Annonce
Guldborgsund

Bro-forsinkelse kan give passagerer et ekstra skift

Forsinkelsen af den nye Storstrømsbro vil i 2025 formentlig få uheldige konsekvenser for de togrejsende. Foto: Anders Knudsen

- Det er et sammensurium af sindssyghed, der vælter ned over vores bane, og jeg bliver helt tosset! udbryder pendlertalsmand Tanja Beckmann Sørensen

FALSTER Den seneste forsinkelse på byggeriet af den nye Storstrømsbro får med stor sandsynlighed ærgerlige konsekvenser for de togrejsende til og fra Lolland-Falster. Det fremgår af en orientering til Folketingets Transportudvalg.

Sidste år blev det meldt ud, at byggeriet blev forsinket med et år, og 26. maj annoncerede Vejdirektoratet yderligere en forsinkelse: Der kommer ikke som hidtil ventet til at køre tog over den nye bro fra 2024, men først fra 2026.

I orienteringen skriver transportminister Benny Engelbrecht (S), at togtrafikken, der skulle have kørt på den nye bro, i 2024 fortsat kan køre på den gamle. Sporet skal dog gennemgås, så det sikres, at det er i stand til at håndtere trafikken.

Elektriske tog

Men så kommer den dårlige nyhed:

"Fra 2025 bliver det forventeligt nødvendigt, at nogle passagerer i landsdels- og regionaltogstrafikken skal foretage et ekstra skift. De nærmere konsekvenser for togtrafikken vil blive afklaret i et samarbejde med Banedanmark og DSB".

Folketidende har bedt Transportministeriet om en uddybning, og meldingen fra ministeriet er, at planlægning af togtrafikken er specielt kompliceret i disse år på grund af bindinger mellem det nye signalsystem, som er ved at blive indført, elektrificeringen, og det antal tog, som teknisk kan køre på de forskellige typer af jernbaner.

Når der er risiko for, at passagererne får et ekstra skift, hænger det således sammen med de nye, elektriske tog, der er bestilt. De skal efter planen indsættes i 2025, men vil ikke kunne køre over den gamle Storstrømsbro, da den ikke har køreledninger.

Derfor bliver det formentlig nødvendigt fortsat at køre med IC3-togene. Men de skal efter planen flyttes til andre ruter, så derfor bliver der efter alt at dømme brug for i hvert fald på nogle afgange at køre med de elektriske tog.

- For at kunne betjene alle passagerer vil det forventeligt være nødvendigt, at nogle passagerer skal foretage et ekstra skift på deres rejse, men omfanget søges minimeret, og det undersøges også, om der skulle være muligheder for helt at undgå det. Undersøgelsen af dette er i gang, og det er derfor for tidligt at sige noget mere konkret, men det er en forudsætning, at togbetjeningen af Nykøbing Falster bliver opretholdt, understreger Transportministeriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alting går i ged

Pendlertalsmand Tanja Beckmann Sørensen fra Nykøbing river sig i håret over meldingen.

- Det er en klassisk måde at få alting til at gå i ged på. Det har kæmpe indflydelse på, hvordan man pendler frem og tilbage, og oveni alle de andre forstyrrelser og forsinkelser er det kæmpeøv! udbryder hun.

Tanja Beckmann Sørensen forstår godt, at man er nødt til arbejde med det materiel, der er.

- Men det er som at få en spand koldt vand i hovedet, for i forvejen er det et problem. Der er så mange, der står af og fravælger toget, fordi man hurtigere kan komme ind med bil. Men så bliver motorvejene belastet, og så kan man se alle borgmestrene op langs motorvejen gå i nedsmeltning over den trafik og støj, der er, siger hun og tilføjer, at flere undersøgelser viser, at det er svært at få folk tilbage i togene, når først de er blevet fravalgt.

Hun tilføjer også, at der ikke er meget at gøre nu, men at man skulle have været på dupperne tidligere.

- Man kan give nogle en næse og sige, man vil prøve at minimere konsekvenserne. Men jeg forstår ikke, at der ikke har været en bedre kontrol med Storstrømsbro-byggeriet, for fra dag et har man kunnet se problemer med arbejdsmiljøet og underentreprenører, der går konkurs og alt muligt andet. Det er et sammensurium af sindssyghed, der vælter ned over vores bane, og jeg bliver helt tosset!

Tanja Beckmann Sørensen tilføjer, at hun i forvejen har fået et varsel om, at der formentlig kommer en ekstra periode i efteråret i år, hvor der skal indsættes togbusser - men hun har endnu ikke fået det bekræftet.

  • Forsinkelsen af den nye Storstrømsbro vil i 2025 formentlig få uheldige konsekvenser for de togrejsende. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Lolland-Falser

Stigende vandstande og voldsomme storme har konsekvenser: Flere og flere melder sig

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd