Annonce
Dølle

DØLLE-MARKEDET KAN VOKSE SIG ENDNU STØRRE

Det er det store parkeringsareal på den anden side af Sakskøbingvej, som fremover vil have endnu flere muligheder for at blive udnyttet til eventuelt nye formål hos både markedsbestyrelsen bag Døllefjelde Musse Marked og hos boldklubben DMI. Foto: Døllefjelde Musse Marked
Bestyrelsen bag Døllefjelde Musse Marked ønsker sig mere fleksibilitet i forhold til den fremtidige udnyttelse af de arealer, som hvert år danner grundlag for tusindvis af parkerede biler ved det store Døllefjelde Musse Marked - også kaldet Dølle.

DØLLEFJELDE: En mulighed for at være mere fleksibel i forhold til fremtidige "Dølle"-markeder.

Og til eventuelt også at skabe yderligere aktiviteter via boldklubben DMI.

Det er kort og godt årsagerne til, at bestyrelsen for Døllefjelde-Musse Marked nu ønsker en udvidelse af en lokalplan, som igen muliggør en udvidelse af arealer ud til Sakskøbingvej, som må anvendes til idræts- og markedsformål.

Annonce

- Det er ikke, fordi vi har nogen konkrete planer her og nu om at udvide de årlige markedsaktiviteter. Man kan sige, at det er af ren og skær administrative årsager, at vi nu gerne vil have udvidet lokalplanen til også at dække vores område til markedet på den anden side af Sakskøbingvej, fortæller formand for bestyrelsen bag det store Døllefjelde Musse Marked Per Hansen.

Events og aktiviteter

Markedsformanden vil dog heller ikke udelukke, at der med en ændret lokalplan i fremtiden kan opstå særlige events eller slet og ret en udvidelse af aktiviteterne til den anden side af Sakskøbingvej i forbindelse med det store årlige marked, der i storebededagsferien har det med at tiltrække over 100.000 markedsgæster.

Principielt vil vi med den nye lokalplan kunne flytte markedspladsen og markedsaktiviteterne, som vi kender dem i dag, over på parkeringsarealerne.

Per Hansen, formand for bestyrelsen bag Døllefjelde Musse Marked

- Principielt vil vi med den nye lokalplan kunne flytte markedspladsen og markedsaktiviteterne, som vi kender dem i dag, over på parkeringsarealerne. Vi vil også fremover kunne lave enkelte tiltag eller ændringer til markedet og lægge dem på det store parkeringsareal. Men jeg vil gerne understrege, at det ikke er bevæggrunden for vores anmodning, fortæller Per Hansen og henviser her til et af de punkter på dagsordenen, som medlemmerne af Teknik, Klima og Miljøudvalget tidligere på ugen gennemgik på det seneste udvalgsmøde.

Her blev det på forhånd vurderet af den kommunale administration på området, at en udvidelse af arealet lagt ud til markedsaktiviteter og DMI´s aktiviteter både er lokalplanpligtigt og desuden kræver et kommuneplantillæg.

Annonce

Grønt lys fra udvalget

Efter behandling af udvalget lyder indstillingen til Økonomiudvalget og Byrådet nu, at der er grønt lys til at igangsætte udarbejdelsen af et kommuneplantillæg og en lokalplan for udvidelse af området til idræts- og markedsanlæg ved Døllefjelde-Musse.

Der gennemføres nu en forhøring, og der vil her være mulighed for at indsende kommentarer, idéer og forslag til Center for Teknik og Miljø i en to ugers periode. Det er i øvrigt den frivillige foreningsvirksomhed  Døllefjelde-Musse Samvirke, der siden 2016 officielt ejer grunden, hvor der nu ansøges om at udvide funktions-mulighederne til ikke kun at omfatte et kæmpestort parkeringsareal på den anden side af Sakskøbingvej i forhold til DMI's klubhus og fodboldbaner.

Næste store marked bliver i dagene fra 4. til 7. maj 2023, når der for 43. gang afvikles en ny udgave af landsdelens største fest.

Annonce
Erhverv

SKOLE RAMT AF MILLION-UNDERSKUD: FARVEL TIL 14 MEDARBEJDERE

Annonce
Annonce
Lolland

STARTER VINDMØLLESAG OM IGEN

Indland

MIUSIKEREN HUGO HELMIG ER DØD, 24 ÅR

Lolland

LOKAL REVY HENTER BADEHOTELLET-SKUESPILLER

112

TO MÆND SIGTET FOR SERIE AF BUTIKSTYVERIER

Lolland

SPAREDE ALT FOR MANGE PENGE

Lolland

HOLGER SCHOUS KRAV FÅR OPBAKNING FRA FREDERIKSBERG

Vejr

DMI VARSLER KEDELIG WEEKEND MED SKYDÆKKE OG GLATTE VEJE

Varmestrid

FRIFINDELSE AF MARIBO VARMEVÆRK ANKET

Lokal nyt

STADIG ET UDSAT BOLIGOMRÅDE

Lokal nyt

NYE PENSIONSREGLER FRA NÆSTE ÅR: DET BETYDER DET FOR DIG

Lokal nyt

SKADEDYR LUKKER BUTIK PÅ STOR TANKSTATION

112

RØG FRA PILLEFYR SATTE BRANDFOLK I ARBEJDE

Lokal nyt

SÅDAN TØRRER DU TØJ TIL VINTER

Guldborgsund

MALERI PÅ VEJ UD AF LANDET - NU VIL FUGLSANG HAVE PUBLIKUMS HJÆLP TIL AT KØBE DET

Guldborgsund

VÆR PÅ VAGT: SPILMISBRUG KAN STARTE TIDLIGT

Lolland

MØD MANDEN DER SKABTE EN HELT NY VALUTA

Annonce
112

SIGTET FOR FIELD'S-SKYDERI BLIVER FRIVILLIGT BAG TREMMER

Indland

CORONA HAR FÅET FLERE AF SAMFUNDETS SVAGESTE TIL AT MISTRIVES

Lokal nyt

SKIFTER DE ANDEBY UD MED LOLLAND-FALSTER?

Corona-virus

TO TREDJEDELE OVER 50 ÅR HAR FÅET BOOSTER MOD CORONA

Musik

Julekoncert på Fuglsang

Guldborgsund

VELUX FONDEN MED STOR STØTTE TIL LOKAL MUSLINGE-DYRKNING

Lokal nyt

FOLKETIDENDE FÅR NY CHEFREDAKTØR

Annonce
Annonce