Annonce
Lolland

Byfornyelse tager næste skridt

Byfornyelsesprojektet tager udgangspunkt i en række skitser udarbejdet af arkitektfirmaet Norrøn. Foto: Claus Hansen/arkiv

Foreninger i byfornyelse har indgået samarbejdsaftale med virksomheden Landskaberne.

RØDBY Sydlollands Borger- og Erhvervsforening samt Købstadshotellet har for nylig holdt møde om planerne for byfornyelse i Rødby. På mødet blev der underskrevet samarbejdsaftale med virksomheden Landskaberne, der hjælper til med projektet.

- Den samarbejdsaftale er noget, som Landskaberne har sat i søen, så alle parter forpligtiger sig til at engagere sig fuldbyrdet i det her. Det var også en af betingelserne for, at Landskaberne vil gå 100 procent ind i det her. De er drevet af fondsmidler, har afsat midler af til det her og går meget ind i det her, hvis foreningerne engagerer sig, fortæller Jesper Bergdal Kolath, der er formand for Sydlollands Borger- og Erhvervsforening.

Med aftalen i hus er Landskaberne blevet en slags facilitator til projektet.

- Med Købstadshotellet er det i forhold til at videreudvikle den tanke, der har været fra start af - sideløbende med byfornyelsen, som de også har taget hånd om. De er i kontakt med alle de aktive enheder i byfornyelsen og Købstadshotellet, blandt andet Sara Deis i Lolland Kommune, fortæller Jesper Bergdal Kolath, der samtidig er glad for at få byfornyelsen på anden end bare frivillige hænder.

- Det er rigtigt fedt for både Købstadshotellet og for os, fordi vi har jo allesammen arbejde, familie og alt det der, vi skal prøve at passe ved siden af. Her tager de teten og prøver at styre det. Som et led i aftalen refererer de til os - og spørger selvfølgelig også, inden at de træder ud i et eller andet. Men vi har givet dem tommel op til, at de bare kan gå i krig, så der kommer gang i det, fortsætter han.

Den oprindelige plan til byfornyelsen var at fokusere indsatsen omkring det gamle pakhus i den ene ende af Østergade og omkring Torvet og det tidligere rådhus i den anden. I mellemtiden er det dog lykkedes pakhuset at få en stor donation på 8,9 millioner kroner fra Den A. P. Møllerske Støttefond.

- Med byfornyelsesmidlerne havde vi udtænkt os og havde nogle forhåbninger om at lave noget i hver ende af byen. Men det giver ikke rigtig mening, at vi sætter byfornyelsesmidlerne nede omkring pakhuset, når de ligesom har fået deres eget. Så der skal vi også have tænkt ind, hvordan vi kan få det til at harmonere, fortæller Jesper Bergdal Kolath.

Det er planen i midten eller slutningen af februar at holde en byvandring i Rødby, hvor man kan høre mere om planerne for byfornyelsesprojektet. Datoen bliver dog først lagt helt fast på et kommende møde mellem foreningerne og Landskaberne i næste uge, fortæller Jesper Bergdal Kolath, her afbildet ved juletræstændingen i Rødby i december. Foto: Claus Hansen/arkiv
Købstadshotellet holder generalforsamling 24. februar klokken 19.30 i Willers Gård. Foto: Claus Hansen/arkiv
Annonce
Annonce
Lolland

Rumænske Eduard elsker at spille fodbold i Maribo

Annonce
Lokal nyt

Indret haven til leg og øg biodiversiteten

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

Sandby Kirke får foræret en skov

Guldborgsund

De arbejder tæt sammen om patienterne: Nu skal samarbejdet også ind i studierne

Lolland

Udvalg vil have mere ud af støtten til store events

Lokal nyt

Jobpatruljen søger frivillige

Guldborgsund

Danmarks ældste cykelløb trak stadig mange deltagere

Guldborgsund

Plan om lejligheder i Midtpunktet på vej ud

Maribo

Sælger ud af lokalhistorien

Lolland

Den sidste trosse er smidt i land. EU's fiskekvoter har umuliggjort deres erhverv

Guldborgsund

Flemming Krøll forlader revyskole

112

Stjal jordstampere fra biler

Lolland

Hårde ord i lang debat om specialskoler

Lolland

S-politiker er ikke inhabil - foreløbig

Lolland

Dansk militært mesterskab i frit fald holdes lokalt

Annonce
Lolland

Debatterede forsvarsforbehold til kommende folkeafstemning

Guldborgsund

Et hårdt comeback efter corona

112

Lastbil tabte kul over længere strækning

Erhverv

Frimann Biler overtager forhandling af to bilmærker

Lolland

Turistkreds vil hædre to kvinder - lynhurtigt fundet via radio

Lokal nyt

Forventer øget smitte med corona senere på året

112

Spottede mand med gevær på banegård

Lokal nyt

Politikere vil have undersøgt mystisk dødsfald hos havørn til bunds

Annonce
Annonce