAUSE

Annonce
Annonce
Lolland

TRAFIKSTYRELSEN SKAL HOLDE LOKALTOG I ØRENE

Guldborgsund

OMSTRIDT BYGGERI: NU STOPPER TREDJE CHEF PÅ FJERDE ÅR

Lolland

AFTALE PÅ PLADS: VARMESTRIDEN PÅ PAUSE

Guldborgsund

- MEGET, MEGET TRIST

Guldborgsund

BRÆDDER: - KATASTROFAL KONKURS OG UACCEPTABEL POLITISK HÅNDTERING

Guldborgsund

BO-HUS HAR SAT ET MARKANT AFTRYK

Guldborgsund

FOLKETIDENDE VED BO-HUS: SÅDAN ER STEMNINGEN

Guldborgsund

BO-HUS KONKURS: KOMMUNEN HAR MANGLET DOKUMENTATION FOR STIGENDE UDGIFTER

Guldborgsund

3F-FORMAND: BO-HUS' MEDARBEJDERE ER ULYKKELIGE

Guldborgsund

BO-HUS KONKURS: PROJEKTER FOR OVER 400 MILLIONER I KLEMME

Guldborgsund

KURATOR I BO-HUS: KOMMUNEN FRAVÆLGER LOKALE ARBEJDSPLADSER

Guldborgsund

BO-HUS KONKURS - 100 MAND SENDT HJEM

Guldborgsund

STORSTRØMSBRO: FØRSTE BRODRAGER SKAL NU PÅ PLADS

Sport

FORLÆNGER MED FORMSTÆRK KEEPER

Lolland

DE FLESTE SMÅBØRNSFORÆLDRE VÆLGER MADPAKKEN FRA

Guldborgsund

- MEGET, MEGET TRIST

Annonce
Guldborgsund

BRÆDDER: - KATASTROFAL KONKURS OG UACCEPTABEL POLITISK HÅNDTERING

Guldborgsund

TILLADELSE TIL NYT VANDVÆRK ER I HUS

Vejret

VEJCHEF OM GLATTE VEJE: - PAS PÅ HINANDEN

Lolland

KLAGENÆVN: INDSIGELSER TIL KOMMUNEPLANEN BLEV MANGELFULDT GENGIVET

Corona-virus

GULDBORGSUND HAR REGIONAL CORONAREKORD

Lokal nyt

NY MÅLING: VIL DANSKERE UD AF FIFA?

Lolland

HER VIL PRIVAT INVESTOR BYGGE SENIORBOLIGER

Annonce
Annonce