Annonce
Saxkjøbing Avis

Campisterne tripper før åbning

2022 bliver forhåbentlig et godt år med mange gæster - Sakskøbing Camping krydser fingre! Foto: Claus Hansen

Der er lige godt en måned til, at fastliggerne bliver lukket ind på pladsen

SAKSKØBING Det har været nogle ret specielle år for de danske campingpladser. Generelt var 2020 et svært år - flere måneder med tvangsnedlukninger gjorde indhug i sparegrisen på campingpladserne. Året efter, 2021, var mere medgørligt. Tyskerne kom stadig ikke i hobetal, som vi er vant til her i vores hjørne af landet, men det løste sig faktisk ganske automatisk.

- De danske gæster tog over i stedet. Der var slet ikke lige så mange som normalt, det er klart. Normalt stopper mange af dem sydfra en dag eller måske to her, før de skal videre mod Norge eller Sverige, men det gør danskerne heldigvis ikke. De bliver måske 10 dage - i hvert fald en uge. Det gjorde, at sæsonen sidste år endte med at være ret fornuftig, konkluderer Ole Madsen, lejrchef hos Sakskøbing Camping, da avisen forleden kiggede forbi.

I disse dage er pladsen nogenlunde stille. En god håndfuld håndværkere, primært danske, ligger i deres campingvogne, når de ikke er i gang med at arbejde på tunnellen til Tyskland, men ellers er der langt mellem de helt store oplevelser på denne tid af året.

- Fastliggerne får lov til at komme ind her to uger før alle andre. Vi åbner for alle 1. april, det er en fredag i år, og vores faste kunder, der har campingvognen stående, får lov til at komme lidt tidligere. Men de ringer jo allerede 1. januar og spørger, hvornår vi åbner - det er virkelig en livsstil for mange, forklarer Ole Madsen, mens vi spankulerer rundt på campingpladsen og nyder de, for årstiden, lune vinde, der blæser ind.

Men lidt sker der trods alt. Hytterne, der ligger allerbagerst på pladsen, er ved at få en stille overhaling, forklarer lejrchefen.

- Vi kan simpelthen mærke en efterspørgsel på en lidt lækrere oplevelse. Derfor er vi ved at opgradere hytterne med eget bad og toilet. En, der har camperet i mange år, har intet problem med at rende over til toiletterne, der ligger ude på pladsen, men der er mange af de nyere campister - særligt dem, der måske er lidt ældre, der gerne vil have den slags i nærheden. Og så handler det i sidste ende om, at vi måske har fået flere af "dem her" mellen fingrene, siger Ole Madsen og gnider fingrene sammen, for han taler selvsagt om kroner og øre.

Helt øde er pladsen dog ikke. Hvis man står helt stille, så høres en banken et sted fra pladsen. Den nysgerrige journalist følger lyden - hvem er det, der banker, og så lige her midt i en periode, hvor pladsen endnu ikke er åben?

Det er Jens August Christensen, der har folkeregisteradresse i Tappernøje, som er ved at få en ramme af træ, der skal danne fundament for hans sommerture til Sakskøbing de næste mange år, til at makke ret, Det er lidt af en kamp, lader han forstå, men nu er projektet endelig kommet på ret køl.

Han har købt det, der på fagsprog kaldes et "stand-by-telt". Det er en teknologisk landvinding indenfor campingverdenen - et telt, der ikke skal slås hverken op eller ned, men bliver stående år efter år, ganske som et kolonihavehus eller et lille sommerhus.

- Man kører campingvognen ind til det, og så lader man bare teltet stå, hvis man vil køre campingvognen en tur til Jylland. Man behøver ikke pille teltet ned igen, som man gør med et normalt fortelt til en campingvogn, forklarer Jens August Christensen, der i mellemtiden har fået besøg af sin bror.

For det meste ånder pladsen fred og ro. Fastliggernes telte og campingvogne står plantet på deres vante pladser. Der mangler bare den summen af liv, der kendetegner campingpladserne om sommeren.

Der er kun en måneds tid til, at fastliggerne kommer igen. De er klar og har været det længe. Men hvordan bliver 2022 for Sakskøbing Camping?

- Jeg tror, det bliver en god sæson. Tyskerne må forhåbentlig komme igen, og vi har set mange danskere de sidste par år. Det er jo mest en voksenplads. Der er sjældent mange børn, og det er helt fint, det passer rigtig godt her, forklarer lejrchef Ole Madsen.

Jens August Christensen forbereder pladsen til nyerhvervelsen. Foto: Claus Hansen
Annonce
Annonce
Lolland

Pussy Power i Reventlowparken

Annonce
112

Tilbageholdt af kvinde: Knallertkører havde promille på 1,92

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

Mange kæmper alene og taber kampen mod vægten

112

Mand truede med kniv

112

Politiets Dølle-rapport: Graffiti, kokain, billet-tyveri og ukvemsord

Lolland

Fart og en duft af dyre dråber

Sport

BK Thor-bryder besvimede ved NM

112

Bil udbrændte i natlig brand

Dølle

29-årig fængslet for Dølle-drab - nægter sig skyldig

Femern

Dansk firma får Femern-ordre til tocifret millionbeløb

Dølle

Dølle-ulykke: Fodgænger er fortsat i kritisk tilstand

Lolland

Kørestolsbrugere dømt ude - svømmetur fra badebro kommer ikke til at ske

112

Brand i tandklinik i nat - lejligheder evakueret

Guldborgsund

Bjørnekloen er dukket op igen langs lokal å

Lokal nyt

Årets første officielle sommerdag kan komme på torsdag

Annonce
Guldborgsund

Nej til gasledning - Vil sætte strøm til sukkerfabrik ved aktion

Guldborgsund

Flydende vin- og kaffebar er så godt som klar til åbning

Lolland

Tilbage i velkendte rammer som byens nye brugsuddeler

Dølle

Efterlyst drabsmistænkt er blevet anholdt

Guldborgsund

Madens Folkemøde inviterer til infomøde for frivillige

Sport

Pleidrup forlænger med NFC og bliver breddechef i klubben

Dølle

De små fik også danset på Dølle

Guldborgsund

Større kommunalt pop-up-miljø ved havn

Annonce
Annonce