Annonce
Guldborgsund

Centerboliger kan komme i ny høring

Der har været en særlig stor efterspørgsel fra handelslivet i Guldborgsundcentret til forholdsvis billige lejelejligheder til medarbejdere nær Guldborgsundcentret. Derfor ønsker Holberg Fenger Gruppen, der ejer størstedelen af Guldborgsundcentret, at bygge boliger oven på centret. Foto: Holberg Fenger Gruppen

Udvalg ønsker alligevel etablering af 70 boliger ved Guldborgsundcentret i høring.

NYKØBING I november 2019 ønskede teknik, miljø og ejendomsudvalget ikke at indarbejde muligheden for at etablere lejligheder på Guldborgsundcentret i den lokalplan, man siden sendte i høring.

Forslaget kom fra Holberg Fenger Gruppen, der ejer en stor del af Guldborgsundcentret, og som øjnede et behov for boliger til blandt andet ansatte i centrets butikker.

Den fire uger lange høringsperiode er nu slut, men et flertal i teknik, miljø og ejendomsudvalget beder alligevel økonomiudvalget og byrådet om at indarbejde forslaget om boliger og sende lokalplan 182 i en ny høring.

Flertallet består af formand Peter Bring-Larsen (G), René Fjeldsøe Sørensen (G) og Lis Magnussen (V).

Det fremgår af referatet fra det seneste udvalgsmøde.

Men hvorfor flertallet i udvalget har ændret mening, ønsker Peter Bring-Larsen (G) endnu ikke at sige.

- Jeg kan lige nu kun bekræfte, at vi har sagt ja til, at man kan lave en ny lokalplan, hvor muligheden for at anlægge boliger er skrevet ind.

Ønsket fra Holberg Fenger Gruppen er at etablere de 70 boliger som udlejningslejligheder oven på en del af det eksisterende center. Man ønsker derudover, at der i lokalplanen kan blive mulighed for at bygge en mindre dagligvarebutik på maksimalt 1.200 kvadratmeter som supplement til Føtex.

I et høringssvar skriver Holberg Fenger Gruppen, at man ser en udvidelse af området omkring Guldborgsundcentret som et vigtigt strategisk træk.

- Ikke blot i forhold til handelslivet, men også i forhold til den generelle udvikling af kommunen, herunder tiltrækning og fastholdelse af borgere, uddannelser og arbejdspladser, lyder det.

- Holberg Fenger Gruppen ønsker at bidrage til en accelerering af kommunens positive udvikling og arbejder aktuelt med konkrete planer om nye private investeringer i erhverv og bolig i størrelsesordenen 170-180 mio. kroner. Investeringerne vil skabe nye lokale job inden for håndværk og detailhandel samt styrke kommunens bosætning og handelsmæssige konkurrencekraft. Alene i forhold til selve byggeriet vurderer vi, at 60 procent af opgaverne vil gå til lokale håndværkere, mens projektet vurderes at skabe 40-50 permanente lokale arbejdspladser, står der i høringssvaret.

Gruppen, der har direktør Flemming Holberg Fenger i spidsen, har ifølge høringssvaret gang i konkrete dialoger med ambitiøse aktører i forhold til etablering af nye forretninger - vigtige komponenter i kampen for at fastholde Nykøbings konkurrenceevne over for det øvrige Sjælland.

Og imens handelslivet forsøger at gennemføre byggeriet, har de nærmeste naboer ikke et ønske om at udvide butiksområdet i Sundby.

- Man skyder sig selv i foden, hvis man tror, at det er udsigten til udsalgsvarer i baghaven, der får folk til at flytte mod Nykøbing. Vi sætter ikke pris på udviklingen, og stiller os uforstående overfor den valgte prioritering. Guldborgsundcenteret ligger der som det er nu, men en udvidelse i den påtænkte retning vil kun bidrage til oplevelsen af beton og trist forstad som den seneste oprustning af skiltningen også har gjort det, lyder det fra en husejer i et høringssvar.

Han mener, at man bør sælge Nykøbing på den bolignære natur og rolige forhold tæt på byen til tilflyttere.

Beslutningen om at opstarte en ny høringsperiode skal godkendes af økonomiudvalg og byråd.

I en V-form - her på tegningen markeret med grønt tag - midt på Guldborgsundcentret ønsker en investor at bygge 70 lejelejligheder. Foto: Holberg Fenger Gruppen
Annonce
Annonce
Fjernvarme

VARMESTRIDEN KOMMER IKKE I HØJESTERET

Annonce
Maribo

- INTET ER SIKKERT, NÅR DET GÆLDER PLANTER

Annonce
Forsiden netop nu
Tour de France

DA FOLKETIDENDE FOR ALVOR STEMPLEDE IND I VERDENS STØRSTE CYKELLØB

Erhverv

HØJE STÅLPRISER OG JAGT PÅ FINANSIERING UDSKYDER FLOATING POWER PLANTS TESTANLÆG

Landsstævne

MASSIV REGN STOPPEDE IKKE GYMNASTER

Folkemødet

FORENINGSLIVET KAN HJÆLPE UDSATTE PÅ LANDET

Livsstil

DET SKAL DU GØRE I HAVEN I JULI

Sport

REKORDMANGE PIGER PÅ FODBOLDSKOLE

Engestofte

BRØDNØRD I NYT POP OP-BAGERI

Guldborgsund

UTILFREDSE LEJERE HAR SAVNET EN ELEVATOR I FIRE MÅNEDER

Gymnasier

OVERVEJER FUSION AF GYMNASIER

Corona

PLEJEPERSONALE BLIVER IGEN OPFORDRET TIL CORONATEST

Erhverv

ÅRETS LÆREPLADSPRIS GIK TIL MSE

landsstævne

LOKALE VALGTE NOGET DE ALDRIG HAVDE PRØVET FØR: BIATHLON

Student 2022

STUDENTER FRA NYKØBING KATEDRALSKOLE

Annonce
Marielyst

STØVER DEN STORE SAKS AF

landsstævne

RØDBYS BADMINTON HERRER VANDT ALLE DERES KAMPE

Festival

FEJREDE FØDSELSDAG PÅ VILDE VULKANER

Sport

NY TURNERINGSSTRUKTUR BEKRÆFTET

Femern

TRODSER ARBEJDSRETTEN: 500 BYGNINGSARBEJDERE FORTSÆTTER STREJKE

Skolebyggeri

- JEG VIL GERNE VÆRE SKOLEDRENG IGEN, HVIS JEG FIK LOV TIL AT GÅ HER

Guldborgsund

KOMMUNE ADVARER BORGERE OM SPAMMAIL I OMLØB

Lolland

TOUR DE FRANCE GIVER UDSOLGTE AFGANGE PÅ LOKAL FÆRGERUTE

Annonce
Annonce