De bedste fastelavnsboller på Fyn, Langeland, Lolland og Falster fås ifølge Alt for Damerne i Horslunde.
HORSLUNDE Bageren i Horslunde er kendt for at have et kæmpe udvalg i fastelavnsboller. Og folk kommer gerne kørende langvejs fra for at købe de flødeskumsfyldte wienerbrødsboller med hjem.
Fastelavnsboller er blevet et hit overalt i Danmark. Så meget at Alt for Damerne har lavet en oversigt over, hvor man får de bedste fastelavnsboller i Danmark. Og her dukker Horslunde Bageri op med de bedste fastelavnsboller på Fyn, Langeland, Lolland og Falster.
Fastelavnsbollerne i Horslunde er en traditionel chokoladebolle fyldt med skum. Men så er der ellers 18 forskellige slags fyld at vælge mellem.
Med års mellemrum kommer der flere og flere smagsvarianter til. I år er det med hvid Sarah Bernard og stikkelsbærkompot. Stikkelsbær er blevet foreslået af kunderne, og så har bager Niels Olsen sammen med sin datter Jeannie Olsen udtænkt kombinationen med hvid Sarah Bernard.
Klokken 11 er fastelavnsbollerne klar i butikken. Og da Folketidende besøger butikken, er nogle af varianterne allerede udsolgt klokken 11.30.
- Vi foreslår folk at bestille på forhånd. I dag var der bestilt 150 styk, og så bagte vi yderligere 250, fortæller Niels Olsen.
Men når der er 18 varianter, er det lidt et gætteværk, hvor mange der skal laves af hver slags.
- Nogle dage kan der være mindre efterspørgsel efter for eksempel lakrids, andre dage ryger de med det samme, fortæller han.
Den mest populære variant i år er den med daim i flødeskummet. Men også den med rabarberkompot er efterspugt.
- Den har vi lavet efter inspiration fra min mors rabarbertrifli, fortæller Niels Olsen.
Fastelavnsbolle-perioden begynder i Horslunde, når bageriet åbner efter nytår. I år var det først 12. januar, og så sælges de indtil 14 dage efter fastelavn.
I den periode sælger butikken omkring 400 fastelavnsboller på hverdage og mellem 500-600 i weekenden, og når der er noget særligt i fjernsynet, for eksempel håndbold eller X Factor.
Udenfor fastelavnsbolle-sæsonen sælger Niels Olsen kun omkring 25 flødekager til hverdag.
Selv om det primært er fastelavnsbollerne, folk kommer langvejs fra for at købe, har han fuldt sortiment i butikken, måske bare ikke så mange af hver.
- Det er jo reklame overfor dem, der ellers ikke kommer her, de skal se, at vi laver andet også, siger han.