Annonce
Erhverv

Corona øger det sene juletræssalg

Lige nu er der stor travlhed hos juletræsproducenten Kirstineberg A/S i Øster Toreby. Den tilspidsede corona-situation har sat ekstra skub på juletræssalget i december. Her ejer Lars Hvidtfeldt og datteren Clarissa Treschow, som står for salg og marketing. Foto: Anders Knudsen

Hos lokal juletræsproducent mærker de en stigende efterspørgsel på juletræer.

Julen nærmer sig med hastige skridt, og det betyder, at årets juletræ inden længe skal findes. Hos den lokale juletræsproducent Kirstineberg A/S i Øster Toreby er der da også i øjeblikket ligesom i julesangen en voldsom trængsel og alarm.

- Det går godt. Vi har et rigtig godt salg af vores pottegroede træer. Der er en god og stigende efterspørgsel i markedet. Vi er 80-90 procent gennem sæsonen nu. Vi starter allerede midt i september med at sælge pottetræer til havecentre og byggemarkeder i Tyskland, så vi har været længe i gang. Men vi er nu midt i de tre mest travle uger, hvor der er allermest tryk på, og hvor de fleste træer skal af sted, siger ejer Lars Hvidtfeldt.

Kirstineberg eksporterer juletræer til 16 lande. Hovedforretningen er de pottegroede nordmannsgran, som Lars Hvidtfeldt forventer at sælge omkring 110.000 af i år. Derudover regner han med at sælge i omegnen af 20.000 afskårne juletræer i år.

Juletræerne sælges til havecentre, byggemarkeder, supermarkeder og stadeholdere.

De pottegroede træer er hovedforretningen på Kirstineberg, og Lars Hvidtfeldt regner med at sælge cirka 110.000 af dem i denne sæson. Foto: Anders Knudsen

Corona lurer

Sidste år var der ekstraordinært godt gang i juletræssalget på grund af corona-pandemien, som betød, at mange blev hjemme, og der derfor skulle flere juletræer til.

I år har været et mere "normalt" år, men det er begyndt at ændre sig nu, hvor der igen er stigende corona-smitte.

- Indtil for en uge eller 14 dage siden, var det hele som et ikke-corona-år. Men i takt med, at de er begyndt at lukke ned rundt omkring i Europa og med usikkerheden om, hvad der sker hen over julen, så kan vi faktisk mærke nu, at der er en del af vores kunder, der spørger, hvad vi har tilbage, og om vi kan levere mere senere i december, fordi de nu går og kigger ind i et scenarie, hvor folk bliver hjemme i stedet for at rejse ud til jul, forklarer Lars Hvidtfeldt.

Han forventer derfor, at situationen hurtigt bliver som sidste år, hvor der skal flere juletræer til dem, som vælger at blive hjemme.

- Lige nu prøver vi at geare os til, at det bliver en corona-situation, hvor folk bliver hjemme, og der bliver et langt eftermarked i december. I et "normalt" år er vi færdige med vores salg omkring den 5.-8. december, men nu tyder det på, at det trækker ud til den 15.-18. december, så vi får en uge eller to mere til at sælge i, siger Lars Hvidtfeldt.

Når produktionen er på sit højeste på Kirstineberg, er der omkring 40 ansatte, som knokler for at få juletræerne gjort klar.

Hele familien hjælper til med at gøre juletræerne klar til at blive sendt af sted. Foto: Anders Knudsen
Annonce

Lejer juletræer ud

Lars Hvidtfeldt mærker, at bæredygtighedsagendaen også vinder indpas, når det kommer til juletræer.

- Der er et stigende marked for, at folk gerne vil plante juletræet ud i haven eller i skoven efter jul, så det kan vokse sig stort. Altså hvor man låner af naturen og ikke tager fra naturen. Vi har kunder, der sælger pottetræerne i nogle koncepter, hvor de lejer træerne ud, og så tager dem tilbage og enten planter dem, eller lejer dem ud igen året efter. Det er en stigende trend i især Tyskland, Østrig og Schweiz, hvor bæredygtighed fylder rigtig meget, forklarer Lars Hvidtfeldt.

Markedet for afskårne træer har været dårligt i en årrække rent prismæssigt, fordi der har været en overproduktion.

- Forklaringen er, at der er blevet plantet mange træer i Polen og Tyskland, og så er der en række europæiske lande, der har fået en større selvforsyningsgrad, og som konkurrerer med os på eksportmarkederne, og de kan producere dem billigere, end vi kan qua arbejdslønnen, siger Lars Hvidtfeldt.

- Men jeg fornemmer faktisk, at priserne har haft tendens til en lille pil opad, men det er slet ikke som i de gode gamle og gyldne tider, slutter han.

Annonce
Annonce
Lolland

NY STANDER INDVIET: BORGMESTER-TESLAEN FIK FØRSTE LADNING

Annonce
Sport

Ny nedtur for Nykøbing FC

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

TEATERFORESTILLING MÅ SKIFTE UD I ROLLEBESÆTNING

Revyshow

DE "GAMLE" FEJREDE REVYEN

Femern

TYSK MINISTER: TYSKERNE SKAL SE MERE POSITIVT PÅ FEMERN-PROJEKTET

Lolland

LOLLANDS BORGMESTER: - SIG MIG, HVAD ER DET FOR EN VERDEN, DE LEVER I?

Revyshow

REVY-VETERANER BLEV HÆDRET

Lolland

SE BILLEDERNE: UNGDOMSSKOLE SØRGEDE FOR LARM OVER LOLLAND

Sport

KLAR TIL KAMP: KREATØREN ER TILBAGE FOR NYKØBING FC

Revyshow

NYKØBING FALSTER REVYEN FEJRET I STORT SHOW

Lolland

KOMMUNE VIL LÆRE BORGERNE AT STYRE PRIVATØKONOMIEN

Lolland

KLAP PÅ SKULDEREN TIL SOFIES FORÆLDRE

Guldborgsund

NY LEDER AF LANDSBYORDNING: - ALLE BØRN KAN LYKKES

Guldborgsund

NY JERNBANEBRO BLIVER MERE END DOBBELT SÅ DYR SOM FØRST BEREGNET

Lokal nyt

BENAMPUTATIONER: REGION SJÆLLAND VIL GENNEMGÅ ALLE JOURNALER FRA 2019 TIL 2021

Annonce
112

ENDNU EN MARKBRAND - HALMPRESSER UDBRÆNDT

112

TRODS TØRKEN: DERFOR ER DER IKKE AFBRÆNDINGSFORBUD - ENDNU

112

MARKBRAND SPREDTE SIG TIL HALMBALLER PÅ NABOMARK

112

INDSAT I FÆNGSEL SLOG SIN ADVOKAT

Koncert

VIL DU SE MERE? FLERE BILLEDER FRA RADIOENS STORE KONCERT I NAKSKOV

112

STJÅLET BIL BRÆNDTE

Koncert

SE BILLEDERNE: - HVAD SÅ, NAKSKOV - ER I KLAR …

Lolland

DANMARKSPREMIERE PÅ NY LADESTANDER

Annonce
Annonce