Annonce
Lokal nyt

Dømt for at bistå flygtende ven

En episode på Larsens Plads i august har ført til retssag mod en ung mand, der hjalp en anholdt kammerat med at stikke af fra politiet. Foto: Claus Hansen

Dømt for at overfalde kvindelig politibetjent, der blev revet i håret

MARIELYST Da to politibetjente - en mand og en kvinde - om natten 4. august patruljerede på Marielyst, endte det med, at den ene af politibetjentene blev overfaldet. Det har ført til en retssag, hvor en 22-årig mand for nogle uger siden er blevet dømt for at overfalde betjenten og derved befri en jævnaldrende kammerat, der var anholdt.

I retten fortalte den kvindelige politibetjent, at de den pågældende aften var blevet kontaktet af tre-fire unge på Marielyst Torv. De unge fortalte, at der på restauranten Larsens Plads var en mand med en kniv, og at han havde truet en af deres venner.

Kniv i bukselinningen

Det var sket i baren på Larsens Plads, hvor han havde tvunget deres ven til at betale for nogle drikkevarer. Det havde han gjort ved at sige noget i retningen af, at "Jeg er ligeglad med, hvem folk er, jeg stikker hvem som helst ned", hvorefter han havde fremvist en kniv i bukselinningen.

De unge beskrev manden som mørk i huden og iført shorts og bandana, og da betjentene gik ind på Larsens Plads, fik de hurtigt øje på manden.

I bukselinningen havde manden ganske rigtigt en foldekniv med en bladlængde på otte centimeter. Den tog betjentene, hvorefter de førte ham ind i et tilstødende lokale.

Annonce

Kaldte betjente racister

Manden var samarbejdsvillig, og betjentene fandt ud af, at han hedder Nickulai Mortensen og var efterlyst, fordi han halvanden måned forinden var stukket af fra det åbne fængsel Søbysøgaard i Årslev, hvor han afsonede en dom. Han er således tidligere dømt for røveri, vidnetrusler, vold og trusler.

Han blev derfor anholdt, men en af den anholdte mandens venner - den 22-årige - blandede sig.

To-tre gange kom han hen og fortalte betjentene, at de var racister. Betjentene sagde, at han skulle blande sig uden om og gå, og det gjorde han, men betjentene kunne se, at han sad uden for, kiggede ind og fulgte med i, hvad der foregik.

Annonce

Rev hende i håret

Og da betjentene omkring klokken 01.20 ville føre Nickulai Mortensen ud, slog den 22-årige til. Da de passerede den 22-årige ved lågen ud, begyndte Nickulai Mortensen nemlig at løbe, mens den 22-årige angreb den kvindelige betjent. Han hev i hendes vest og rev hende så hårdt i håret, at hun fik overbalance og faldt ned på sit ene knæ, hvorefter hun blev slået eller skubbet.

Det lykkedes Nickulai Mortensen at flygte, mens betjentene fik travlt med at pacificere den 22-årige. Han fik slag med knipler og et skud peberspray, inden han blev lagt i håndjern. Men inden da havde han altså nået at skade den kvindelige betjent, der både brækkede en lillefinger og fik en hudafskrabning på knæet.

Annonce

Gik direkte efter vennen

I retten erkendte den 22-årige, at han havde hjulpet den anholdte med at flygte, men han nægtede at have overfaldet politibetjenten. Han fortalte, at han den pågældende dag havde været i sommerhus med den 22-årige og en kammerat mere, og at de havde drukket vodka, øl og drinks.

Omkring klokken 20-21 var de gået til Larsens Plads, og han havde ikke set, at kammeraten skulle have truet nogen med kniven - vennen var dog væk i 20 minutters tid på et tidspunkt.

Men en gang over midnat kom betjentene ind på Larsens Plads, og det provokerede ham, at de gik direkte hen til hans kammerat. Det var racistisk, syntes han og medgav, at han godt kunne have kaldt dem racister, men at han ikke huskede det, da det er længe siden, og han havde fået en del at drikke.

Annonce

Har fortrudt

Han erkendte dog, at han havde taget fat i den kvindelige betjent for at hjælpe kammeraten med at flygte. Han havde taget fat i hendes håndled og prøvede også at tage fat i den mandlige betjents arm, men så opstod der tumult, sagde han i retten.

Her afviste han at have slået nogen af betjentene, ligesom han nægtede, at han skulle have trukket betjenten i håret, skubbet eller sparket. Men han sagde også, at han havde fortrudt det, han havde gjort.

Der var ikke nogen videoovervågning af det skete, men den kvindelige betjent forklarede detaljeret om sine oplevelser den nat, og forklaringen blev underbygget af hendes mandlige kollega. Også en politiattest fra skadestuen underbyggede hendes forklaring, og på den baggrund fandt retten den 22-årige skyldig som tiltalt.

Annonce

Uenighed om straffen

Straffen blev fastsat til 60 dages fængsel, men dommeren og de to domsmænd var ikke enige om, hvorvidt straffen skulle være betinget eller ubetinget. Der var dog to, der stemte for, at den skulle være betinget, så sådan blev det, og prøvetiden blev fastsat til et år.

I denne tid skal han være under tilsyn af Kriminalforsorgen og efter Kriminalforsorgens nærmere bestemmelser undergive sig behandling mod misbrug af euforiserende stoffer. Derudover skal han betale sagens omkostninger.

Den 22-årige har valgt ikke at anke dommen.

Nickulai Mortensen, der flygtede, blev i øvrigt siden arresteret - og denne gang blev han ikke indsat i et åbent fængsel, men i Storstrøm Fængsel. Og i september fik han en dom på et år og tre måneders fængsel.

Læs også "Dramatisk anholdelse af eftersøgt i Marielyst"

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Stemmer man ja eller nej, hvis man er i tvivl?

Annonce
Lolland

Tak for kaffe - varmeregningen stiger med 83 procent på plejehjem

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

LIVE: Nykøbing FC - AC Horsens

Guldborgsund

Formand jubler over lave ledighedstal: Endelig er vi på landsgennemsnittet

Dølle

Dølle-drabet: Politiet efterlyser video-optagelser

Sport

Jessen foran kontraktudløb: - Jeg elsker at være i NFC

Guldborgsund

Børn slog alarm om naturbrand

Lokal nyt

Indsatsen nedjusteres, men det er stadig muligt at blive vaccineret mod covid-19

Lolland

Mindre brand ved sundhedscenter

Lolland

Tyverier fra utallige køretøjer

Sport

Lokal racerkører har taget spidsen i årets Super GT-serie

Guldborgsund

Hurtig indsats fra beboere hindrede brand i at sprede sig

Lolland

Dannebrogsfaner "uønsket" ved dronningebesøget

112

Unge drenge brød ind i fitnesscenter og begik hærværk

Sport

Elma lavede 21 mål i rekordsejr

Annonce
Guldborgsund

Godt vejr betyder flere gæster

Lolland

Ældreminister fik gode råd fra frontpersonale

112

Ubudne gæster kom med vin og kage

Erhverv

Poul Nyrup besøgte lærlinge på Femern-byggeplads

Lolland

Opholdssted rykker ind i nedlagt skole

Guldborgsund

Klimaaktivister foran sukkerfabrikken: Det er ikke raketvidenskab, det her

Lolland

Landsbyordninger truet af lukning

Lolland

Maribo Varmeværk skifter formand i utide

Annonce
Annonce