Annonce
Guldborgsund

Bro-forsinkelse kan give passagerer et ekstra skift

Forsinkelsen af den nye Storstrømsbro vil i 2025 formentlig få uheldige konsekvenser for de togrejsende. Foto: Anders Knudsen

- Det er et sammensurium af sindssyghed, der vælter ned over vores bane, og jeg bliver helt tosset! udbryder pendlertalsmand Tanja Beckmann Sørensen

FALSTER Den seneste forsinkelse på byggeriet af den nye Storstrømsbro får med stor sandsynlighed ærgerlige konsekvenser for de togrejsende til og fra Lolland-Falster. Det fremgår af en orientering til Folketingets Transportudvalg.

Sidste år blev det meldt ud, at byggeriet blev forsinket med et år, og 26. maj annoncerede Vejdirektoratet yderligere en forsinkelse: Der kommer ikke som hidtil ventet til at køre tog over den nye bro fra 2024, men først fra 2026.

I orienteringen skriver transportminister Benny Engelbrecht (S), at togtrafikken, der skulle have kørt på den nye bro, i 2024 fortsat kan køre på den gamle. Sporet skal dog gennemgås, så det sikres, at det er i stand til at håndtere trafikken.

Elektriske tog

Men så kommer den dårlige nyhed:

"Fra 2025 bliver det forventeligt nødvendigt, at nogle passagerer i landsdels- og regionaltogstrafikken skal foretage et ekstra skift. De nærmere konsekvenser for togtrafikken vil blive afklaret i et samarbejde med Banedanmark og DSB".

Folketidende har bedt Transportministeriet om en uddybning, og meldingen fra ministeriet er, at planlægning af togtrafikken er specielt kompliceret i disse år på grund af bindinger mellem det nye signalsystem, som er ved at blive indført, elektrificeringen, og det antal tog, som teknisk kan køre på de forskellige typer af jernbaner.

Når der er risiko for, at passagererne får et ekstra skift, hænger det således sammen med de nye, elektriske tog, der er bestilt. De skal efter planen indsættes i 2025, men vil ikke kunne køre over den gamle Storstrømsbro, da den ikke har køreledninger.

Derfor bliver det formentlig nødvendigt fortsat at køre med IC3-togene. Men de skal efter planen flyttes til andre ruter, så derfor bliver der efter alt at dømme brug for i hvert fald på nogle afgange at køre med de elektriske tog.

- For at kunne betjene alle passagerer vil det forventeligt være nødvendigt, at nogle passagerer skal foretage et ekstra skift på deres rejse, men omfanget søges minimeret, og det undersøges også, om der skulle være muligheder for helt at undgå det. Undersøgelsen af dette er i gang, og det er derfor for tidligt at sige noget mere konkret, men det er en forudsætning, at togbetjeningen af Nykøbing Falster bliver opretholdt, understreger Transportministeriet.

Annonce

Alting går i ged

Pendlertalsmand Tanja Beckmann Sørensen fra Nykøbing river sig i håret over meldingen.

- Det er en klassisk måde at få alting til at gå i ged på. Det har kæmpe indflydelse på, hvordan man pendler frem og tilbage, og oveni alle de andre forstyrrelser og forsinkelser er det kæmpeøv! udbryder hun.

Tanja Beckmann Sørensen forstår godt, at man er nødt til arbejde med det materiel, der er.

- Men det er som at få en spand koldt vand i hovedet, for i forvejen er det et problem. Der er så mange, der står af og fravælger toget, fordi man hurtigere kan komme ind med bil. Men så bliver motorvejene belastet, og så kan man se alle borgmestrene op langs motorvejen gå i nedsmeltning over den trafik og støj, der er, siger hun og tilføjer, at flere undersøgelser viser, at det er svært at få folk tilbage i togene, når først de er blevet fravalgt.

Hun tilføjer også, at der ikke er meget at gøre nu, men at man skulle have været på dupperne tidligere.

- Man kan give nogle en næse og sige, man vil prøve at minimere konsekvenserne. Men jeg forstår ikke, at der ikke har været en bedre kontrol med Storstrømsbro-byggeriet, for fra dag et har man kunnet se problemer med arbejdsmiljøet og underentreprenører, der går konkurs og alt muligt andet. Det er et sammensurium af sindssyghed, der vælter ned over vores bane, og jeg bliver helt tosset!

Tanja Beckmann Sørensen tilføjer, at hun i forvejen har fået et varsel om, at der formentlig kommer en ekstra periode i efteråret i år, hvor der skal indsættes togbusser - men hun har endnu ikke fået det bekræftet.

Annonce
Juletid

DET ER STADIG MULIGT AT SKAFFE JULEANDEN

Annonce
Annonce
Guldborgsund

KRIG OG KLIMAKRISE ER EN DEL AF PRISBELØNNET LOLLIKS HVERDAG

Lolland

JULEHJÆLP: REKORD-DONATION TIL REKORDMANGE ANSØGERE

Guldborgsund

PRIVATSKOLE GODKENDT AF MINISTERIUM

Guldborgsund

AMBITIØS UDVIKLINGSPLAN ER KLAR FOR FÆRGEHAVN

Guldborgsund

MØD DRENGENE PÅ BRÆNDTE EGE

Håndbold

EM-MEDALJETAGERE STILLER OP I NÆSTVED, NÅR SÆSON GENOPTAGES

Lolland

HVEM SKAL VÆRE ÅRETS Ø 2023?

Lolland

HVORDAN SER FREMTIDENS SKOLE UD?

Lolland

- UDVIKLINGEN SKAL KUNNE LØFTE NAKSKOV SOM ET STED AT BO OG BESØGE

Guldborgsund

UNDERBUKSER OG SUND SKEPSIS KAN BESKYTTE MOD IT-SVINDEL

Lolland

TILFREDSE TRODS MINDRE INDTJENING

Lolland

HER ARBEJDER MAN MED AT SKAFFE RENT DRIKKEVAND - TIL ALLE

Guldborgsund

FORENING HAR AMBITIONER FOR SÆRLIG MOTORSPORT

Guldborgsund

KOMMUNE GIVER LOV TIL NYT VANDVÆRK

Lolland

SHUBBER GAV KONCERT I 91-ÅRIGE ELSES STUE

Guldborgsund

72 NYE BOLIGER STÅR SNART KLAR

Annonce
Guldborgsund

NY PLAN FOR KOBBELSØLEJR

112

MYSTISK BRAND I REDSKABSKUR VED SKOLE

Guldborgsund

SYGEHUS: RS-VIRUS HAR RAMT TIDLIGERE I ÅR

Livsstil

LAN DIN EGEN JULESNAPS - DU KAN GODT NÅ DET

Guldborgsund

91-ÅRIG NYDER STADIG SIN AFTENWHISKY

Lolland

HER ER DER EKSTRA BEHOV FOR SALG AF KLEJNER

Guldborgsund

BILFORHANDLER ÅBNER FOR KRÆMMERMARKED

Annonce
Annonce