Annonce
Lolland

Cideri og tapas-café sat til salg

Kronprins Frederik var også forbi Kernegaarden i august i år i forbindelse med, at han var på udflugt til Fejø med Red Barnets familieoplevelsesklub i Maribo - og hilste på Kai og Anita Winter. Foto: Privat

- Vi er ikke et fyrtårn - men en markør - og vil nødigt se Kernegaarden forsvinde som Knuthenlund.

FEJØ - Det tog to år at tage beslutningen, for når man er en væsentlig aktør på en ø, er det svært at melde ud, at man vil noget andet.

Det siger Kai Winter, der sammen med sin kone Anita ejer Kernegaarden på Fejø, som er kendt for sin cider-, most- og calvados-produktion, gårdbutik og café samt ferielejligheder. Nu forbereder parret sig på et generationsskifte og har sat bygninger, grund og egen vindmølle til salg for 3,2 millioner kroner.

Beslutningen om at udvise rettidig omhu og at forberede sig på et salg har 67-årige Kai og 57-årige Anita fået hjælp til af projektmedarbejder Anja Bech Knudsen, der for Sammenslutningen af Danske Småøer og LAG Småøerne leder forsøgsprojektet "Nye naboer - mere ø-liv."

Lokalt er det egentlig Femø, der er med i projektet, men Kernegaarden har fået mulighed for sammen med fire andre landejendomme at deltage i en matchmaking-indsats.

De fem ejendomme kan ses i et inspirationskatalog. Målet er at medvirke til ejerskifte indenfor landbrug og fødevarer, så nye øboere kan bringe jord og bygninger i spil på nye måder, der sikrer fortsat bosætning og jobskabelse.

Markedsføringen vil ske via udvalgte kanaler, som matcher målgrupperne for ejendommene. Det vil eksempelvis sige besøg på højskoler og Praktisk Økologi Festival.

Kai Winter: - Vi flyttede ind i 2000 og har bygget en vildt god platform op i løbet af 20 år. Vi er ikke et fyrtårn - men en markør - og vil nødigt se Kernegaarden forsvinde som Knuthenlund.

- På Kernegaarden er der en kæmpe mulighed for folk, der gider stå op om morgenen. Vi har selv en anden gård længere oppe ad Hjortemosevej, som vi kan flytte ind i, men vi løber ikke væk. Vi er i gang med at planlægge sæson 2020 og har en femårsplan og er taknemmelige for, at Kernegaarden nu profileres på så mange platforme, siger Kai Winter.

Ved Færgesekretariatets Årsmøde på Fejø i maj var der blandt andet besøg på Kernegaarden hos Anita og Kai Winter. Foto: Jan Knudsen/ Arkiv
Målgrupperne for salget af de fem landejendomme på småøerne spænder fra yngre med en landbrugsfaglig baggrund, til familier eller bofællesskaber, der ønsker en økologisk og bæredygtig livsstil, hvor selvforsyning og dyrkning af jorden er en del af drømmen. Her er Kai Winter i gårdbutikken. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Maribo

FOR OLE VAR PARKINSONS EN SMUK GAVE I EN GRIM INDPAKNING

Annonce
Lolland

KRITISERER REGLER, NOTA ER BUNDET AF

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

FILMEN HOLY SPIDER ER INDSTILLET SOM DANSK OSCARKANDIDAT

Lolland

- VI VED, AT DET GØR EN STOR FORSKEL I FAMILIERNES LIV

Navne

FORFATTEREN KNUD SØRENSEN ER DØD

Turisme

MINISTER POSITIV OVERFOR IDE OM FERIERESORTER

Corona-virus

NY VARIANTVACCINE SKAL ERSTATTE NUVÆRENDE TILBUD I OKTOBER

Ungdomsliv

UDFORDRINGEN ER AT FÅ DE UNGE TIL AT DUKKE OP

Guldborgsund

SAKSKØBINGS HALDRØMME LEVER FORTSAT

Guldborgsund

TIDLIGT UDE FOR AT FINDE DEN RETTE EFTERSKOLE

Energikrise

- MAN SKAL OGSÅ LEVE

Indland

MYNDIGHEDER SÆTTER SIG SAMMEN FOR AT HÅNDTERE GASLÆK

Guldborgsund

SPEJDER ER NOGET, MAN ER

Guldborgsund

GRATIS ADGANG TIL ARRANGEMENTER RESTEN AF ÅRET

Guldborgsund

ÅBNER NY RESTAURANT MIDT I EN KRISETID

Annonce
Energikrise

- VI ER RET OPTIMISTISKE PÅ LOLLAND-FALSTERS VEGNE

Fodbold

NFC-FORMAND: - STADIG FULD TILLID TIL CLAUS JENSEN

Guldborgsund

FOND MANGLER AFTAGERE TIL MILLION

Indland

BEREDSKABSNIVEAU HÆVET TIL NÆSTHØJESTE NIVEAU EFTER GASLÆK

Lolland

LETTET CAFÉEJER: NU KAN KUNDERNE BETALE MED KORT

112

KVINDE FASTKLEMT I SENGEHEST

Guldborgsund

MÅSKE HURTIGERE SAGSBEHANDLING I BYGGESAGER

Energikrise

- ALT BLIVER SLUKKET UNDTAGEN KØLESKABET

Annonce
Annonce