Annonce
Lolland

Cideri og tapas-café sat til salg

Kronprins Frederik var også forbi Kernegaarden i august i år i forbindelse med, at han var på udflugt til Fejø med Red Barnets familieoplevelsesklub i Maribo - og hilste på Kai og Anita Winter. Foto: Privat

- Vi er ikke et fyrtårn - men en markør - og vil nødigt se Kernegaarden forsvinde som Knuthenlund.

FEJØ - Det tog to år at tage beslutningen, for når man er en væsentlig aktør på en ø, er det svært at melde ud, at man vil noget andet.

Det siger Kai Winter, der sammen med sin kone Anita ejer Kernegaarden på Fejø, som er kendt for sin cider-, most- og calvados-produktion, gårdbutik og café samt ferielejligheder. Nu forbereder parret sig på et generationsskifte og har sat bygninger, grund og egen vindmølle til salg for 3,2 millioner kroner.

Beslutningen om at udvise rettidig omhu og at forberede sig på et salg har 67-årige Kai og 57-årige Anita fået hjælp til af projektmedarbejder Anja Bech Knudsen, der for Sammenslutningen af Danske Småøer og LAG Småøerne leder forsøgsprojektet "Nye naboer - mere ø-liv."

Lokalt er det egentlig Femø, der er med i projektet, men Kernegaarden har fået mulighed for sammen med fire andre landejendomme at deltage i en matchmaking-indsats.

De fem ejendomme kan ses i et inspirationskatalog. Målet er at medvirke til ejerskifte indenfor landbrug og fødevarer, så nye øboere kan bringe jord og bygninger i spil på nye måder, der sikrer fortsat bosætning og jobskabelse.

Markedsføringen vil ske via udvalgte kanaler, som matcher målgrupperne for ejendommene. Det vil eksempelvis sige besøg på højskoler og Praktisk Økologi Festival.

Kai Winter: - Vi flyttede ind i 2000 og har bygget en vildt god platform op i løbet af 20 år. Vi er ikke et fyrtårn - men en markør - og vil nødigt se Kernegaarden forsvinde som Knuthenlund.

- På Kernegaarden er der en kæmpe mulighed for folk, der gider stå op om morgenen. Vi har selv en anden gård længere oppe ad Hjortemosevej, som vi kan flytte ind i, men vi løber ikke væk. Vi er i gang med at planlægge sæson 2020 og har en femårsplan og er taknemmelige for, at Kernegaarden nu profileres på så mange platforme, siger Kai Winter.

Ved Færgesekretariatets Årsmøde på Fejø i maj var der blandt andet besøg på Kernegaarden hos Anita og Kai Winter. Foto: Jan Knudsen/ Arkiv
Målgrupperne for salget af de fem landejendomme på småøerne spænder fra yngre med en landbrugsfaglig baggrund, til familier eller bofællesskaber, der ønsker en økologisk og bæredygtig livsstil, hvor selvforsyning og dyrkning af jorden er en del af drømmen. Her er Kai Winter i gårdbutikken. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Guldborgsund

PIPHANSENS DYR SKAL HAVE NYE HJEM

Annonce
Guldborgsund

LUKNING AF GÅGADE UDFORDRER TAXIER MED GANGBESVÆREDE KUNDER

Annonce
Forsiden netop nu
112

BUSPASSAGER MED ULOVLIG KNIV

Forside

EFTER VERBAL KRIG: MARK O. MADSEN HAR FÅET MODSTANDER OG DATO

Lolland

MARIBO DUFTER AF MIDDELHAVET: - DET GIVER LIGE BYEN ET PIFT

Politik

FORETRÆKKER VALG INDEN NYT FOLKETINGSÅR

Erhverv

LOLLANDS BANK FORNUFTIGT GENNEM FØRSTE HALVÅR

Lolland

KOMMUNE IMPORTERER ARBEJDSKRAFT TIL ÆLDREPLEJEN

Politik

INGEN KANDIDATER SYD FOR NÆSTVED

Forside

UBESEJRET BOKSER OG DEBUTANT MELDES KLAR

Lolland

BEBOERE DROPPER KAMPEN FOR AT FÅ PRÆST TILBAGE

112

STJÅLET BIL STANDSET - TRE SIGTET FOR TYVERI

Guldborgsund

DEBAT OM 48 METER HØJ MAST: - FOR MEGET FOKUS PÅ DET NEGATIVE

Guldborgsund

HEDEBØLGE KAN SLUTTE MED TORDEN OG SKYBRUD

Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

OTTE UD AF 28 ANSATTE FORLADER PPR

Annonce
Guldborgsund

REVYSKUESPILLERE OVERRASKET MED HYLDEST

Vejr

RISIKO FOR TÆT TÅGE AFLØSES AF SOL, SKYER OG NÆSTEN 30 GRADER

Guldborgsund

SMADREDE VINDUER, TAG OG MUR VED INDBRUD

Sommervarme

GODT NYT FRA SYGEHUSET: MEGET FÅ ER KOMMET IND MED DEHYDRERING

Sport

MODLØSE NYKØBING FC HAVDE INGEN CHANCE MOD HB KØGE

Guldborgsund

SNART PÅ TV: BENNY FRA FALSTER BLIVER GIFT VED FØRSTE BLIK

112

BRANDVÆSEN MÅTTE TILKALDE POLITI

Høsten 2022

STORT TILLØBSSTYKKE: LANDMAND INVITEREDE GÆSTER MED I MEJETÆRSKER

Annonce
Annonce