Annonce
Guldborgsund

Broåbning tager tid for Banedanmark

Det er en større procedure for Banedanmark at åbne klappen for sejlere ved Kong Frederik IXs Bro, så togpassagererne skal igen køre med togbusser. Foto: Anders Knudsen

Omstændelig procedure for broåbning i forbindelse med arbejde på nyt signalsystem.

NYKØBING Når klappen på Kong Frederik IXs Bro i den kommende tid kun åbnes for sejlere i weekenderne og ved kapsejladsen Baltic Race, kommer det til at betyde, at Lollandsbanen ikke kører over broen, og derfor skal passagererne med togbus mellem Grænge og Nykøbing.

Mandag genoptog Lokaltog ellers kørslen over broen igen efter måneders arbejde med at skifte togskinnerne på strækningen mellem Nykøbing Station og Øster Toreby.

Signalnøgle forsinker

Nu er det arbejdet med et nyt signalsystem i forbindelse med opgraderingen af jernbanen mellem Ringsted og Rødby, som skal tages i drift i december, og det kommende byggeri af en ekstra jernbanebro over Guldborgsund ved siden af den nuværende jernbanebro ved Kong Frederik IXs Bro, som har betydet, at Banedanmark havde planlagt arbejdet således, at planen var at lukke for gennemsejlinger allerede her i starten af august.

Men efter ønske fra lystsejlerne har Banedanmark givet sig så meget, at broen kan åbnes for gennemsejling i weekenderne her i august og i forbindelse med kapsejladsen Baltic Race om et par uger.

Proceduren for åbning og lukning af broen er dog ændret væsentligt, så det nu tager cirka 55 minutter. Den ændrede procedure for åbning og lukning skyldes ombygningen af sikringsanlægget i forbindelse med implementeringen af det nye signalprogram, forlyder det fra Lokaltogs presseansvarlig.

Det betyder ikke, at broen vil være åben i de 55 minutter og dermed forstyrre biltrafikken over broen lige så længe. Men derimod, at en medarbejder fra Banedanmark rent fysisk skal komme med en nøgle, som kan frakoble togenes signalsystem før broåbning og tilkoble igen, når klappen igen er gået ned. Hvorefter personen skal returnere til fjernstyringsenheden på Nykøbing Station for at kunne aktivere grønt signal for togene, så de igen kan køre på skinnerne ind mod Nykøbing. Og hele den procedure hænger ikke sammen med togkørsel for Lollandsbanen.

For ikke helt at stoppe togkørslen i cirka en time ved hver broklapåbning har Lokaltog, som Lollandsbanen er en del af, besluttet at indsætte togbusser.

Passagerer hos DSB kører allerede nu med togbusser mellem Nykøbing og Rødby Færge, da der ikke længere kører tog på strækningen. Fra køreplansskiftet i december ophører DSB dog også med at køre togbusser mellem Nykøbing og Rødby Færge.

I wekenderne lørdag 14. og søndag 15. august, lørdag 21. og søndag 22. august samt lørdag 28. og søndag 29. august vil der blive indsat togbusser på Lollandbanens strækningen mellem Nykøbing og Grænge i tidsrummet mellem klokken 09.20-19.32.
Onsdag 25. august, torsdag 26. august og fredag 27. august vil der i forbindelse med afvikling af kapsejladsen Baltic Race ligeledes på grund af de tidskrævende broåbninger blive indsat togbusser i tidsrummet mellem klokken 11.15-20.45.
Togbusser afventer hinandens ankomst i Grænge.
Det betyder, at man vil opleve længere rejsetid end normalt, og at togbussen kan have afgangstid FØR den ordinære køreplan for toget.
Foruden de ovennævnte datoer vil der om aftenen mandag og tirsdag i næste uge blive indsat togbusser på hele strækningen mellem Nakskov og Nykøbing. Det sker i forbindelse med almindelig vedligehold af skinnerne på strækningen.
Kilde: Lokaltog

Annonce
Annonce
Politik

Efter omvalg: Ny spidskandidat valgt

Annonce
Strejke

500 strejkende på Femern-byggeri beordres tilbage på arbejde

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

ERHVERVSFORMAND ER HARM OVER, AT CAFÉ-EJER IKKE KAN FÅ BANKKONTO

Guldborgsund

ULOVLIGT BYGGERI VÆKKER HARME

112

BUTIKSTYVE ANHOLDT - TRODSEDE INDREJSEFORBUD

Lolland

DODEKALIT-FORMAND OPFORDRER TIL SAMARBEJDE I STEDET FOR BENSPÆND

Sygehus

TOUR DE FRANCE KAN GIVE EKSTRA TRAVLHED PÅ SYGEHUSET

112

BIL OG BUS I UHELD - CHAUFFØR KØRT PÅ SYGEHUSET

Vejret

ONSDAG PÅ SYDHAVSØERNE: SOL, TØRT OG OP TIL 26 GRADER

Lokal nyt

LIVREDDERE ADVARER MOD LETSINDIGHED MED PADDLE BOARDS

112

NY LEGEPLADS OVERMALET MED SJOFLE UKVEMSORD

112

"BANKMAND" FRANARREDE 82-ÅRIG STØRRE BELØB

Guldborgsund

SIKKE ET SLAG! HOLE IN ONE TIL 160.000 KRONER

112

EKSPLOSIONSAGTIG BRAND I CAMPINGVOGN

Guldborgsund

84-ÅRIG UDSAT FOR TYVERI PÅ ÅBEN GADE VED HØJLYS DAG

Annonce
Biler

LÆNGERE VENTETID PÅ RESERVEDELE

112

GULD- OG SØLVSMYKKER STJÅLET VED INDBRUD

Guldborgsund

ÆLDRE MÅ VENTE PÅ, AT HJEMMEHJÆLPERE BLIVER SAT FRI

112

NARKOPÅVIRKET BILIST PARKEREDE PÅ MOTORVEJEN

Sport

NFC-TRÆNER VENTER NYE SPILLERE INDEN VINDUET LUKKER

Lokal nyt

LOKALE UDVIKLINGSPROJEKTER FÅR MILLIONSTØTTE

Femern

UTILFREDSE FEMERN-ARBEJDERE BLOKERER INDGANG OG FORTSÆTTER STREJKE

Guldborgsund

RINGEDE 112 FLERE GANGE: KVINDE SIGTET FOR MISBRUG AF FARESIGNAL

Annonce
Annonce