Annonce
Guldborgsund

Der er for god plads i lystbådehavnen

Der er alt for god plads i Gedser Marina, som mangler cirka 1.500 af de 5.500 til 6.000 sejlere, der plejer af besøge havnen. Tabet kan ikke nå at indhentes, vurderer havnefoged Gerhard Kähler. Foto: Anders Knudsen

- Gudskelov er vi jo en kommunal virksomhed, så vi går ikke rabundus. Men jeg føler med de private virksomheder, der er underlagt disse regler. Den er streng, fastslår havnefoged.

GEDSER Der er i disse dage god plads i lystbådehavnen i Gedser.

Alt for god plads, hvis man spørger havnefoged Gerhard Kähler.

- Vi mangler cirka 1.500 af de 5.500-6.000 sejlere, der normalt besøger os. Det er et mareridt for vores havne, og vi når ikke at komme op på det normale niveau, konstaterer han.

Det er corona-nedukningen af havnene og reglen om, at udenlandske sejlere skal booke seks overnatninger ad gangen, der er grunden til, at mange bliver hjemme denne sommer.

- Gudskelov er vi jo en kommunal virksomhed, så vi går ikke rabundus. Men jeg føler med de private virksomheder, der er underlagt disse regler. Den er streng, fastslår Gerhard Kähler, som efter coronaoplukningen 15. juni har indrettet havnens faciliteter, så der passes godt på gæsternes sundhed.

Det betyder blandt andet ekstra udsugning, håndsprit og papirhåndklæder i køkken- og baderum. Og rengøringen er fordoblet fra to til fire daglige timer.

- Hvis der bliver en ny bølge af corona, bliver det i hvert fald ikke her, den blomstrer op, forsikrer Gerhard Kähler, som melder, at de sejlere, der er i havnen, opfører sig helt corona-fornuftigt.

- De er meget forsigtige og overholder alle regler, lyder hans vurdering.

Ligegyldighed hersker

Det mener havnefogeden til gengæld ikke, at mange af de turister, han har mødt på sin ferie i det jyske, gør.

Han har blandt andet besøgt det meget populære Blovbjerg Fyr på den jyske vestkyst, hvor det var så som så med corona-afstanden.

- Folk står på nakken af hinanden og tager ingen som helst hensyn. Der hersker en ligegyldighed, der gør mig vred og frustreret. Hvad nytter det, at virksomheder i hele Danmark har lukket ned med store omkostninger til følge, hvis folk nu løber hovedløst rundt? spørger Gerhard Kähler, som frygter en ny corona-bølge.

Det er i øjeblikket flest tyskere i Gedser Lystbådehavn, selv om de tyske lystsejlere skal reservere mindst seks overnatninger, hvis de vil holde sejlerferie i Danmark.

Foreningen af Lystbådehavne I Danmark har, siden reglen blev indført, protesteret, men den gælder fortsat for de fleste udenlandske sejlere.

Undtaget er sejlere, der kommer fra Slesvig-Holsten, Skåne, Halland og Blekinge og senest Norge, hvor kravet om de seks overnatninger i Danmark blev ophævet fra 4. juli.

Annonce
Annonce
Gasledning

200 LODSEJERE BERØRES AF GASLEDNINGEN

Annonce
Sammenhold

GNISTEN OG SAMMENHOLDET LEVER STADIG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- VI BLEV JO KASTET HOVEDKULDS UD I BESTYRELSESARBEJDET

Guldborgsund

HOS BRIAN BLOMSTRER DRØMMEN

Lolland

Milliondyr brand fortsætter endnu

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE SKUFFER HJEMME

Guldborgsund

SANGKRAFTCENTER ÅBNER

Lolland

NAKSKOV FJORDDAGE SKAL NYTÆNKES

112

STORT TYVERI FRA KÆLDER

112

UNGE MÆND DØMT FOR STRIBEVIS AF FORBRYDELSER

Guldborgsund

FÆNGSEL LAVER MAD UD AF HUSET

Kunst

VIGTIG UDSTILLING AF DEN LILLE STORE BILLEDHUGGER

112

BACON- OG PEPPERONI-TYV PÅ SPIL

Familie

NYT NETVÆRK FOR FAMILIER MANGLER EN MEGET VIGTIG ESSENS

112

33-ÅRIG DØMT FOR BEDRAGERI PÅ FACEBOOK

Annonce
Lolland

- DET ER ALVORLIGT

Kunst

KVINDELIG KUNSTNER MED HESTEKRÆFTER

112

PÅVIRKET KANLLERTKØRER PÅ NATLIG BRO-TUR

Fællesskab

STOR INTERESSE FOR SENIORBOFÆLLESSKAB

112

BRÆNDESTABEL VIL BRÆNDE HELE NATTEN

112

STORT TRÆPILLE-TYVERI FRA VILLA

Corona-virus

STIGENDE SMITTETAL

Lolland

ALPAKAER STAK AF

Annonce
Annonce