Annonce
Student 2022

- DET ENESTE JEG HAR I HOVEDET LIGE NU ER AT DRIKKE MIG HAMMERSTIV

Jonathan Koldby Nielsen var årets studentertaler, fordi han, som rektor Michael Levy Bruus sagde det, er høj, glad, meget social, har et skønt smil og "kan noget med ord". Foto: Claus Hansen
Generation Lockdown blev til Generation Sej, da årets studenter dimitterede fra Maribo Gymnasium fredag formiddag.

De har været så meget ondt igennem, den årgang, der fredag blev studenter fra Maribo Gymnasium. Coronaen og krigen i Ukraine har kastet skygger ind over deres skoletid, men fredag formiddag var der fokus på det positive, da stx'erne og hf'erne fra gymnasiet dimmiterede ved årets translokation i gymnasiets kantine.

De unge mennesker var trætte, men glade. Forældrene var stolte, lærerne bevægede, og jubilarerne gik ned ad mindernes vej, da der var translokation på Maribo Gymnasium. Foto: Claus Hansen

65 stx'ere og 45 hf'ere sad på plads med huerne på sned, klar til at modtage deres eksamensbeviser, mens 125 jubilarer - et rekordhøjt antal på grund af coronaen, sad på deres pladser og mindedes den tid, da det var dem, der sluttede deres ungdomsår med et håndtryk fra rektor.

Rektor Michael Levy Bruus koncentrerede også sin tale om minderne, der trods nedlukning og social isolation er blevet ridset ind i de unges hjerter og hukommelse.

Annonce
Rektor Michael Levy Bruus omdøbte Generation Lockdown til Generation Sej. Foto: Claus Hansen

- Jeg er sikker på, at Maribo Gymnasium har fyldt meget i jeres liv de sidste år. I vil nu opleve, at den periode gradvist bliver til erindringer. Og den historie vil ændre sig med tiden. Noget, som i øjeblikket fylder meget lidt i jeres bevidsthed, vil komme til at stå tydeligere med årene, andet vil gå i glemmebogen, sagde han og fik store grin fra salen, da han foreslog, at øjeblikket, hvor tysk grammatik pludselig gav mening, vil være noget, der sætter sig for eftertiden.

Anderledes rapport

Årets studentertaler, Jonathan Koldby Nielsen, gik op på talerstolen for at sige nogle bevingede ord fra Maribo Gymnasiums studenter årgang 2022.

Studentertaleren gik rent ind hos kammeraterne, der flere gange brølede af grin over kammeratens ordjongleren. Foto: Claus Hansen

Med et bredt smil fortalte han blandt andet om årgangens mange udfordringer med corona - der jo egentlig slet ikke havde været udfordringer, fordi det gav mulighed for at dase hjemme foran skærmen, om frygten for fremtiden og om de krige, der også nu lægger en skygge henover den verden, de unge skal bevæge sig ud i. Men konklusionen var klokkeklar - og ikke uden ungdommens ironi eller den livsglæde, som kun en femtedags-student kan opmønstre.

Hele tre musikhold underholdt ved translokationen. Her ses 1.A. musik, der sendte studenterne ud til de mange fester med Det Brune Punktums "Jeg vil i seng med de fleste". Foto: Claus Hansen

- Jah, vi har måske været lidt uheldige med en verdensomspændende pandemi og flere krige, der kommer tættere og tættere på. Men suck it! Jeg er pisseligeglad med krige og global opvarmning. Rend mig! Det er måske politisk ukorrekt at sige det, men jeg må indrømme, at det eneste, jeg tænker på lige nu, det er at drikke mig hammerstiv med folk, jeg bryder mig ret meget om, og som jeg er ret overbevist om bryder sig ret meget om mig!, konstaterede den unge mand, der sluttede sin tale af med et udråb.

- Skål! Tak for tre virkelig fede år! Tillykke med huen og god sommer!

Annonce
Annonce
Lolland

HOLE-IN-ONE: AMATØR-GOFLER RULLER FRA MATCH I NY BIL

Annonce
Guldborgsund

SANGKURSUS I DAGINSTITUTIONER ER POPULÆRT - NU VIL ANDRE OGSÅ VÆRE MED

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

HAJKUTTERFESTIVAL MED KRABBER

Lolland

FUTFUT: ÅLEN FORTÆLLER RØVERHISTORIER FRA LIVET LANGE TOGREJSE

Guldborgsund

Økonomiudvalg sender vindmølleplaner ved Marielyst tilbage til forvaltningen

112

BRAND I HALMPRESSER SPREDTE SIG TIL MARK

Guldborgsund

GALLERI SYD GENÅBNEDE EFTER TIDLIGERE EJERS DØD

Guldborgsund

MIDDELALDEREN KOM TIL NYSTED MED MJØD OG MANDFOLK

112

261 TAGET I FARTKONTROLLER

Skolestart

TRODS REKORDHØJT ANTAL: ALLE ANSØGERE FÅR SKOLESTARTSHJÆLP

112

OPSKRÆMT VIDNE ALARMEREDE POLITIET: SÅ MAND GÅ RUNDT MED GEVÆR

Femern

FEMERN-BYGGERI MED I NYT NATIONAL GEOGRAPHIC-PROGRAM

Guldborgsund

350 STILLEDE TIL START: CYKLER FOR MILLIONER RULLEDE FALSTER RUNDT

Femø Jazz Festival

PUNKTUM FOR I ÅR - DATOEN ER SAT FOR NÆSTE ÅRS FEMØ JAZZ

Lokal nyt

SKOLEELEVERNE KAN FORVENTE TØRSKOET OG SOLRIG SKOLESTART

Annonce
Guldborgsund

EJER AF UDPINT BYGNING: - PÅ SIGT KUNNE VI GODT FINDE PÅ AT RENOVERE DET

Lolland

FJORDDAGE MED DET VILDESTE PROGRAM NOGENSINDE

Guldborgsund

FÆLLESKØKKENET DRØMMER OM AT HJÆLPE LOKALE PRODUCENTER VIDERE

Lolland

BORGMESTERVIKAR MED KONTOR I BAGHAVEN

Sport

ANFØRER DUMMEDE SIG I NFC-NEDERLAG

Guldborgsund

TIDLIGERE HOSPITAL SAT TIL SALG

Guldborgsund

SEJLERFORMAND: KOMMUNEN VIRKER TIL AT HAVE IS I MAVEN

Lolland

SKAL SKABE LIV OG GLÆDE FOR ENSOMME KRÆFTRAMTE

Annonce
Annonce