Annonce
Lolland

Computermodel skal regne på nyt færgeleje

Med en aftale om at analysere vandstrømmen ved et fremskudt færgeleje rykker planen et skridt nærmere at blive realiseret. Foto: Anders Knudsen

Det vil kræve enorm datakraft at regne på vandgennemstrømningen ved et fremskudt færgeleje, fortæller transportministeren.

TÅRS Den store aftale om investeringer i fremtidens infrastruktur rummer som bekendt 10 millioner kroner til at beregne vandgennemstrømningen ved et fremskudt færgeleje ved Tårs.

Har man fulgt med i debatten om planen for færgelejet ved Tårs, kan man let have fået indtryk af, at transportminister Benny Engelbrecht (S) er modstander af projektet. Når projektet nu alligevel med infrastrukturaftalen kommer et skridt nærmere at blive til virkelighed, må man konkludere, at han har fået vredet armen rundt af forligsparterne.

Men det er en forkert fremstilling, mener han selv.

- Sådan kan man faktisk ikke udlægge det, fastslår han og siger, han også tror på, at det er muligt at realisere projektet.

- Man kan sagtens anlægge et fremskudt færgeleje, det er jeg ikke et sekund i tvivl om, siger han.

Når han ikke har været fortaler for straks at gå i gang med at få udarbejdet en vvm-undersøgelse, er det, fordi der er to problemer, forklarer han.

Det ene er, at noget tyder på, at strømforholdene vil betyde, at færgen i op imod 20 procent af tiden ikke vil kunne lægge til i en sådan fremskudt havn.

- Populært sagt vil der være dage, hvor færgen ikke kan sejle. Det tror jeg ikke, der vil være nogen, der kunne leve med, bemærker han.

Det andet problem er, at der også er indikationer af, at et fremskudt færgeleje vil påvirke den samlede vandgennemstrømning igennem området til hele Østersøen.

- Det vil potentielt kunne betyde, at det vil kunne få en negativ påvirkning af saltbalancer og vandgennemstrømning, som vil kunne betyde, at nogle af vores nabolande - Tyskland og Polen eksempelvis - ville kunne rejse et protestflag og simpelthen nægte os at gennemføre det her, fordi man ikke må lave en væsentlig miljøpåvirkning af de her maritime og marine forhold, forklarer han.

Derfor, forklarer han videre, giver det god mening at iværksætte den analyse, der nu er afsat 10 millioner kroner til.

- Når nu vi ved, det er det store spørgsmål, så lad os prøve at undersøge, om der findes en løsning, hvor man kan komme udenom det - hvor det faktisk kan lade sig gøre at sejle ind, uden at det bliver et besejlingsproblem, og vi kan gennemføre det uden at skabe nogle miljømæssige katastrofer. Det kræver, at man laver en meget dybdegående hydraulisk analyse, siger han.

Kræver enorm datakraft

Ministeren bemærker, at han har brugt meget tid på at beskæftige sig med hydrauliske analyser i forbindelse med planerne for Lynetteholmen, og at det går ud på at lave en ekstremt avanceret computermodel. Her kan man så regne på forskellige påvirkninger hen over et år og se på konsekvenserne.

- Det er nogle computerberegninger, som kræver enorm datakraft, og som tager meget lang tid at lave og derfor også er ret omkostningstunge, siger han og nævner, at det er for tidligt at sige noget om, hvornår beregningerne er klar.

Der skal nemlig først laves et kommissorium, og det vil formentlig først være klar til efteråret, hvorefter det skal afklares, hvilket firma der skal løse opgaven. Men når først analysen er klar, kan vejen være banet for at sætte selve projektet i gang.

- Hvis analysen så viser, der findes en anden måde at gøre det på - en eller anden metode til at sikre besejlingsforholdene, og at der ikke sker en miljøkatastrofe, så giver det udmærket mening at arbejde videre med det. Og så behøver man ikke at lave den analyse en gang til, når man laver en vvm. Men det er også klart, at hvis det viser sig, at vi ikke kan løse det grundlæggende problem, så vil det heller ikke give mening at gå skridtet videre og lave en egentlig vvm, fastslår han.

Annonce
Lokal nyt

SKADEDYR LUKKER BUTIK PÅ STOR TANKSTATION

Annonce
Annonce
112

INDBRUDSTYVE STJAL SODAVAND OG BIL

Sport

NYKØBING FC OPHÆVER MED NIKOLAJ BONDE

Femern

KENDT VIRKSOMHED VINDER FEMERN-KONTRAKT

Lokal nyt

DEBAT OM BATTERITOGENE UDSKUDT

Lolland

MUNKSTUEN TAGER PILLEN

Lolland

HER SIGER KOMMUNE NEJ TIL SKOVBEGRAVELSE

112

INDBRUDSBØLGE: TELEFON SPORET TIL TO BYER

112

TRAKTOR OVERHALEDE ULOVLIGT

Guldborgsund

JUL OG INFLATION ØGER PRES PÅ VOLDSRAMTE

Lokal nyt

LOKAL BANK ADVARER MOD SVINDLERE

Corona-virus

TO TREDJEDELE OVER 50 ÅR HAR FÅET BOOSTER MOD CORONA

Lokal nyt

HØJESTERET: EKSBANKDIREKTØR SKAL BETALE 231 MILLIONER

Guldborgsund

HER KAN UDSATTE FAMILIER STADIG FÅ HJÆLP

Sport

SIKKER SEJR I KØBENHAVNSK FRYSEBOKS

Mink-sagen

UNDERSØGELSE AF HOVEDPERSON I MINKSAG STOPPER EFTER JOBSKIFT

Lokal nyt

FOLKETIDENDES SPAREPLAN UDMØNTET

Annonce
Lokal nyt

DANMARK-AUSTRALIEN: LIVE FRA VM-TELTET PÅ TORVET

Vm i fodbold

VM: DANMARK ER FÆRDIG

Guldborgsund

VELUX FONDEN MED STOR STØTTE TIL LOKAL MUSLINGE-DYRKNING

Lokal nyt

FOLKETIDENDE FÅR NY CHEFREDAKTØR

Lokal nyt

MARKANT KURSSKIFTE: DR DROPPER DISNEY SJOV

Håndbold

NFH-SPILLER I FAMILIEFEJDE

Femern

FEMERNBYGGERI KOSTER 15,5 MILLIONER OM DAGEN

Annonce
Annonce