Annonce
Guldborgsund

Dølle-markedet er på benene

Der er ikke længe til torsdag og et stort ryk-ind på markedsplads, i øltelt og alle de andre faste steder på det traditionsrige Døllefjelde Musse Marked. Foto: Claus Hansen
Årets helt store tilløbsstykke på Lolland-Falster er tilbage i store bededagsform efter de seneste års coronaændringer. I den forgangne weekend var over 100 frivillige hjælpere i sving med at få markedet gjort klar til det store rykind, og de mange forberedelser fortsætter ind i de første dage af denne uge.

DØLLEFJELDE-MUSSE: Vist mangler der lige et par sidste detaljer. Men i de seneste dage har markedsforberedelserne kørt i allerhøjeste gear omkring Døllefjelde-Musse Stadion. Og dermed er det meste ved at falde i hak inden torsdagens store markedsåbning.

Her er der som bekendt for de fleste en ny udgave af det traditionsrige Døllefjelde Musse klar til at blive skudt afsted hen over en Store bededagsferie. De fleste vagter hos det store korps af frivillige hjælpere er således stort set lagt i skemaer og er besat. De sidste ledige frivillig-vagter skal også nok nå at falde i hak - ganske som de plejer. Det tør markedsbestyrelsens kasserer og markedsføringsansvarlige Lone Brylle såmænd godt love. Hun kan også oplyse, at allerede fredag var markedets personaleudvalg i gang med at pakke kuverter til alle de over 650 frivillige medhjælpere.

- De er nu oprettet i crewplan, så vi kan se, hvor stor deres t-shirt skal være, og hvor meget de har mulighed for at hjælpe til markedet. Hver får armbånd, mad og drikke, t-shirt og selvfølgelig indbydelse til medhjælperfesten, lyder det fra Lone Brylle.

Annonce

Over 100 hjælpere stillede op

Det var også lørdag og søndag i den forgange uge, at det var "store opstillingsweekend” til årets store marked. Her trak over 100 medhjælpere i arbejdstøjet for at give en hånd med i opstillingen af hele markedspladsen. Der skulle lægges gulv, stilles borde op, indrettes grill-telte, tilsluttes vand til toiletter og mange andre ting og sager.

- Vi har en opstillingsplan for hver enkelt gruppe af udsalgssteder og team, så alle ved, hvad der skal gøres. Den er opdelt i opgaver både før, under og efter markedet, tilføjer Lone Brylle, som i øvrigt holder godt øje med vejrudsigterne.

- Det ene øjeblik lover de regn i nogle af markedsdagene, og så skifter det til at skulle blive solrigt alle dagene. Vi håber selvfølgelig på det sidste, og vi er også fortrøstningsfulde i forhold til vejret, for det ser overvejende ganske lovende ud, lyder det som det sidste fra Lone Brylle på en af de helt travle mandage, hvor der var godt gang i markedsforberedelserne.


Annonce
Annonce
Lokal nyt

Folketidende Podcast: De lokale hjælper ukrainerne, fordi de slet ikke kan lade være

Annonce
Guldborgsund

Indbrud i biler fra kommunen

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

Hel by skal have nye gadelamper

Erhverv

Øernes Revision overtager Revisionscentralen

Guldborgsund

Kommunale byggeprojekter udskydes: Vi følger prisudviklingen tæt

Lolland

Lollandske sportsforeninger oplever fortsat medlemsflugt

Lolland

Netværk føler sig sat udenfor døren

Guldborgsund

Boligselskab udskyder renoveringer for op mod 300 millioner kroner

112

Dyrt kikkertsigte stjålet

Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Guldborgsund

Ansatte oplevede trusler og vold: Nu har sygehus vundet pris for bedste psykiske arbejdsmiljø

112

Bølge af indbrud i biler fortsætter

Annonce
Indland

Lægeformand: 1500 ekstra kolleger vil løse mangel i yderområder

Guldborgsund

Sagde ja til at afløse Lisbet Dahl: Pernille Schrøder fik fem dage til at lære en hel revy

Indland

Sundhedsaftale sikrer op til 25 nærhospitaler og mere almen praksis

Lolland

Beboer afværgede brand

Lolland

Kongelig sommerballet på havnekaj

Vejret

Efter to sommerdage trækker køligere luft ind over landet

Lolland

Så sin bil forlade indkørslen

Guldborgsund

20 år med hospitalsklovnen Karla: Hun gør en stor forskel

Annonce
Annonce